(AP/Scanpix)

Nå løsner det for Uruguay

Men Chile scorer også mål. Vi tror på en sjeldent målrik kamp i Copa America i dagens oddstips.

Kommersielt

Langoddsen innleder med fire objekter fra Tour de France, så følger norsk fotball fra lavere nivåer, før det går i irsk og islandsk fotball utover kvelden. Til slutt følger to spennende kamper fra Copa America.

Dagens langskudd
Chile et av få lag hittil som har vist positive takter i Copa America. De spiller offensivt og med vinnervilje. Vi tror de scorer mål på Uruguay, noe vi kommer tilbake til i dagens spill, men vi tror også de kan vinne kampen. 2,60 på Chile som singelspill er, om ikke et skudd fra midtbanen, så hvertfall fra mellomdistanse og med brukbar treffmulighet.

Dagens avslag
Toppoppgjøret mellom Buvik og Frøya i 3. divisjon avdeling 10 blir veldig spennende, det er en kamp vi veldig gjerne skulle sett, hadde vi bodd noen mil nærmere Trøndelag. Men å si hvem som vinner kampen, synes veldig vanskelig. Vi skal ikke klage over lav odds i dagens avslag denne gangen. Vi står over fordi kampen er helt åpen, og i våre øyne bedre som undeholdning enn som spillobjekt.

Sjekk ut den nye LIVE-tjenesten for all sport!

Dagens spill
Vi lar oss friste av en H-odds som var et hakk høyere enn vi hadde fryktet på forhånd, og vi har god tro på at det vil bli scoret mange mål i en Copa America-kamp, for én gangs skyld.

Levanger - Tiller
Fair Play-Ligaen avdeling 1. Levanger ligger nest sist på tabellen, men har kontakt med de nærmeste konkurrentene. På bortebane får de til lite, og 2-1-3 på hjemmebane er ikke spesielt bra det heller. Lørenskog, RBK 2 og Byåsen har vunnet i Levanger, det er gode lag, men de har ikke tatt veldig mange bortepoeng, så det er svakt av Levanger. Formen viser 1-0-4 på de fem siste. Seieren kom hjemme mot Nesodden, og i de fire andre kampene har motstanden vært sterk. På den positive siden, så har Levanger scoret mål i 11 kamper på rad. At man da ikke har bedre enn 3-3-5 på disse, skyldes naturlig nok at man bare unntaksvis holder nullen.

Til denne siste kampen før ferien meldes Bjarni Holm Adalsteinsson (f) usikker. Han er lagets faste straffeskyter, og har scoret fra krittmerket i de tre siste kampene. Det skal være brukbare sjanser for at han blir klar. Fredrik Sunde (f) er suspendert. På skadelisten står Ivar Sollie Rønning (m) og Martin Einvik (m). Tilbake fra skade kommer Raymond Grytbakk Korsnes (m) og Eirik Leverås (f).

Tiller har hatt en dårlig mai og juni, der ni seriekamper har gitt 1-1-7. De ligger utsatt til på tabellen, bare ett poeng foran dagens motstander. 0-1-5 på bortebane og målforskjell 4-15 er tragisk, men det ene poenget kom i den sist spilte bortekampen. Mot Byåsen lykkes man med å ligge lavt og var gode nok på kontringene til å få med seg et 2-2-resultat. Man fulgte opp med 2-2 på hjemmebane mot habile Ull/Kisa forrige runde.

"Tiller-spillerne sliter med store skadeproblemer før fredagens oppgjør mot Levanger", melder klubben på sin nettside. Dette virker noe overdrevet, men det som nevnes konkret, er at Eivind Sangesland (f) usikker med en strekkskade, Arton Ademi (m) sliter med en ankelskade, og Vegard Skorstad (m) er ute med en kneskade. Hvis dette er alt, står det vel ikke så fryktelig dårlig til. I tillegg har man dratt med seg futsal-spiller Harald Haltvik og det tidligere stortalentet til KIL/Hemne, Kim André Brandtzæg, som de solgte til spanske Levante, på treningene i det siste, og disse kan så vidt vi skjønner spille for Tiller i kveld.

Lagene møttes i cupen i mai, da endte det 1-1 i Levanger før Tiller gikk videre på straffer. Før sesongen vant Levanger hele 6-0 i en treningskamp i Abrahallen.

Dette er et bunnoppgjør og et trønderoppgjør, så det blir nok jevnt. Faktum er at Tiller, til tross for at de stjal ett poeng i forrige bortekamp mot habil motstand, er et meget svakt bortelag. De scorer knapt mål. De klarte 1-1 på Moan gress i cupen, i dag spilles kampen på kunstgressbanen til Levanger. Vi tror Levangers rutine blir avgjørende i kveld. På hjemmebane skal de klare å knipe en viktig seier og tre poeng i bunnstriden. 1,90 på H er aktuelt for spill. Objektet må kombineres.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Uruguay - Chile - over 2,5 mål
Som kombinasjonsobjekt til Levanger plukker vi ganske god over-odds fra Norsk Tipping, for en sjelden gangs skyld. Copa America har vært et langt gjesp hittil. Mye uavgjort, lite scoringer og mer engstelse enn egentlig spenning. Slik starter mange mesterskap, vi husker VM i Sør-Afrika, der det var mye ta-og-føle-på før lagene slapp seg løs.

Uruguay har offensive stjerner i bøtter og spann, og en spillestil der det fokuserers på å skape målsjanser mer enn å ligge bakpå. De åpnet med skuffende 1-1 mot et overraskende velspillende Peru. På 9 kamper i 2010 og 2011 har Uruguay 5 over og 4 under 2,5 mål.

Chile har etter vår mening kanskje den mest offensive tilnærmingen av alle lagene i Copa America. Mange tror at for eksempel Argentina, med Messi og Aguero og alle de andre stjernene som bøtter inn mål på klubblagene sine, spiller veldig offensivt, men det gjør de ikke, de sliter med å skape sjanser. Chile åpnet med 2-1 over Mexico. På 6 kamper i 2010 og 2011 har de 3 over og 3 under. Dette er når man bruker Norsk Tippings tabellservice, som har med blant annet VM-kampene fra 2010, og de fleste treningskamper.

Innbyrdes oppgjør:

02.04.2009 Chile - Uruguay 0 - 0
18.11.2007 Uruguay - Chile 2 - 2

Vi tror denne kampen vil inneholde minst tre scoringer. 1,95 på at så skjer, er god nok betaling. Det må nesten løsne for alle de sør-amerikanske scoringsmaskinene snart, og mange av dem er på banen her. Vi får en dobbel til 3,70 og setter 100 kroner som innsats. Spillefristen er klokken 18.55.

7. Levanger - Tiller 1,90 3,70 2,40
26. Uruguay - Chile - o/u 2,5 mål 1,95 1,50

Total odds 3,70

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus