*Nettavisen* Sportspill.

Nå løsner det for Färjestad

Foto: Lars Hedelin (Scanpix)

Seriefavoritt Färjestad har hatt en grusom sesongstart. I kveld blir det seier mot Djurgården. Sjekk vårt oddstips.

29.09.11 12:23

Sportspills meny torsdag:
Managerspill: Dette spillet blir du hekta på
Oddstips 2: Sporting Lisboa mot gamle høyder
Lunsjtrav Bjerke: Storgevinst i går og ny gevinst i ettermiddag?

Galopp Øvrevoll: Vi lanserer et frekt tredjevalg
Trav Bergen: Vi stoler på damene

Torsdagens langoddsprogram er spekket med interessante objekter og det er gruppespillet i Europa League som utgjør hovedvekten av kveldens kamper. Men det spilles også høyinteressante oppgjør i både den norske og svenske toppserien i ishockey og på Color Line Stadion møtes Aalesund og Tromsø til hengekamp i Tippeligaen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Helsingborg - Elfsborg

Kvartfinale i den svenske cupen der seriemester Helsingborg stiller klart svekket. Thomas Sörum, Erik Sundin, Mohamed Ramadan och Johan Eiswholdh er alle skadet og HIF-trener Conny Karlsson har kun Alvaro Santos tilgjengelig av sine spisser. Det betyr rokeringer for laget som altså kunne feire gullet søndag. Elfsborg har vært svært variable den siste tiden, men er utvilsomt på nivå med Helsingborg. Spissen Lasse Nilsson er skadet, ellers er Borås-laget fulltallig. Til gjeldende oss er det ingen tvil om at borteseieren lokker mest her og 3,15 på at Elfsborg når semifinalen er småinteressant.

Standard Liege - FC København
Det går ikke på skinner for hjemmelaget i den belgiske serien denne sesongen og senest søndag ble det skuffende 0-0 hjemme mot Cercle Brügge. Sjuendeplass og middelmådige 3-3-2 på sine åtte første kamper i Belgia. FC København feier også denne sesongen all motstand til side hjemme i Danmark og etter ti serierunder har hovedstadslaget allerede opparbeidet seg en ledelse på ti poeng etter ni seire og en poengdeling. FC København har etterhvert solid erfaring i Europa og slik oddsen er satt på denne kampen, er det borteseieren som gjelder ved eventuelle innsatser. Odds 2,90

Dagens avslag
Aalesund - Tromsø

Formsvake Aalesund møter bortesvake Tromsø til hengekamp. Tromsø må unnvære suspenderte Saliou Ciss og midtbaneankeret Kara er høyst usikker til spill i kveld. En helt umulig kamp å vurdere dette. Styr unna.

Celtic - Udinese
Oddsen på Celtic-seier ble senket fra 2,50 til 2,10 onsdag kveld. Udinese har reist til Skottland uten Di Natale, spisskollega Torje og forsvarsspilleren Maurizio Domizzi. Alle disse tre har startet samtlige seriekamper for Udinese denne sesongen. For øvrig er Udinese fulltallig. Celtic har vist at de har ikke har noe stort lag denne sesongen, og til gjeldende odds er denne kampen blitt helt uinteressant.

Dagens spill
Färjestad - Djurgården

Fjorårets sluttspilmester Färjestad har hatt en fryktelig sesongstart i Eliteserien og overtidsseieren hjemme mot Skellefteå i sesongpremieren er lagets eneste seier til nå. De tre siste kampene er tapt, men tirsdag var det uansett klar bedring borte mot hjemmesterke Luleå til tross for 0-2 tap. Et ineffektivt Färjestad-lag burde fått med seg poeng fra den kampen.

I kveld er 36-årige Hannes Hyvönen klar til debut, mens det spekuleres i svenske medier om at Christian Berglund (lagets best betalte spiller)benkes. Laget til Anders Bastiansen og Marius Holtet var og er en favorittene i årets Eliteserie og kommer garantert til å løfte seg.

Djurgården har hatt en brukbar sesonginnledning, men til tross for 2-0 ledelse etter den første perioden hjemme mot Brynäs tirsdag endte det med 2-4 tap. Tre seire og tre tap er fasiten så langt for Shampos tidligere klubb. I kveld må laget unnvære arbeidjernet Jimmie Ölvestad som er suspendert.

Det er ingen tvil om at hjemmelaget kommer til å være kraftig skjerpet i kveld og mot defensivt svake Djurgården (elleve baklengs på sine tre siste) har vi svært god tro på at det løsner igjen for Marius Holtet og hans lagkamerater i kveld. 1,90 for hjemmeseier i Karlstad kjøpes. Kampen kan ikke spilles som singel og og vi må kombinere.

Rubin Kazan - PAOK Thessaloniki
Intet veldig spenstig objekt dette, men vi kan nesten ikke se det sterkeste russiske laget unngå å vinne denne kampen, selv om russiske lag er ustabile i Europa. Russerne innledet med en enkel 3-0 seier borte over irske Shamrock Rovers i sin første gruppespillkamp og er grunnet Tottenhams nedprioritering av Europa League storfavoritt til å vinne denne gruppen. Velkjente navn som Nelson Valdez og Obafemi Martins er blant spillerne som henter sin lønn i Rubin. Åttendeplass i den hjemlige russiske ligaen er dog litt skuffende.

Greske PAOK klarte ikke å slå B-laget til Tottemham hjemme i første gruppespilllkamp til tross for at laget også fikk straffe i første omgang. Til kveldens kamp er playmaker Salpingdis uaktuell og til helgen venter Olympiakos i serien. Greske lag leverer stort sett aldri på fremmed grunn i Europa og dette ser veldig lyst ut for russerne. Oddsen for hjemmeseier er ikke mer enn 1,45, men vi tar den med i en dobbel med Färjestad. OBS. Merk spillestopp kl 16.55

Spilleforslag 1 torsdag (totalodds 2,76 og vår innsats kr 100):
Kamp 76 Rubin Kazan - PAOK Thessaloniki 1,45 3,45 5,10
Kamp 82 Färjestad - Djurgården 1,90 3,90 2,55
klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.