Gå til sidens hovedinnhold

Nachspiel-bråket ødelegger for Brann i Drammen

Brann har kun vunnet én av de siste tolv kampene på Marienlyst. Etter enda en uke med bråk i Bergen vil de neppe klare å snu den negative bortetrenden lørdag.

Nachspiel-skandalen ruller videre i Bergen. Fredag ble nok en dramatisk dag i Branns historie. Et langt styremøte endte med at Kristoffer Barmen fikk sparken, blant annet «for å ha hatt en sentral rolle i gjennomføringen» av forrige ukes nachspiel på Stadion.

Ca 14 millioner i Lotto-potten. Spill her før lørdag kl. 18.00!

Det ble også klart at keeper Mikkel Andersen avslutter sitt opphold i Brann. Han valgte å terminere kontrakten med Brann. I tillegg fikk ni andre spillere skriftlig advarsel som følge av sin deltakelse på det famøse nachspielet.

Ikke akkurat en ideell oppladning til lørdagens kamp i Drammen.

Strømsgodset - Brann 1.85 - 3.70 - 3.80 H (spillestopp lørdag kl. 19.59)

Tror du Brann taper mot Godset? Klikk her for å spille på kampen!

Forrige helg følte vi oss sikre på at rabalderet rundt skandale-nachspielet på Stadion ville samle på spillegruppen i Brann, og at de ville slå tilbake på banen. Det gjorde de, og Brann vant 3-2 hjemme mot Sandefjord. Det utenomsportslige bråket har fortsatt denne uken.

Flere av Brann-spillerne er narkotestet, politiet etterforsker et mulig seksuelt overgrep, John Christian Elden har gått til angrep på klubben for måten de har håndtert saken og fredag fikk Kristoffer Barmen fyken.

Ikke nok med det. Nachspielet også fått internasjonal oppmerksomhet i blant annet tyske Bild, meksikanske ESPN og britiske The Sun og DailyMail, etter den voldsomme mediedekningen her til lands.

Ca 14 millioner i Lotto-potten. Spill her før lørdag kl. 18.00!

Ryktene om hvem som var til stede på nachspielet, og hva som skjedde den natten på Stadion svirrer rundt i Bergen. Brann-trener Eirik Horneland har utfordret nachspiel-deltakerne til å stå frem med navn, av hensyn til klubben og medspillerne. Etter enda en uke med uro i Brann er det vanskelig forestille seg at spillerne ikke er påvirket av det utenomsportslige bråket.

At Brann skal til Marienlyst gjør ikke saken noe bedre. Denne banen er et mareritt for Brann, som kun har vunnet én av de siste tolv kampene i Drammen.

Solide på hjemmebane

Etter en fin periode med 2-2-0 på fire seriekamper står Strømsgodset nå med to strake tap etter at det ble 1-2-tap mot FK Haugesund og 0-1-tap borte mot Sarpsborg 08 sist. Lørdag er de derimot tilbake på Marienlyst, hvor de helt klart trives best.

Spill MillionFlax her!

5-2-0 på syv kamper er flotte tall, og det er den soleklart største grunnen til at de fortsatt ligger på ellevteplass med syv poeng ned til kvalik. De solgte nettopp Mawa til Kristiansund, men han har uansett ikke blitt noe "hit" i Drammen og er ikke noe stort tap sånn sett. Noen nye skader foruten de langtidsskadede har de heller ikke.

Uten seier på bortebane

Strømsgodset møter et Brann-lag i krise - både på og utenfor fotballbanen. De ligger på bunn av tabellen med ti poeng. Bergenserne har fire poeng opp til trygg plass. Brann lå under 1-2 til pause hjemme mot Sandefjord forrige søndag, men de snudde kampen i andre omgang og tok tre viktige poeng, men seieren var av det litt heldige slaget.

Spill MillionFlax her!

Brann er faktisk nå ubeseiret i tre kamper på rad etter at Eirik Horneland tok over, (1-2-0), men nå kommer en bortekamp. De gleder seg neppe til å dra til Drammen da de har elendige 0-1-6 på fremmed gress så langt denne sesongen. Strand, Sery og Gerson er skadet her. Horneland har stått frem som en skikkelig leder den siste tiden, og kanskje klarer han å redde Brann fra nedrykk. Men vi tror ikke Brann tar poeng i Drammen. Brann fikk seg en skikkelig opptur sist, men er elendige borte. Strømsgodset er sterke på Marienlyst og har en flott hjemmestatistikk.

1,85 i odds på drammenserne er greit nok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset