Sportspills øvrige søndagsmeny:
Tippetips: EM-kvalik i fokus på søndagskupongen
V75 Sverige: Untersteiner har V75-bankeren på Axevalla
Oddstips EM-kvalik: Kan Ryan Giggs ta Wales til EM-sluttspill?
V65 Klosterskogen: Internasjonal V65-omgang med spennende objekter
Oddstips Get-Ligaen: Vi tror Storhamar fortsetter veien mot bøtten
V4 Odense: Herlig V4-omgang fra Danmark

En ny deilig søndag venter. I går var det ytterst nære på at Norge tok skalpen og fikk med seg poeng hjem fra Spania. Vi fryktet det som skjedde, og Spania vant til slutt kampen 2-1. Uansett, en godt forsøk av våre menn var det. Høydepunktet i dag er Nederland - Tyskland 20:45. Ved siden av dette spilles det også hele ni EM-kvalik kamper. Her skal både Belgia og Kroatia, i hver sin kamp, i aksjon. Vi skal heller ikke glemme at det er duket for enda mer sluttspill i Get-ligaen. Vi vil ha et eller to tips til dette i tillegg. Toppserien for kvinner ruller også videre søndag.

NB! Førstepremiepotten i Vikinglotto er på 42 millioner kroner onsdag. Lever kupongen her!

Nederland - Tyskland H - 2,35 (Spillestopp 20:40)

Klikk her for å levere dette spillet

PS: Begrunnelse av spillet kommer under analysen av lagene.

Nederland har ansatt den tidligere storspilleren Ronald Koeman for å prøve å komme tilbake til toppen. Laget måtte se siste års VM fra TV-stolen, og var langt fra fornøyde med det. Laget virker bedre organisert og åpnet denne EM-kvaliken på best mulig måte, da Hviterussland ble slått 4-0 på hjemmebane. Hviterussland måtte tangotrøyene beseire, men måten laget spilte fotball på var meget positivt. Nest sist møtte laget nettopp Tyskland borte, i en kamp som endte 2-2. Undertegnede så kampen, og jeg må si at Nederland nok en gang spilte en veldig bra kamp.

Det er ventet at kampen om gruppeseieren vil stå mellom dagens motstandere, i en gruppe som for øvrig består av Nord Irland, Estland og Hviterussland. Hollenderne er ubeseiret på de siste fire kampene og virker til å være i bedre slag enn på lenge. De har og tatt fire strake seire hjemme. I to av disse er både Frankrike og Tyskland slått (18. oktober i fjor). Kanskje kan Ronald Koeman få skuta på rett vei igjen. At Virgjil Van Dijk har blitt så god som nå, er og et kjempepluss for Nederland!

Det er ikke mange skadefravær hos hjemmelaget. Kenny Tete er den eneste som er usikker.

Tyskland har vært gjennom en turbulent tid. Laget falt ut av sist sommers VM etter innledende spill, etter tap mot Mexico og Sør-Korea. Det var rett og slett en gedigen bombe, at favorittene til å vinne fjorårets mesterskap ikke maktet mer enn det. I tillegg røk også laget ut av gruppespillet i UEFA Nations League. Joachim Løw har skrevet under ny kontrakt frem til 2022, og nyter virkelig tillit av forbundet i Tyskland. Men det er klart at tyskeren må levere noe resultater igjen nå snart. Han bør ta Tyskland til EM for å overleve i jobben, tror jeg. Akkurat det er Løw helt avhengig av. Dette er Tysklands første kamp i kvaliken, og generalprøven sist onsdag var ikke bra, med 1-1 hjemme i en vennskapskamp mot Serbia. Tyskland hadde ikke toppet lag, men spillere som Gundogan, Sane, Kimmich, Werner og Neuer spilte. Man burde vunnet, men laget kommer til å stille sterkere til kveldens kamp.

Thomas Muller, ​Jerome Boateng og Mats Hummels har endt sin landslagskarriere før denne kvalifiseringen. Det er naturligvis et stort savn, men det gror godt i Tyskland og det vil komme nye stjerner. Leroy Sane måtte ut etter å ha blitt grisetaklet mot Serbia, men meldes frisk til denne kampen. Toni Kroos spilte ikke mot Serbia, men regnes å være klar i kveld.

Begrunnelse H: 2,35 på hjemmelaget er spillet i denne kampen. Hos Nederland har det vært tunge tider når det kommer til mesterskap i en lengre tid, og laget er helt avhengig av å få inn en god EM-kvalik nå. Jeg tror vi kommer til å få se et heltent Nederland-lag, og det hjelper jo på at man har vist fin form på slutten. Tyskland ser det ikke like bra ut med for tiden. Tre av de store stjernene takket for seg før denne EM-kvaliken. Det er et bra lag, men på bortebane i Nederland tror vi de vil få det veldig tøft. 2,35 på hjemmeseier er ikke dårlig!

Klikk her for å levere dette spillet