Foto: Yttri, Tor (Scanpix)

Nå tror vi på Viking

Vi tror på topp sjanse for Viking mot Tromsø i kveld. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Oppturen fortsetter i Bergen
Oddstips 1: En dejlig dansk dobbel

Søndagens langoddsprogram er spekket med interessante kamper fra både inn- og utland. Full runde i Tippeligaen og i Adeccoligaen, Charity-Shield mellom Manchester United og Manchester City og flere spennende objekter fra både Danmark og Sverige.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Lørdagens tips fra Sportspill-redaksjonen ble en ny opptur. Dobbelen med Hannover og Brighton satt fint, mens Southampton enkelt tok seg av Leeds. I tillegg varslet vi kraftig for Ipswich borte mot Bristol City. Dermed ble det flott overskudd og vi tror på nye fremganger søndag.

Dagens langskudd:
26. Halmstad - Norrköping
Det spanske prosjektet i Halmstad har sendt laget helt til bunns i Allsvenskan, og i øyeblikket ser det håpløst ut med overlevelse. Nå er både den spanske treneren og de spanske spillerne forlengst borte fra Halmstad, men poengene lar fortsatt vente på seg. Har imidlertid leverte flere gode kamper på slutten og i ettermiddag tror vi en svært etterlengtet seier kan komme mot et Norrköping-lag som ikke overbeviser og som må unnvære playmakeren Ajdarevic med skade i kveld. 2,40 på at Halmstad tar en svært etterlengtet seier, kan være verd noen småkroner.

7. FC Midtjylland - Lyngby
Et slitent hjemmelag etter en svært tøff kamp borte mot Vitoria Guimaraes sent torsdag kveld. FC Midtjylland hadde lenge avansementet i lomma på grunn av bortemålsregelen, men portugiserne fikk inn den avgjørende scoringen midtveis i andre omgang. Dermed ble det en lang tur hjem fra Portugal for FC Midtjylland, og et uthvilt Lyngby kan muligens dra fordel av det. 5,10 for en liten skrell her, er et morsomt objekt. Hjemmelaget har heller ikke overbevist i sesonginnledningen.

Dagens avslag:
61. Kongsvinger - Nybergsund
Riktignok er ikke Nybergsund noe stort bortelag, men 1,40 på Kongsvinger-seier må jo nesten være en vits. 3-5-0 er de skrale tallene Kongsvinger har levert på hjemmebane, og ingenting tydet på umiddelbar opptur i hjemmekampen mot Alta onsdag (endte 1-1). Nei, her er det bare å styre unna.

76. Rosenborg - Molde
Kampen som trolig avgjør om Rosenborg fortsatt kan ha en slags sjanse på seriegullet. I øyeblikket skiller det femten poeng mellom lagene, dog har Rosenborg to kamper til gode og dersom vi forutsetter at Rosenborg vinne sine to hengekamper og vinnner søndag kveld er avstanden da sju poeng. For Molde fortsetter oppturen. Vant en svært jevn kamp 2-1 i Kristiansand torsdag og hadde marginene med seg i en kamp som fort kunne bikket andre veien. Har dermed fem strake seire i Tippeligaen, men det er verd å merke seg at de tre av disse kampene er spilt hjemme i Molde. Bortetallene er uansett gode 5-1-3. Denne kampen ser man best fra tribunen eller TV-stolen, som spilleobjekt kan man argumentere for alle utfall, og det er ensbetydende med ingen innsatser.

Dagens spill
Viking - Tromsø
Undertegnede har sett de aller fleste kampene i år til begge disse lagene. Og det vil være en grov overdrivelse å si at Viking har imponert spesielt. Men nå ser laget vesentlig bedre ut og ikke minst er det harmoni og glede i spillergruppa. Viking er med sine 20 poeng fortsatt kun fire poeng klar av nedrykksstreken, men slik Viking har opptrådt på slutten er det helt utenkelig at de rykker ned. I øyeblikket holder de nok nivået til lagene på øvre halvdel.

Årsbeste av Viking i Bergen onsdag kveld og likevel måtte siddisene reise hjem til Stavanger med null poeng. Fotball er definitivt ikke rettferdig. Lå altså under 0-2 til pause, etter grove personlige feil, kom tilbake til 2-2, men tapte 2-3 tilslutt. Tar Viking-laget med seg den prestasjonen til denne hjemmekampen mot Tromsø, så blir det seier. Indiri Sigurdsson er ute med karantene, mens Thomas Sokolowski og Patrik Ingelsten fortsatt er skadet. Bjørn Andersson går trolig inn i midtforsvaret som erstatter for Sigurdsson. Svenske Andersson har foreløpig fått lite spilletid, og kun startet en kamp. For øvrig starter Viking trolig med samme lag som på onsdag i Bergen. Og det blir spennende å se om stortalentet Yann Erik De Lanley kan følge godtaktene fra Bergen. De Lanlay er kanskje norsk fotballs mest spennende spiller siden Erik Huseklepp.

Tromsø gjorde en strålende kamp i 70 minutter borte mot lillestrøm torsdag, men stolpeskuddet til Mos på stillingen 2-0 til Tromsø ble skjebnesvangert. Ut av ingenting snudde Lillestrøm kampen, og spørs om det tapet kan sette sine spor også søndag. Svært viktige og sentrale Ruben Yttergård Jensen må sone karantene, et merkbart savn for Tromsø det. Thomas Holm (innleid fra Molde) fikk sin debut onsdag, men er neppe spilleren som kan erstatte Yttergård Jensen. Høyreback Hans Erik Norrbye er svært usikker etter å ha pådratt seg en lett hjernerystelse mot Lillestrøm. Men Mika Koppinen er friskmeldt og er med Tromsø-troppen sørover til Stavanger etter langt skadefravær.

Det står 5-1-0 i favør Viking på de seks siste tilsvarende oppgjørene og vi tror statistikken opprettholdes etter søndagens kamp. 1,95 er oddsen vi får betalt for Viking-seier, det burde vært litt høyere. Men vi har så god tro på Viking i kveld at vi spiller. Kampen kan naturligvis spilles som singel, og i mangel av gode kandidater (spesielt i Norge) nøyer vi oss med singelspill. Innsatsen er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 søndag:
Kamp 46 Viking - Tromsø 1,95 3,10 3,20
Klikk her for å levere dette spillet (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus