Gå til sidens hovedinnhold

Nå smeller det for Villas-Boas

Tottenham kan sannsynligvis glede seg til en super sesong.

Her finner du Nettavisens tabelltips for PL 2013/14.

Tottenham Hotspur Football Club
Grunnlagt: 1882
Hjemmebane: White Hart Lane (46 310)
Rival: Arsenal
Plassering 2012/13: 5.plass

Manager: André Villas-Boas
Hvis det er en jury som avgjør om en manager i Premier League er god nok, så er juryen fortsatt ikke kommet tilbake i rettssalen for å avgi dommen over den tidligere Porto-manageren. Villas-Boas har nå to sesonger bak seg i Premier League, og 35-åringen kan ha begynt å finne beina. Han vant månedens manager, fortjent, i desember og februar sist sesong. Utvilsomt et managertalent med mange gode fotballtanker. Villas-Boas har gått i lære hos Mourinho, og har til tross for sin unge alder veldig lang erfaring. Vi tror det er nå det virkelig smeller til for Villas-Boas i Premier League.

Spillere inn:
Roberto Soldado (Valencia)
Paulinho (Corinthians)
Nacer Chadli (DC Twente)
Etienne Capoue (Toulouse)

Spillere ut:
Steven Caulker (Cardiff)
Clint Dempsey (Seattle Sounders)
John Bostock (Royal Antwerp)
Jack Bartram (Swindon)
Nathan Byrne (Swindon)
Grant Hall (Swindon, lån)
Massimo Luongo (Swindon, lån)
Alex Pritchard (Swindon, lån)
Ryan Mason (Swindon, lån)
Tomislav Gomelt (Royal Antwerp, lån)
Bongani Khumalo (Doncaster, lån)
Adams Smith (Derby, lån)
David Bentley
William Gallas
Jack Munns
Jake Nicholson
Tom Huddlestone (Hull)
Jake Livermore (Hull, lån)

Vurdering av overganger:
Ser man på spillere ut så er det kanskje kun Steven Caulker som vil direkte savnes. Caulker er et spennende stoppertalent, men Villas-Boas kunne ikke garantere nok spilletid og dermed ville Caulker skifte klubb nå som det bare er én sesong igjen til VM i Brasil. Ellers er det jo et poeng at tottenhamfansen kan dra for å se Swindon denne sesongen for å se en haug med egne spillere.

Inn har man hentet den 28 år gamle spanske spissen Roberto Soldado. Den tidligere Real Madrid-spilleren (han fikk 16 seriekamper) kommer fra Valencia, hvor han var veldig imponerende sist sesong (30 mål på 46 kamper). Soldado har også i kommet inn igjen i landslagsvarmen i Spania. En veldig spennende spiss som nok har det som skal til for å slå til i Premier League.

Tottenham satte overgangsrekord da klubben kjøpte Soldado, men den gamle rekorden hadde knapt rukket å bli skrevet i historiebøkene. Det var nemlig overgangssummen man betalte for brasilianeren Paulinho. Den svært arbeidssomme midtbanespilleren kommer fra Corinthians, hvor han har flere svært gode sesonger bak seg. Han ble kåret til den tredje beste spilleren under sommeren Confederations Cup, og ser ut til å være fast på midtbanen for Brasil. En kvalitetsspiller.

Belgia fortsetter å produsere gode fotballspillere, og Nacer Chadli er ikke noe unntak. Kantspiller og spiss (bak en toppmann) er stikkordene. En imponerende spiller som har god teknikk som Tottenham nok oppdaget da han scoret mot dem forrige sesong i Champions League. Chadli har 14 landskamper for Belgia, og han blir spennende å følge med. Kanskje en litt større risiko enn spillerne over, men noe sier oss at Chadli vil slå til.

Étienne Capoue er en defensiv midtbanemann som det siste året har slått igjennom på landslaget til Frankrike etter noen gode sesonger i Toulouse. Han var opprinnelig klar for Cardiff i sommer, men ble ikke enig med klubben. Tottenham snappet ham så opp. Når det gjelder spillestil, kan det nok nevnest at han var spilleren med flest gule kort i Ligue 1 sist sesong ...

Målvakter:
Det er mulig å være uenig, men vi mener Tottenham har den beste målvaktstrioen i Premier League. Hugo Lloris er kanskje den beste målvakten i serien, og den franske 26-åringen er også et klart førstevalg for Frankrike (han er også kaptein). Det tok litt tid før han fant føttene i serien i fjor, men nå har han den erfaring som trengs.

Erfaring har i hvert fall 42 år gamle Brad Friedel, så skulle det røyne på kan han steppe inn. Friedel er og blir god, men er også relativt gammel. Tredjekeeper er Heurelho Gomes, som var på utlån siste halvdel av sesongen sist.

Alt i alt mener vi denne trioen er den sterkeste i Premier League. Det at man har Friedel som backup for Lloris betyr at selv med en skade vil det kunne gå bra. Skulle begge de to bli skadet har Gomes også god nok erfaring til å være målvakt i noen kamper, selv om han nok har vist at han kanskje ikke helt er førstekeepermateriale i Premier League.

Forsvar:
Tottenham har Jan Vertonghen, en av de aller beste stopperne i verden akkurat nå. Belgieren er bare 26 år og har minst seks-syv strålende fotballår foran seg. Han kom, selvfølgelig nok, på årets lag i Premier League forrige sesong. Fortsetter han slik han spilte i 2012/13 blir dette veldig bra.

God er også kaptein Michael Dawson, men kanskje ikke helt i samme klasse som Vertonghen. Det kan fort være at Younés Kaboul blir viktigere (Kaboul kan også brukes på høyreback), det får sesongen vise. Det er uansett viktig for Tottenham at Kaboul er tilbake fra skade før sesongen starter.

Backene Naughton, Rose og Walker har alle noe til felles: De har det siste lille skrittet igjen før de er strålende spillere. Rose var god for Sunderland på lån i fjor, Naughton var kanskje bedre for Norwich på lån i 2011/12-sesongen enn han var for Tottenham forrige sesong - men han er også spennende. Kyle Walker kan denne sesongen klare å ta høyrebackplassen til Glen Johnson på landslaget. En god høyreback som har gjort noen tabber (slikt sett er jo Johnson/Walker like). Uansett tror vi de tre tar ett skritt til kommende sesong.

Ferdig gått er Benoit Assou-Ekotto. Hadde noen skadeproblemer sist sesong, men håpet er vel at han kommer tilbake i gammelt slag.

Mot Espanyol spilte Walker, Dawson, Fryers/Kaboul og Rose/Naughton i forsvaret. Zeki Fryers er en 20 år gammel spiller med 15 aldersbestemte kamper. Han spilte sine tidligste ungdomsår i Manchester United før han gikk til Standard Liege, og kom til Tottenham i januar. Han kan få et gjennombrudd hos Tottenham i år.

Det er relativt ungt og talentfullt bak hos Tottenham. Det ble litt mange baklengs i fjor, men vi tror Villas-Boas får snurpet igjen sekken litt bedre i år.

Midtbane:
En av grunnene til at det kan bli bedre bakover for Tottenham i år er at man har fått en midtbanespiller tilbake fra skade: Sandro. Brasilianeren var den beste defensive midtbanespilleren i Premier League før jul, men fikk andre halvdel av sesongen ødelagt på grunn av skade. Han kom tilbake på banen i oppkjøringskampen mot Espanyol.

Spiller ikke Sandro så vil Paulinho spille, og kanskje begge to.

En annen midtbanespiller med utropstegn bak seg hos Tottenham, er Mousa Dembélé. Belgieren har 49 landskamper for sitt hjemland, og ble i fjor rangert som en av de 100 beste spillerne i verden.

Skulle ikke det være nok har Tottenham Gylfi Sigurdsson, Nacer Chadli, Aaron Lennon og Scott Parker, samt to spillere som kan slå igjennom: Andros Townsend og Tom Carroll. Det kan også bli spennende å se om Lewis Holtby kan bli så god som han virket som i Schalke 04.

Og en herremann ved navn Gareth Bale. Tottenhams toppscorer sist sesong.

Hvis Spurs beholder Bale, har Tottenham en av de beste midtbanene i England, kanskje bare slått av Chelsea og Manchester City på papiret. Klarer man å styre unna de verste skadene, skal det være veldig vanskelig å dominere midtbanen i kamper mot Tottenham.

Angrep:
Tottenham hadde et spissproblem sist sesong. Emmanuel Adebayor slo absolutt ikke til (5 mål på 25 seriekamper) slik han hadde gjort på lån sesongen før. Jermain Defoe startet godt sist sesong, men endte ikke på mer enn 11 mål på 34 kamper. Nå er angrepet forsterket med Soldado.

Vi tror det er nok. Defoe har det i seg til å være veldig farlig, Adebayor kan jo se en video av seg selv i 2011/12-sesongen og vi tror også at Soldado vil passe godt for Tottenham. Vi personlig håper på å se om Souleymane Coulibaly er så god som han er i Football Manager ...

Vårt tips: 3. plass
Nå tror vi ikke det vil skille mye mellom Tottenham, Manchester United og Arsenal på 3,4 og 5.plassen. Det vil være et rotterace for plassene i Champions League, men vi tror det er Tottenham som kommer øverst - et lite stykke bak de to lagene helt på topp.

De tre viktigste grunnen til det, er at Tottenham har rett og slett et strålende lag med spennende nysigneringer som gjør laget bedre enn de var i fjor (3 poeng bak Chelsea på 3.-plass). Laget har også noe å hevne/bevise etter at de kom ett poeng bak Champions League-plassen i fjor. At Villas-Boas nå kanskje har fått kynismen som trengs i Premer League, vil også hjelpe på. Det er mindre sannsynlig med tap 2-5 borte mot Arsenal og hjemmetap mot lag som Wigan i år.

Tottenham tapte 8 kamper i fjor, og slet vel mest mot sine London-naboer og i Liverpool. Det siste er jo et historisk fakta for Tottenham, men mot sine naboer tror vi det går bedre. Det ekstra skrittet tas i år, og Tottenham tar 3.-plassen. I hvert fall hvis man klarer å styre unna skader på nøkkelspillere.

Det siste argumentet for Tottenham var irriterende for laget etter sesongslutt, men er i år positivt: Man skal ikke spille Champions League. Det gjør midtukene lettere (europaligaen er ikke like viktig og har heller ikke like gode lag).

Her finner du Nettavisens tabelltips for PL 2013/14.

Nettavisen følger overgangsvinduet direkte her.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken