Gå til sidens hovedinnhold

Nå løsner det for Godset

Etter en litt nølende sesongstart, våknet Strømsgodset sist helg og søndag tror vi på tre nye poeng

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Nå klikker det på Sunnmøre

Oddstips 2: Liverpool gir seg aldri

Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

V64 Årjäng: Espen skyter med skarpt

Søndagens tippekupong består av fire kamper fra Tippeligaen, seks kamper fra Adeccoligaen, en kamp fra dansk Superliga og avsluttes med en kamp fra spansk Primera. Bonuspotten vokser igjen og er kommet opp i ca 3,1 millioner kroner denne søndagen. Innleveringsfristen er kl 17.55.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Haugesund - Rosenborg
Endelig hjemmekamp for Haugesund som har innledet med tre bortekamper og oppnådd en seier, en uavgjort og ett tap og vi får tro trener Jostein Grindhaug har vært fornøyd med poengfangsten. Bortsett fra en fæl førsteomgang i seriepremieren har Haugesund levert positive takter. Fortjent borteseier mot Hønefoss sist helg. 9-5-1 i 2010-sesongen, ble etterfulgt av 10-4-1 i 2011-sesongen, mens det ble 8-4-3 sist sesong for Haugesund hjemme på Haugesund. Totalt skulle det bli 27-12-5 hjemme på de tre sesongene Haugesund har vært på det øverste nivået, og Haugesund er altså et meget sterkt hjemmelag.

Etter tre tilsynelatende overbevisende seire på de tre første, var det ned på jorda igjen for Rosenborg hjemme mot Start sist helg. At det endte 1-1 i den kampen skal faktisk Rosenborg være mest fornøyd med og all den tid Aalesund tok sin fjerde strake seier overtok sunnmøringene også tabelledelsen.

Joakim Vaage Nilsen, Andres Mar Johannesson og Geir Ludvig Fevang er ute for hjemmelaget denne runden også, mens Tobias Mikkelsen fikk seg en smell på trening fredag, og det er usikkert om han blir klar for Rosenborg til denne kampen. Stefan Strandberg er skadefri, men dette oppgjøret kommer nok for tidlig.

0-2-1 på de tre siste tilsvarende i Haugesund, men vi utelukker ikke at haugesund kan påføre Rosenborg sesongens første tap søndag og dekker denne kampen fullt ut. HUB.

2. Sandnes Ulf - Hønefoss
Nedrykkstippede Sandnes Ulf innledet med to strake tap, men har slått tilbake med fire poeng på sine to siste. Vi hadde god tro på laget hjemme mot Haugesund i forrige hjemmekamp, men da måtte laget nøye seg med 1-1. Tok en sterk og overraskende seier borte mot Tromsø sist helg og Asle Andersen og Sandnes Ulf har fått en bra seriestart. Hadde 6-5-4 hjemme i Sandnes i sin debutsesong i Tippeligaen i fjor.

Hønefoss spilte en svak førsteomgang borte mot Start i seriepremieren (lå under 0-3 til pause), men reiste seg i andre omgang og kom nesten tilbake til poeng (endte 2-3). Fulgte opp med en sterk og overbevisende 2-0 seier hjemme mot sterke Strømsgodset i den påfølgende hjemmekampen. Men har nå gått på to strake tap og står altså med sine tre poeng.

Nils Petter Andersen (korsbånd) og Vegard Aanestad (lyskestrekk) er ute for hjemmelaget, mens viktige Frode Lafton (ankel) ikke rekker denne kampen. Det gjør trolig heller ikke Toni Kolehmainen (skulder) og Tor Øyvind Hovda.

Tilsvarende oppgjør sist sesong endte med 1-0 til hjemmelaget og vi har god tro på at Sandnes Ulf tar tre poeng her. H.

3. Sogndal - Sarpsborg 08
Etter å ha kun tatt et poeng på sine tre første seriekamper, slo Sogndal til med en svært overraskende borteseier mot Molde sist helg og de tre poengene på dette tidspunktet, kan være svært avgjørende. Jonas Olssons gutter må ha fått mye selvtillit av den seieren og i kveld er det kun tre poeng som gjelder. Ledet både 1-0 og 2-1 hjemme mot Tromsø i seriepremieren, men måtte nøye seg med ett poeng. Var i lange perioder det beste laget borte mot Vålerenga, men måtte returnere poengløse hjemover. Et effektivt Rosenborg vant 4-0 i forrige hjemmekamp på Fosshaugane. Bortsett fra Tonny Brochmann (muskel) som har stått over de siste kampene,og som er usikker til denne kampen, er det ikke fravær for Sogndal.

Sarpsborg har fått en flott start under Brian Deane, selv om det ble hjemmetap for ubeseirede Aalesund sist helg. Solide bortepoeng mot Lillestrøm og Strømsgodset i de to første bortekampene, men vi har en følelse av at hverdagen innhenter sarpingene etterhvert. Alvaro Baigorri har operert tåa og er ute i ca seks uker. Haraldur Björnsson (hofte) har stått over de siste kampen, og spiller trolig heller ikke mot Sogndal.

Hjemmesterke Sogndal vant tilsvarende oppgjør 1-0 for to år siden og må ha en flott sjanse i dette oppgjøret. H.

4. Strømsgodset - Lillestrøm
Ronny Deila og Strømsgodset skuffet med kun fire poeng etter sine tre første seriekamper, men vendepunktet kan ha kommet borte mot Vålerenga sist helg. 3-0 er sterke papirer på Ullevål, selv om Vålerenga har sett ursvake ut hittil. 1-1 hjemme mot Sarpsborg i siste hjemmekamp betrakter vi som et arbeidsuhell. 11-3-1 i 2011-sesongen og 12-3-0 i fjor er råsterke tall på eget gress. Thomas Lehne Olsen (skulder) og Nana (lår) er trolig ute. Tokmac Nguen (tretthetsbrudd) er ute på ubestemt tid. Thomas Sørum er tilbake etter sykdom mot VIF sist.

Lillestrøm var nest best i det meste i hjemmemøtet med Brann sist helg, men dårlige dommeravgjørelser og et ineffektivt Brann-lag gjorde at Lillestrøm til slutt kunne vinne den kampen 2-0. Vi ble alt annet enn imponert av LSK, og selv om laget slo Molde 2-1 borte, har vi svært liten tro på laget i ettermiddag. At Erik Mjelde har kapret en plass i startelleveren er ikke noen styrkebeskjed. Lillestrøm reiser til Drammen med en helt skadefri tropp.

2-1-0 på de tre siste tilsvarende i Drammen. I kveld har vi svært god tro på Godset og vurderer denne til en av søndagskupongens sikreste kamper. H.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

5. Bodø-Glimt - Elverum
Et uheldig Bodø/Glimt burde og skulle hatt med seg poeng fra Sandefjord sist mandag. Men fikk et mål feilaktig annullert og måtte se at Sandefjord scoret seiersmålet fem minutter før slutt. Overbevisende 3-1 seier hjemme mot Ullensaker/Kisa i seriepremieren hjemme på Aspmyra. Har ikke møtt Elverum siden 1992.

Nyoprrykkede Elverum har kun spilt en kamp foreløpig, og det endte med 1-3 tap borte for nyopprykkede og ambisiøse Kristiansund. Elverum er foreløpig vanskelig å plassere, men var kjent som et meget sterkt defensivt lag i 2. divisjon.

Glimt blir en av de store favorittene på søndagskupongen, men vi tar også med en godt betalt U. HU.

6. Follo - Hødd
Nyopprykkede Follo tok ledelsen 1-0 borte mot betrodde Mjøndalen i seriepremieren og holdt stand i over 60 minutter, men når dommeren blåste av kampen stod det 4-1 til Mjøndalen i målprotokollen. De fleste eksperter har tippet laget rett ned igjen og basert på åpningskampen er det lite som tyder på noe annet. Var dog svært sterke hjemme på Ski stadion i fjor (10-1-2 og 30-8 i målforskjell) og det er nok på hjemmebane Follo må ta brorparten av poengene for å overleve.

NM-vinner Hødd kjempet helt til siste slutt for å unngå nedrykk i fjor. Fikk en svært dårlig start i fjor, og sleit med å reise seg igjen. Begredelige 1-3-11 på bortebane var en svært viktig årsak til det og også denne sesongen startet med bortetap, et surt sådan. To minutter på overtid satte Ole Jørgen Halvorsen inn seiersmålet for Fredrikstad og dermed endte det med 3-2 til hjemmelaget, men Hødd var uansett svært positive i den kampen.

Foreløpig er det dog umulig å ikke skjene til statistikken. Follo var knallsterke hjemme i fjor, har 4-2-0 på seks møter med Hødd siden 2005 og Hødd tapte 11 av 15 bortekamper i fjor. HB.

7. Ham-Kam - Ullensaker/Kisa
Hjemmelaget fikk helgens bortekamp mot Hødd utsatt da Høddvoll fortsatt ikke kan spilles fotball på. Har dermed kun spilt en seriekamp hittil og den endte med poengdeling og 2-2 hjemme mot Stabæk. Solide 6-0 borte mot Hauerseter i cupen tirsdag og trener Vegard Skogheim var etter det vi erfarer strålende fornøyd. Normalt brukbare hjemme på Briskeby, 7-4-4 i 2011-sesongen og 7-3-5 i fjor. Mistet da playoff med ett poeng.

Ullensaker/Kisa og nytrener Roar Johansen har fått en grusom start på sesongen. 1-3 borte mot Bodø/Glimt i seriepremieren ble etterfulgt av 1-3 hjemme mot Ranheim. Noen av oss husker fortsatt at Ull/Kisa ledet Adeccoligaen før EM-pausen i fjor sommer, men at de klappet helt sammen i andre halvdel. Ikke utenkelig at Ull/Kisa kan bli den negative overraskelsen i årets Adeccoliga.

Det er mange store hjemmefavoritter på søndagskupongen og denne er ikke noe unntak. Vi håper Roar Johansen og Ullensaker/Kisa tetter igjen bak og da kan kanskje Kisa klare poeng. HU.

8. Kristiansund - Vard Haugesund
Hardtsatsende og nyopprykkede Kristiansund har fått en flott start på sesongen og står med fire poeng etter to spilte. Sterke 0-0 borte mot Stabæk sist helg og vi blir ikke overrasket om Kristiansund kommer til være med helt i toppen denne sesongen. Sterke nykommere og en solid trener taler for. 12-1-0 på hjemmebane i opprykkssesongen i fjor.

Nyopprykkede Vard Haugesund ledet 1-0 til pause i seriepremieren borte mot Ranheim, men måtte til slutt se seg slått 2-1. Ingenting å skamme seg over det, Ranheim kommer til å henge med i toppen. Hjemmemøtet med Kongsvinger sist helg ble utsatt. Hadde ikke bedre enn 6-6-1 på bortebane i opprykkssesongen og må nok belage seg på å ta de fleste poengene hjemme i Haugesund på dette nivået.

Det er ikke lett å argumentere for annet enn hjemmeseier her. Kristiansund ser sammen med Strømsgodset ut som en av de sikreste på søndagskupongen. H.

9. Ranheim - Bryne
Strålende sesongstart for hjemmelaget som snudde 0-1 til 2-1 i seriepremieren hjemme mot Vard Haugesund og fulgte opp med en sterk 3-1 seier borte mot Ullensaker/Kisa sist helg. Ranheim har hengt med på øvre halvdel i alle de tre foregående sesongene og er ventet i toppen også denne sesongen. Men hadde ikke bedre enn 6-5-4 hjemme i Trondheim i fjor.

Bryne har kun spilt en kamp foreløpig og snudde da 0-1 til 2-1 hjemme mot opprykksfavoritt Fredrikstad. Sleit i bunnen gjennom hele fjorårssesongen og er normalt ikke noe stort bortelag (3-5-7 i fjor). Vi får tro at Gaute Larsen og Bryne presterer litt bedre på bortebane denne sesongen.

1-2-0 på de tre siste tilsvarende i Trondheim og vi utelukker ikke at Bryne kan få med seg poeng hjem fra Trondheim også nå. HU.

10. Strømmen - Mjøndalen
Nedrykkstippede Strømmen fikk med seg et poeng fra hjemmemøtet med Sandefjord i seriepremieren og bortemøtet med Elverum sist helg ble utsatt. Kjempet i bunnen gjennom hele fjorårssesongen, men fine 7-4-4 hjemme på Strømmen var en medvirkende årsak til at Strømmen beholdt plassen i Adeccoligaen.

Mjøndalen skuffet i seriepremieren borte mot Kongsvinger og røk 0-1 på Gjemselund. Slo umiddelbart tilbake i hjemmemøtet med Follo sist helg etter en sterk avslutning på kampen (4-1). Mjøndalen må imidlertid forbedre seg på bortebane om laget skal hengen med helt i toppen (5-5-5 i fjor).

Vi tror ikke Mjøndalen taper denne og det står 0-1-2 på de tre siste tilsvarende. B.

11. Aalborg - FC København
Etter 0-3-4 på sju kamper har hjememelaget slått tilbake med to ettmålsseire. Ligger på 4. plass med 41 poeng (som gir Europa League-kvalik), men det er hele ti poeng opp til Nordsjælland på andreplass. Brukbare 6-3-4 på hjemmebane. Har ikke slått FC København på de ni siste innbyrdes oppgjørene og trener Kent Nielsen har kun slått dem FCK en gang på sine 23 foregående møter med ulike lag han har hatt ansvaret for. Midtbanespilleren Rasmus Würth soner karantene. Jakob Ahlmann (f) er skadet.

FCK gjorde jobben (som kollega Faye også tipset om) i toppoppgjøret borte mot Nordsjælland mandag og snudde 1-2 til 3-2 seier. Seks serierunde før slutt leder hovedstadslaget med ti poeng ned til Nordsjælland. 6-5-2 på bortebane. Thomas Kristensen (mb) soner karantene, men kan ellers stille med sitt beste lag.

2-1-1 på de fire siste tilsvarende i Ålborg og kanskje tar FCK litt lettere på denne oppgaven ettersom de nærmest avgjorde gullkampen sist mandag. HUB.

12. Osasuna - Real Sociedad
Hjemmelaget har blitt dratt inn i nedrykksstriden med fem tap på sine seks siste kamper, og det normalt hjemmesterke laget har tapt sine tre siste kamper på El Reyno de Navarra. Når det gjenstår sju serierunder er det kun tre poeng ned til Mallorca under streken. Tre tap på rad mot Athletic Bilbao, Atlético Madrid og Espanyol er langt under pari for pamplonerne, og de har heller ikke scoret mål i de tre kampene. 12-13 i målforskjell på hjemmebane tegner et klart og tydelig bilde av et lag som skaper lite og forsvarer seg bra, men totalsummen har slått ut negativt siden hjemmestatistikken er svake 5-4-7. Marc Bertran er suspendert, Sisi og Ruben González er skadet, Anthony Annan, David Timor, Roberto Torres og Joseba Llorente er vraket, mens Damia og Miguel Flano er tilbake siden sist.

Real Sociedad har nå 13 kamper på rad uten tap siden 3-4 på Santiago Bernabeu mot Real Madrid, og de hadde en fire poengs luke ned til Malaga og Valencia i kampen om 4. plassen på tabellen - men lørdag kveld tok Valencia en råsterk seier mot nettopp Malaga. Det betyr at Real kun har ett poeng ned til Valencia når denne kampen begynner - et Valencia-lag de møter på hjemmebane neste helg. Seks strake bortekamper på rad uten tap har baskerne nå, og 2-0 borte mot Rayo Vallecano forrige helg var råsterkt. Totalt er bortestatistikken 6-4-5 og 24-22 i målforskjell, men de reiser til Pamplona uten viktige David Zurutuza, Alberto De la Bella og Asier Illarramendi - deres fravær dekkes i troppen av Rubén Pardo, José Ángel og Dani Estrada.

Fem strake hjemmeseire i de fem siste tilsvarende oppgjørene og hjemmelaget er nærmest pisket til å vinne. Men formsterke Real Sociedad er ikke lett å slå nå. Alle tegn må med. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 21.04.2013 17:55
1. Haugesund - Rosenborg U
2. Sandnes Ulf - Hønefoss BK H
3. Sogndal - Sarpsborg 08 H
4. Strømsgodset - Lillestrøm H
5. Bodø/Glimt - Elverum H U
6. Follo - Hødd H B
7. HamKam - Ullensaker/Kisa H U
8. Kristiansund BK - Vard Haugesund H
9. Ranheim - Bryne H U
10. Strømmen - Mjøndalen B
11. AaB - FC København U B
12. Osasuna - Real Sociedad H U B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 21.04.2013 17:55
1. Haugesund - Rosenborg H U B
2. Sandnes Ulf - Hønefoss BK H
3. Sogndal - Sarpsborg 08 H
4. Strømsgodset - Lillestrøm H
5. Bodø/Glimt - Elverum H U
6. Follo - Hødd H B
7. HamKam - Ullensaker/Kisa H U
8. Kristiansund BK - Vard Haugesund H
9. Ranheim - Bryne H U
10. Strømmen - Mjøndalen B
11. AaB - FC København H U B
12. Osasuna - Real Sociedad H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken