Senegal - Nederland

Odds: Nederland vinner og det blir under 3,5 mål totalt

Kampstart mandag 21. november kl 17.00

Spillestopp kl 16.59 Live odds etter kampstart

Al Thumama Stadium

Kampen vises på NRK1 og NRK TV

Vi tror Nederland vinner og det blir under 3,5 mål totalt. Det spillet leverer du her

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Senegal - 18

Nederland - 8

Senegal uten Sadio Mane

Både Senegal og Nederland har kvaliteter til å nå langt i mesterskapet, og det er viktig å få en god start når lagene braker sammen på Al Thumama Stadium mandag ettermiddag.

Senegal vant Afrika-mesterskapet for et knapt år siden, da de slo Egypt i finalen, men kommer inn i dette mesterskapet uten sin store stjerne.

Sadio Mane ble skadet i leggbeinet i hjemmekampen mot Werder Bremen 8. november. Han er ute av mesterskapet, og det vil være et stort tap for mannskapet til Aliou Cissé.

Med Ismaila Sarr og Famara Diedhiou som de eneste utenom Mane som har scoret mer enn ti mål for landslaget, må nok Cissé igjen sørge for å tette igjen bakover skal de ha en sjanse i mesterskapet.

Det er de også gode til, for Senegal er ekstremt vanskelige å bryte ned, og det blir interessant å se om Nederland kan slå sprekker i de afrikanske mesterne.

Det er ca. 335 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Nederland er en outsider

Nederland er kanskje kjent for å være den beste fotballnasjonen som enda ikke har vunnet VM. De har vært i tre finaler(1974, 1978 og 2010), men gikk på tap i alle.

Til dette mesterskapet kommer de i meget god form. Louis Van Gaal ble ansatt som sjef 4. august 2021, og under hans ledelse er de ubeseiret. På 15 kamper står de med 11-4-0, og målforskjell på hele 41-13.

Etter at de kom til semifinalen under VM i 2014(tapte på straffespark mot Argentina), og banket hjemmenasjonen Brasil 3-0 kampen om bronsen, klarte de ikke en gang å kvalifisere seg til forrige VM.

Hos Norsk Tipping er de rangert som det syvende beste laget før mesterskapet, og potensielt møter de ikke den tøffeste motstanden i 1/8-dels finalen.

En god start mot Senegal kan være med på å gi laget den nødvendige selvtilliten som trengs i en lang og tøff turnering.

Også de mangler en viktig spiller til den første kampen. Memphis Depay er ute med en muskelskade, men han er sannsynligvis klar fra andre gruppespillkamp.

Dette blir jevnt og målfattig

Med både Mane for Senegal og Depay for Nederland ute, er begge lagene svekket fremover på banen.

Nederlands hærfører er Virgil van Dijk, og det mange mener er verdens beste midtstopper har holdt laget sitt til under ett baklengs pr. kamp siden Louis Van Gaal ble sjef.

Også Senegal er gjerrige bakover på banen. Med Chelseas Mendy i buret og Koulibaly som midtstopper slipper de inn svært lite mål. De har holdt nullen i syv av de elleve siste offisielle kampene.

I første kamp i gruppespillet i Russland for fire år siden var det under 3,5 scoringer i 14 av 16 kamper.

Med to solide forsvar i denne kampen tror vi igjen det blir målfattig, men kvaliteten og bredden fremover hos Nederland gjør at vi tror mest på dem.

Vårt tips er at Nederland vinner og det blir under 3,5 mål totalt. Det spillet leverer du her