Denne ukens lørdagskupong består av åtte kamper fra Nations League og fire fra Norsk Tipping-ligaen. Bonuspotten har steget til ca. 540.000 kroner. Innleveringsfristen er kl. 16.55.

1. England - Italia
England kommer ikke til å spille denne kampen på Wembley Stadium som de bruker, men heller ta den på Molineux Stadium som til vanlig er Wolverhampton sin hjemmebane. Kampen vil også gå for tomme tribuner etter tribunebråket under finalen mot akkurat Italia i EM i fjor. Det er absolutt to minuser å tenke på for England som ikke har fått noe særlig god start på denne Nations League-turneringen. Meget svake 0-1 for Ungarn i den første kampen ble etterfulgt av 1-1 borte mot Tyskland etter at Harry Kane satte et straffespark helt på slutten av kampen. De har ikke imponert så langt, og ser man på statistikken så trives ikke akkurat England mot Italia. For siden seieren i VM-kvaliken i 1977 har England ikke vunnet i en tellende kamp mot Italia, og status inkl alle kamper siden 2000 viser 1-4-3.

Den viktigste seieren for Italia kom i EM i fjor, når Italia til slutt vant 2-1 i finalen mot engelskmennene etter straffer. Men det er mulig feiringen ble vel hard, for skuffelsen kom nokså fort når de ikke klarte å vinne sin VM-kvalikgruppe og måtte ut i en playoff hvor de sjokkerende nok røk ut mot Nord-Makedonia. Dermed går VM i Qatar i vinter uten Italia, og det vises klart og tydelig i de første kampene i Nations League at de prøver ut en god del nye spillere foran den neste EM-kvaliken. De innledet med å spille 1-1 mot Tyskland, mens i den neste startet de blant annet med 18-årige Gnonto på topp hvor de uansett slo Ungarn 2-1.

Det er plusser og minuser med alt i denne kampen. England spiller på en ny bane for deres del, og kampen går uten tilskuere. De har ikke imponert, men er garantert revansjesugne mot et Italia de har slitt mot i mange år og som slo de i EM-finalen i fjor. Italia vil nok også vise seg fra en bedre side etter fadesen i VM-playoff, men de driver og tester ut en god del nye spillere og man kan spørre seg hvor seriøst de tar denne turneringen. Vi må dekke opp litt her, og spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Ungarn - Tyskland
Ungarn fikk en pangstart på turneringen etter at de smalt til med å slå England her på hjemmebane i første kamp. De var heller ikke helt sjanseløse i sin andre kamp borte mot Italia (1-2), og nå kommer altså den tredje toppnasjonen på rad for Ungarn som endte på en 4.plass i VM-kvaliken med 17 poeng. I en jevn gruppe holdt dessverre ikke det, og dermed blir det å kvesse knivene i denne knalltøffe gruppa med Tyskland, Italia og England og vente på neste EM-kvalik i stedet.

Tyskland har fortsatt ikke tapt siden de røk ut av EM i 1/8-delsfinalen i fjor, og de fosset gjennom de siste kampene i VM-kvaliken med sju strake seire i fjor høst. Like bra har det ikke gått så langt i Nations League, hvor begge kampene deres mot Italia og England har endt med 1-1 og poengdeling. Tyskland møtte Ungarn i den siste gruppespillskampen i fjorårets EM, hvor det var nære på at Ungarn sendte Tyskland ut av EM før Goretzka utliknet til 2-2 med fem minutter igjen å spille å sendte tyskerne videre.

Ungarn slo England, og har nok et ønske om å slå nok et toppnavn her. Men tyskerne blir klare favoritter, og etter to poengdelinger på rad trenger de en seier. B.

3. Nederland - Polen
Nederland har fått en flott åpning på Nations League, hvor de kommer fra to sterke borteprestasjoner over Belgia (4-1) og Wales (2-1). Faktisk slet de mest i den siste kampen mot Wales, hvor de tok ledelsen 1-0 tidlig i 2.omgang men fikk seg en utligning på overtid som gjorde at det så ut til å gå mot poengdeling. Men Weghorst ville det annerledes og sendte Nederland til himmels med 2-1 etter 94 minutter. Dermed er hollenderne i førersetet etter to runder, og med nydelige 14-4-1 på de 19 siste kampene sine er selvtilliten skyhøy.

Polen har hatt en flott periode nå, som kulminerte med et avansement til VM i Qatar. For Polen ble nummer to i sin gruppe i VM-kvaliken, og måtte dermed ut i playoff. De var heldige i første runde hvor de fikk walkover mot Russland, mens i den andre runden var de rett og slett bedre enn Sverige og vant 2-0. I første kamp i Nations League havnet de under 0-1 mot Wales, men et reservepreget Wales var likevel for tynt til slutt og Polen snudde til seier 2-1. Det ble ikke like enkelt i den neste kampen, hvor de ble smadret hele 1-6 borte mot Belgia. Nå er det ny bortekamp, og det kan fort bli vrient her igjen.

Nederland er i knallform, og her på hjemmebane får de et ganske så klart tips. H.

4. Wales - Belgia
Wales har allerede fått sin presang for året, for jommen klarte de ikke å kvalifisere seg for VM for første gang på 64 år. For etter EM i fjor fullførte Wales VM-kvaliken meget fint med 3-3-0 på de seks siste, og det ga de andreplassen i gruppen poenget foran Tsjekkia. Dermed skulle de spille playoff, og den muligheten tok de godt vare på med seire over både Østerrike (2-1) og Ukraina (1-0). De tyvstartet Nations League med å møte Polen noen dager før den avgjørende playoffkampen mot Ukraina, og med et reservepreget lag tapte de den kampen 1-2. De kjempet bedre i den siste mot Nederland, men selv om de utlignet til 1-1 på overtid ble det likevel enda et 1-2 tap etter et sent seiersmål.

Belgia har vært noe ujevne de siste årene, og varierer en del i prestasjonene. De var i gruppe med Wales i VM-kvaliken sist, og der klarte Wales å holde 1-1 i hjemmekampen, mens Belgia var klart best i det omvendte møtet som de vant 3-1. Belgia vant uansett gruppen ganske enkelt, og er klare for VM i vinter. De var slappe for dagen i den første kampen mot naboen Nederland i Nations League, og 1-4 gjorde mange skeptiske til om nedturen var på vei for Belgia. Men de slo hardt tilbake i hjemmekampen mot Polen noen dager senere, og med seier 6-1 stilnet de de fleste kritikerne.

Belgia er ikke noe sikkert kort for øyeblikket, men de har mer enn nok klassespillere til å kunne (burde) slå et Wales som nok fortsatt feirer VM-deltagelsen. B.

5. Irland - Skottland
Irland har vært en skuffelse i Nations League etter at man kanskje hadde håpet at de skulle fortsette de fine trenden de hadde på slutten av VM-kvaliken med kun et tap på de seks siste. Men den gang ei, for irene startet med å ryke 0-1 for Armenia, og når de også tapte med samme sifre hjemme for Ukraina sist er de allerede på hæla. Her hjemme taper de ikke ofte, og tapet for Ukraina var faktisk det første på sju hjemmekamper. De tre siste hjemme mot Skottland har endt 1-0, 1-0 og 1-1, og det viser vel kanskje et klart tegn på hvordan disse kampene bruker å ende.

Skottland var i motsetning til Irland med i fjorårets EM. Det endte ikke med noe seier (0-1-2), men de klarte iallfall 0-0 mot England. I VM-kvaliken deretter hadde de en fantastisk rekke kamper hvor de avsluttet med seks strake seire, men de kunne likevel ikke hamle opp med overlegne Danmark. I den påfølgende playoffen mot Ukraina ble de nummeret for små og tapte fortjent 1-3. De har kun spilt en kamp i Nations League etter det, men med 2-0 hjemme over Armenia leder de faktisk tabellen uansett.

Dette er et typisk nabooppgjør som alltid ender jevnt. Skottland har vel vist klart mest de siste årene, men her må man uansett dekke opp. HUB.

6. Romania - Finland
Romania har aldri kommet tilbake til Hagis storhetstid. De plages med mye interne stridigheter, og det går lenge mellom de helt store resultatene for landslaget. Det ble ingen EM i fjor, og det blir heller intet VM i år etter deres tredjeplass i sin gruppe med 17 poeng. De hadde kun poenget opp til Nord-Makedonia etter en fin sluttspurt, men med kun 13 scoringer på ti kamper blir det for lite og for sjelden selv om de er ganske gode defensivt. Nå har de spilt to bortekamper i Nations League, og med 0-2 mot Montenegro og 0-1 for Bosnia har de egentlig bare fortsatt trenden med lite mål og lite poeng. Her hjemme hadde de 3-1-1 i VM-kvaliken, og man bør kunne forvente et bedre resultat hjemme i Bucuresti.

Finland har møtt akkurat de samme lagene som Romania, men de har spilt begge sine kamper på hjemmebane. Og med 1-1 mot Bosnia og seier 2-0 over Montenegro har finnene fått akkurat den starten de ønsket seg. Finland har hatt en kraftig oppblomstring på landslaget de siste årene med blant annet deltagelse i EM i fjor, og særlig er det spissen Teemu Pukki som står for det meste av det som skjer offensivt.

Romania er klart bedre på hjemmebane enn på bortebane, og nå trenger de en seier. Men Finland er ingen lett nøtt å knekke, og vi må doble opp med HU i tilfelle de holder inn til 0-0.

7. Luxembourg - Tyrkia
Luxembourg er ikke lenger helt nederst på rangstigen i Europa, for de siste årene har de vist frem fine seire over bedre og bedre motstandere. Irland og Aserbajdsjan ble for eksempel begge slått i den forrige VM-kvaliken, og i forrige Nations League slo Luxembourg både Montenegro og Kypros. Dermed skal man ikke ta lett på de, selv om landet er aldri så lite i størrelse. Og foran denne kampen er de faktisk med helt der oppe å kjemper, etter at de har slått Færøyene 1-0 og Litauen 2-0.

Nå blir nok Tyrkia et klart nivå opp. for tyrkerne har vist bra takter i det siste. De har kommet seg mye etter et begredelig EM i fjor, og andreplassen foran Norge i VM-kvaliken ga playoff. Men der hadde de dog små muligheter mot Portugal og tapte 1-3. Da har det gått mye bedre i Nations League, hvor de har til sammen 10-0 i målforskjell etter seire over Færøyene (4-0) og Litauen (6-0).

Tyrkia skal være klare favoritter her, selv om Luxembourg gjør det bedre og bedre i landslagssammenheng. B.

8. Færøyene - Litauen
Færøyene gjorde ingen braksuksess i VM-kvaliken, og de fire poengene de tok mot Moldova var de eneste de klarte å ta på deres ti kamper. Etter 0-4 borte mot Tyrkia i åpningskampen i Nations League hadde man kanskje tro på at de kunne klare noe hjemme mot Luxembourg, men de fikk det tøft, og etter at de også pådro seg to røde kort og en straffe imot tapte de 0-1.

Litauen har fått en enda dårligere start med sine 0-2 mot Luxembourg og 0-6 mot Tyrkia, og om det er et sammenligningsgrunnlag virker de altså enda svakere enn Færøyene. Og med 1-0-7 i VM-kvaliken skremmer de ingen, iallfall ikke her på bortebane hvor de tapte alle sine kamper uten å klare å score et eneste mål. (0-8).

Dette blir et møte mellom to svake lag som ikke har vist noe på lenge. Begge har tapt stort i sine to første kamper mot Luxembourg og Tyrkia, og noe særlig vinner her er vrient å finne. 0-0 virker mest sannsynlig, og vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Ullern - Kvik Halden
Ullern står uten seier på de fem siste kampene nå, hvor det ble 1-1 mot nyopprykkede Staal Jørpeland sist etter at de tapte to strake mot topplagene Arendal (0-3) og Egersund (2-5) kampene før der igjen. Åtte poeng på åtte kamper gir en 10.plass på tabellen, og med kun poenget ned til Vard Haugesund under streken begynner de kanskje å kjenne at det brenne litt under føttene.

Kvik Halden har vært litt under pari denne sesongen, og en 8.plass med ti poeng er noe svakt. De tok endelig en seier igjen sist når de slo Sotra 2-0 hjemme, og dermed står de nå med tre seire på ni kamper. På bortebane har de 1-0-3, men de leverer meget ustabilt på fremmed gress hvor de har tapt mot feks Flekkerøy og Ørn Horten men også slått Egersund.

Ullern kjenner lukta av lagene under streken, mens Kvik Halden har levert veldig ustabilt på bortebane. Enten eller? Vi prøver HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Asker - Alta
Asker har nok vært den største skuffelsen i PostNord-ligaen denne sesongen, og nå ligger de faktisk helt under streken med sine seks poeng på ni kamper. Med tanke på at de spilte opprykkskvalik til OBOS-ligaen for to år siden, og ble nummer tre bak Kongsvinger og Hødd i fjor er det både overraskende og ikke minst meget skuffende. Nå har de hele seks kamper uten seier, og 0-2-4 er en rad de nok ønsker å rette opp i. Et poeng borte mot Eidsvold sist var kanskje det skrittet i riktig retning de behøvde, og med 1-2-1 hjemme er det helt klart borte de har slitt mest.

Alta har en sesong som er erketypisk for deres del. De en utrolig gode hjemme og plukker poeng etter poeng (5-0-0 og 15-2 i år), mens de flopper stadig på bortebane. Denne sesongen er intet unntak, hvor Alta er divisjonens dårligste bortelag med fire strake tap og 4-15 i målforskjell. Til sammen gir det en kurant 5.plass på tabellen med 15 poeng. Nå ef formen fin med 3-0-1 på de fire siste, men det ble 0-2 mot Hødd på deres siste bortetur.

Asker strever fryktelig, men møter her et Alta-lag som liker seg meget dårlig når de må på reisefot. Vi tror Asker kan ta en viktig seier, men dobler opp med HU da vi ikke stoler fullt ut på de enda.

11. Orkla - Kolstad
Med to sterke kamper som ga 4-3 over Bodø/Glimt 2 og 3-2 over Tiller kapret Orkla seks meget viktige poeng og har nå klatret opp på trygg grunn med ni poeng etter like mange runder. Dermed er de endelig på rett side av tabellen selv om det nå har blitt ganske så jevnt om de siste nedrykksplassene over Melhus som virker ganske så kjørte. Her hjemme har Orkla 2-0-3 på fem kamper, og de slo faktisk Kolstad hele 5-2 her forrige sesong.

Men i år virker Kolstad bedre enn på lenge, og formen sitter fortsatt som støpt. Fire strake seire har de nå i serien, og sist smalt de til med hele 6-1 hjemme i Parken over Rana. Med 18-4 på de fire siste seriekampene viser de at scoringsformen så absolutt er holdt ved like, og de er mestscorende i ligaen. Men poengmessig har de fortsatt fire poeng opp til ledende Junkeren fra sin 3.plass med 21 poeng, og det er et høyst snittlig forsvarsspill som har skylden for det hvor Kolstad har sluppet inn 18 mål på ni kamper.

Orkla har reddet seg fint inn i nylig, og borteseieren over ustabile Tiller sist var fin. Nå kommer scoringsglade Kolstad på besøk med sin fine form, og vi tror de fortsetter poengsankingen. B.

12. Rana - Tiller
Rana trivdes absolutt ikke på bortetur til Trondheim for å møte Kolstad sist, og etter å ha sluppet inn åtte mål på de sju første kampene fikk de med seg seks nye baklengs fra møtet med Kolstad (1-6). Men totalen ser fortsatt ganske fin ut med en 6.plass og 15 poeng, der de har 3-0-1 på hjemmebane hvor kun ledende Junkeren har klart å kapre poeng fra Rana.

Tiller er utrolig vriene å spå. De har variert meget i både prestasjon og resultat, og her på slutten har de gått fra å slå Byåsen 3-2 til å tape 1-3 og 2-3 for Rosenborg 2 og Orkla. En 10.plass med ni poeng er egentlig et stykke under det de bør kunne prestere, men spillet sitter liksom ikke helt som de vil at det skal gjøre selv om de har en ganske spennende spillerstall. Faktisk har de klart seg bedre på bortebane så langt i sesongen, hvor de har hentet seks poeng på sine fire spilte kamper.

Rana er hjemmesterke og blir greie favoritter her. Tiller har det med å overraske når man minst venter det, og vi ender opp med H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1. England - Italia HU

2. Ungarn - Tyskland B

3. Nederland - Polen H

4. Wales - Belgia B

5. Irland - Skottland HUB

6. Romania - Finland HU

7. Luxembourg - Tyrkia B

8. Færøyene - Litauen HU

9. Ullern - Kvik Halden HB

10. Asker - Alta HU

11. Orkla - Kolstad B

12. Rana - Tiller H

Sportspills 432-rekker:
1. England - Italia HUB

2. Ungarn - Tyskland B

3. Nederland - Polen H

4. Wales - Belgia B

5. Irland - Skottland HUB

6. Romania - Finland HU

7. Luxembourg - Tyrkia B

8. Færøyene - Litauen HUB

9. Ullern - Kvik Halden HB

10. Asker - Alta HU

11. Orkla - Kolstad B

12. Rana - Tiller HU