Denne ukens søndagskupong består av åtte kamper fra Nations League, tre fra Norsk Tipping-ligaen og en fra Toppserien. Bonuspotten er på ca. 160.000 kroner. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

1. Sverige - Norge
For et nydelig nabooppgjør vi får servert når Norge tar turen over grensa for å spille mot Sverige. Sverige hadde en bedre VM-kvalik enn nordmennene, men til tross for at de ledet sin gruppe lenge endte det til slutt med en andreplass bak Spania. Og når de ikke klarte seg gjennom playoffens siste runde (tap 0-2 mot Polen) må de i likhet med Norge se VM fra sofakroken. Etter den tid har de mistet både Lindelöf og Ibrahimovic med skader, men det virket ikke som det var noe særlig bekymring sist når de tok seg greit av Slovenia med seier 2-0 på bortebane. Ser man på statistikken mellom Sverige og Norge, så ser man faktisk at alle de fire siste kampene har endt uavgjort, mens det står 2-5-2 på de ni kampene som er spilt etter år 2000.

Og svenskene får det ikke enkelt denne gang heller, for det er sjeldent man har hatt en såpass optimistisk følelse rundt landslaget som man har nå. Nei, Norge klarte ikke å kvalifisere seg til et sluttspill denne gangen heller, men en 3.plass med 18 poeng var likevel klart godkjent i gruppe med Nederland og Tyrkia. Det ga oss også tid til å forme et nytt lag med ny trener, og nå kan det se ut som mange blomstrer samtidig. Stilen er offensiv, og med matchvinnere i form av Haaland og Ødegaard fremover og hardhauser som Strandberg, Østigård med flere som tar sjansen bakover kan dette ende riktig så bra. En helt nydelig start på Nations League fikk man iallfall når Norge tok tak i taktpinnen og slo Serbia 1-0 på bortebane. Klart, en god keeper og noe flaks var inne i bildet en periode der, men resultatet var ytterst viktig for å skape ro og ikke minst tro i gruppa. Haaland har for alvor begynt scoringskvota på landslaget med sine 16 mål, og fremtiden ser rett og slett lys ut for Norge som nå har 12-0 i målforskjell på sine tre siste landskamper.

Det bruker alltid å bli jevnt mellom Norge og Sverige. Og nå virker kanskje avstanden mellom lagene i form av kvalitet å være mindre enn på lenge. Her kan det meste skje, og vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Serbia - Slovenia
Serbia kom seg fort nedpå jorda igjen etter en nydelig spilt VM-kvalik hvor de vant sin gruppe foran Portugal, for nå har de først røket 0-3 for Danmark i en treningskamp før de altså tapte 0-1 hjemme for våre norske helter i den første kampen i Nations League. Det kan jo kalles en riktig kalddusj, hvor blant andre toppscorer Mitrovic ble helt avkledd av Østigård. Det var deres første hjemmetap siden de røk 0-1 mot Ungarn i den forrige runden av Nations League tilbake i 2020. (De røk også mot Skottland i EM-playoff rett etter, men det var på straffer). Pressen i Serbia er normalt ikke så veldig begeistret for slikt, og de er garantert meget revansjesugne her.

Slovenia har ikke vært med i noe sluttspill på mange år, men i forrige kvalik klarte de iallfall å avslutte med positiv målforskjell (13-12). 14 poeng var godkjent, men med hele åtte poeng opp til Kroatia og Russland i topp var de aldri nærheten av å kvalifisere seg til VM. På bortebane har Slovenia kun slått Malta og Moldova på sine ti siste kamper, men de har faktisk holdt både Kroatia, Slovakia, Nord-Makedonia og Hellas til uavgjort.

Slovenia har ikke gjort seg helt bort på bortebane de, men når normalt hjemmesterke Serbia røk mot Norge tåler de ikke flere bommerter. Dermed ender vi på en H.

3. Tsjekkia - Spania
Tsjekkia er inne i et lite generasjonsskifte, og foran hjemmekampen mot Sveits sist manglet de flere profiler. Likevel gjorde de mange av spådommene til skamme og vant kampen 2-1. Tar man bort Soucek på midtbanen er det ikke mange av de kjente spillerne tilbake, men de er utrolig seige på eget gress hvor de nå står med 4-2-0 på de seks siste selv om kampene har blitt spilt spredd over hele Tsjekkia. De har dog ikke møtt noen lag på nivået til Spania, og de blir med rette underdogs her. De endte som nummer tre i VM-kvaliken bak både Belgia og Wales, men fikk likevel spille playoff hvor de røk 0-1 etter ekstraomganger borte mot Sverige.

Spania var som alltid sterke i VM-kvaliken sist og vant sin gruppe med 19 poeng på åtte kamper, fire poeng foran Sverige. De kommer fra et kjipt semifinaletap mot Italia i sin siste turnering (Euro 2021), og de bør være hyppe på å finne tilbake til godfølelsen før VM starter til vinteren. 1-1 hjemme mot Portugal i første kamp her i Nations League var kanskje ikke altfor imponerende, men de to lagene spiller "alltid" uavgjort. Men det gjør behovet for en seier her enda større, og med seire i sine tre siste bortekamper har de vist at de trives på bortebane.

Tsjekkia er ikke toppet på noen som helst måte her, og selv om de slo Sveits hjemme sist er Spania et helt annet kaliber. Spania trenger tre poeng og vi spiller B.

4. Portugal - Sveits
Etter å ha avsluttet VM-kvaliken med 0-0 mot Irland og 1-2 mot Serbia endte Portugal på en andreplass bak Serbia i kampen om en direkteplass til VM i Qatar senere i år. Men de klarte seg likevel, etter at de slo Tyrkia (3-1) og Nord-Makedonia (2-0) i playoffen som etterfulgte. Opptakten til det mesterskapet blir noen kamper i Nations League, og de spilte klart godkjent i den første kampen når de sikret 1-1 og ett poeng borte mot Spania. Nå er det tilbake på hjemmebane hvor de har vunnet fem av de seks siste, og slått Sveits i begge hjemmekampene i nyere tid (2017 og 2019).

Sveits er også klare for VM etter at de hadde en meget sterk kvalik hvor de tok 18 av 24 mulige poeng og tok førsteplassen foran Italia. Kun to baklengs på åtte kamper var uhyre imponerende, men ny kvalik betyr nye kamper og de fikk absolutt ikke den starten de nok ønsket seg etter at de faktisk tapte 1-2 borte mot Tsjekkia i den første kampen. Dermed er de allerede litt bakpå her foran denne kampen, og med enda et tap her kan veien til en førsteplass bli lang.

Ett poeng mot Spania var vel og bra for Portugal, men her går de nok for tre. Sveits var overraskende åpne bakover mot et noe svekket Tsjekkia og her spiller vi H.

5. Kypros - Nord-Irland
Kypros kommer fra en elendig VM-kval hvor de kun tok fem poeng på ti kamper og bare scoret fire mål. Det er ikke all verden når man vet at de var i gruppe med blant andre Malta. Utrolig nok tok de kun ett av seks mulige poeng mot Malta, mens det var hjemmekampene mot Slovenia (1-0) og Slovakia (0-0) som var den store beholdningen i kvaliken. Etter det har de spilt en play-out mot Estland for å holde seg oppe i Nivå 3 i Nations League, noe de klarte etter å ha vunnet 2-0 sammenlagt. I deres første kamp i denne runden av Nations League ble det et hjemmetap 0-2 for Kosovo.

Nord-Irland fikk heller ikke de noen fin start på kvaliken etter 0-1 hjemme for Hellas i første kamp. Nord-Irland viste seg som en ganske tøff motstander i VM-kvalen, for selv om de "bare" tok ni poeng på åtte kamper slapp de bare inn sju mål i en gruppe med både Sveits og Italia. De har som regel vært klart best på hjemmebane, men de slo Litauen ganske klart 4-1 borte i forrige kvalik, som kanskje er landet som kommer nærmest Kypros i kvalitet pr i dag.

Kypros tok noen fine poeng mot Slovenia og Slovakia i den forrige kvaliken, men generelt er det langt mellom lyspunktene. Nord-Irland er tighte bakover og klarer de bare å sette en scoring ganske tidlig kan de grinde inn en seier her. B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

6. Kosovo - Hellas
Kosovo har kommet mer og mer for hvert eneste år, og nå begynner de å bli et land som kan hamle opp med de aller fleste på sine beste dager. VM-kvaliken sist var kanskje et lite steg tilbake med kun fem poeng og en sisteplass på åtte kamper, hvor de avsluttet svakt med 0-2-3 på de fem siste kampene. Noe interessant er det likevel å ta med seg at de to poengdelingene der kom akkurat mot dagens motstander Hellas (1-1 i begge kampene), og det at formen etter den VM-kvaliken har vist noe bedre takter. De har slått Burkina Faso 5-0 og spilt 1-1 mot Sveits i et par treningskamper, før de slo Kypros 2-0 i første kamp i denne utgaven av Nations League.

Hellas tok en flott borteseier 1-0 over Nord-Irland i den første kampen her i Nations League, og dermed kan de gå inn i denne bortekampen med ganske lave skuldre. Hellas klarte ikke å nå VM i år etter tredjeplassen bak Sverige og Spania i kvaliken der, men leverte likevel en stabilt bra kvalik, da særlig bakover med kun åtte baklengsmål på åtte kamper. Hellas har alltid vært solide defensivt, og den trenden fortsatte altså med 1-0 over Nord-Irland i forrige kamp.

Hellas og Kosovo har møttes flere ganger de siste årene, og de fire siste kampene viser 2-1, 0-0, 1-1 og 1-1. Et klart tegn på hvordan denne kampen også fort ender. Nemlig tett og jevnt. Vi prøver oss med UB.

7. Gibraltar - Nord-Makedonia
Gibraltar tilhører ikke akkurat finvinduet når det kommer til landslagsfotball, og det vises jo også i resultatene. Den forrige VM-kvaliken endte uten poeng og 4-43 på ti kamper, og siden den tid har de levert 0-0 mot Færøyene og Grenada før de røk 0-4 borte mot Georgia i den første kampen i årets Nations League. Målet for deres del får vel bli å klare å ta et poeng i gruppa som også har med Bulgaria i tillegg til Georgia og Nord-Makedonia.

Nord-Makedonia har vist en del fremgang de siste årene, og var da også med i EM i fjor. Nå endte det med tre strake tap der, men det viste at de har noe på gang. I VM-kvaliken klarte de seg også fint med en 2.plass som ga playoff, og der sjokkerte de de aller fleste når de slo ut selveste Italia i den første runden. Det endte med et tap for Portugal i den andre runden, men de kan så absolutt gi seg selv en klapp på skuldra. Nå kommer de fra et sterkt bortepoeng mot Bulgaria i første kamp av denne Nations League-kvaliken (1-1), og med en seier her vil de sette standarden for nok en fin kvalik. Lagene møttes også i Nations League i 2018, og da vant Nord-Makedonia begge møtene med 2-0 og 4-0.

Nord-Makedonia bør ikke ha særlige problemer med å slå Gibraltar her. Klar B.

8. Bulgaria - Georgia
Bulgaria fikk en helt ok start på kvaliken med 1-1 hjemme mot Nord-Makedonia, men nå begynner det å bli langt mellom de skikkelig gode kampene. Forrige VM-kvalik ble ikke noe særlig suksess med åtte poeng på åtte kamper, men de tok iallfall med seg et par hjemmeseire mot Litauen og Nord-Irland og dermed har de nå ganske kurante 3-1-0 på sine fire siste hjemmekamper.

Georgia hadde små problemer med å slå Gibraltar 4-0 i sin første kamp i Nations League, og dermed fortsetter de sin fine form som faktisk viser 5-1-0 på sine seks siste landskamper. Det inkluderer også de to siste kampene i den forrige VM-kvaliken hvor de overrasket stort med å vinne 2-1 borte mot Kosovo før de knallet til å slo Sverige 2-0 på hjemmebane i Batumi.

Bulgaria har ikke vist noe spesielt på mange år, mens Georgia har sjokkert mot blant annet Sverige nylig og kan lage en liten upset her. Typisk poengdeling dette og vi spiller HU.

9. Innstranda - Melhus
Etter fire kamper uten seire fra start av begynte det å se tøft ut for Innstranda med tanke på å klare å holde plassen. Men de fire neste har vært klart bedre med 1-2-1, og selv om seks poeng på åtte kamper ikke holder over til en plass over streken så langt er de ikke avhengt enn så lenge. For de siste resultatene har faktisk vært ganske gode de, med 0-0 og 1-1 hjemme mot Junkeren og Strindheim i tillegg til en seier borte over Tiller (2-1) i løpet av de fire siste. De har nå kun tre poeng opp til lagene over streken, og en seier her vil gi tre meget viktige poeng i kampen om å klare å holde plassen.

Melhus er bunnlaget hittil med svake 1-0-7 på åtte kamper. Sist hadde de ingen sjanser hjemme mot Kolstad i 1-4 tapet, men i sin siste bortekamp var de mye mer med på notene selv om de tapte 1-2 mot Strindheim etter et sent seiersmål. Skal de klare å holde plassen må de skjerpe seg bakover, for det er der de største problemene ligger med hele 30 baklengs på åtte kamper. Åtte scoringer er også minst i avdelingen, og dermed er de dårligst i begge ender av banen.

Innstranda blir våre favoritter her på eget gress, men vi dobler likevel opp med HU da ingen av lagene har vist noe særlig vinnerteft her i starten.

10. Kolstad - Rana
Kolstad har vært en garantist for underholdning denne sesongen, for det hagler med mål i kampene deres. Som regel den rette veien, og dermed ligger Kolstad oppe på en 3.plass med 18 poeng etter åtte kamper. De har sju poeng opp til ledende Junkeren, men de har dog en kamp mer spilt enn trønderne. Kolstad er mestscorende med sine 26 mål, men 17 baklengs er ikke mer enn middels i ligaen. Men med kun tre baklengs på de tre siste har de kneppet noe igjen, og 5-1 over Trygg/Lade, 3-1 over Rosenborg 2 og 4-1 over Melhus viser meget bra form for øyeblikket. Hjemme har de spilt tre kamper, hvor 1-0-2 ikke viser den beste formen på eget gress.

Rana har også bra form med fire siste på de fem siste, og en 4.plass med 15 poeng er bra levert så langt. De har kun spilt sju kamper, og sist hadde de full kontroll mot Steinkjer med 3-0 på hjemmebane. De har kun tapt for topplagene Byåsen (0-2) og Junkeren (1-2) denne sesongen, og de vant sin siste bortekamp med fine 3-1 over Bodø(Glimt 2.

Kolstad har ikke vært helt overbevisende hjemme, og Rana har vist bra resultater i det siste. Kolstad har også sluppet inn en del mål, og her må vi gardere opp litt. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Lørenskog - Mjølner
Lørenskog har vært ustabile denne sesongen, og en 8.plass og 13 poeng er nok noe svakere enn forventet. Men her på hjemmebane har de vært meget sterke med fire strake seire og 8-2 i målforskjell, i tillegg til at de også holdt Kongsvinger til 1-1 i cupen før de tapte etter ekstraomganger. Sist slapp de inn fem mål i 3-5 tapet for Strømsgodset 2, men det var altså på bortebane hvor de har vært svake hele sesongen.

Mjølner ligger ganske så likt med Lørenskog på tabellen, hvor også de har 13 poeng etter de åtte første. Formen er dog meget bra med tre strake seire og 13-2 i målforskjell, og de holdt også meget bra stand borte mot Junkeren i cupen før de tapte på straffer. Men alle seirene deres har kommet i "lokale" oppgjør oppe i nord, mens nå skal de på en lang bortetur, og de har endt med kun ett poeng i de tre foregående kampene mot Fu/Vo (1-4), Mjøndalen 2 (1-1) og Lillestrøm 2 (2-4).

Lørenskog har vært feilfrie her hjemme denne sesongen, mens Mjølner bruker å slite når de må reise på lange borteturer. H.

12. Brann Kvinner - Vålerenga Kvinner
Denne kampen kan du se på www.direktesport.no
Toppkamp i Toppserien hvor to ubeseirede lag fra Norges to største byer møtes til dyst på Brann Stadion. Dermed ligger alt til rette for et fyrverkeri av en kamp.

Brann er laget som ligger helt i topp med hele 34 poeng og 11-1-0 på tolv kamper. De var fullstendig overlegne i starten, men i de siste kampene har de vaklet unormalt mye selv om det har endt med seire til slutt. For de slo Kolbotn bare 2-1, før de måtte vente helt til den siste halvtimen før de satte to mål og slo bunnlaget Røa 2-0. Mens sist holdt de på å rote bort to poeng borte mot Avaldsnes når det sto 1-1 helt til overtiden før Brann endelig fikk scoret seiersmålet til 2-1. Men uansett er statistikken meget nydelig, og det motsatte oppgjøret mellom lagene for en liten måned siden endte ikke overraskende 1-1.

Laget som har forbedret seg mest foran denne sesongen er kanskje Vålerenga. For i likhet med Brann er de ubeseiret etter elleve kamper, og med 9-2-0 og 37-5 i målforskjell har de vist at de blir å regne med hele veien inn denne sesongen. Sist var de ute i hjemmekamp mot den tredje favoritten i Toppserien Rosenborg, og den kampen endte 1-1 etter at det var Vålerenga som hadde tatt ledelsen i første omgang. På bortebane er Vålerenga feilfri med 4-0-0 og 13-2 så langt, men det er et stort skille mellom de beste lagene i serien og de som ligger under topp tre.

Mye tyder på at disse to klubbene vil være med hele veien inn i kampen om seriegullet. Det endte 1-1 i motsatt oppgjør for en måned siden, og her må vi helgardere. HUB.

Sportspills 96-rekker:
1. Sverige - Norge HU

2. Serbia - Slovenia H

3. Tsjekkia - Spania B

4. Portugal - Sveits H

5. Kypros - Nord-Irland B

6. Kosovo - Hellas UB

7. Gibraltar - Nord-Makedonia B

8. Bulgaria - Georgia HU

9. Innstranda - Melhus HU

10. Kolstad - Rana HU

11. Lørenskog - Mjølner H

12. Brann Kvinner - Vålerenga Kvinner HUB

Sportspills 432-rekker:
1. Sverige - Norge HUB

2. Serbia - Slovenia H

3. Tsjekkia - Spania B

4. Portugal - Sveits H

5. Kypros - Nord-Irland UB

6. Kosovo - Hellas UB

7. Gibraltar - Nord-Makedonia B

8. Bulgaria - Georgia HU

9. Innstranda - Melhus HU

10. Kolstad - Rana HUB

11. Lørenskog - Mjølner H

12. Brann Kvinner - Vålerenga Kvinner HUB