Foto: Reuters/Scanpix

Nederland vinner knepent

Dagens spill på oddsen blir nederlandsk seier i to varianter.

Kommersielt

Dagens langoddsprogram domineres av én kamp. Den er til gjengjeld meget spennende og Norsk Tipping tilbyr flere forskjellige spill på den. Vi ser nærmere på den første semifinalen i fotball-VM: Uruguay - Nederland. Du ser den på TV 2 klokken 20.30.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Uruguay - Nederland
Uruguay overbeviste i gruppespillet med seier og null baklengsmål. Forsvaret gjorde en solid jobb og Forlan og Suarez gjorde jobben på topp. I 1/8-finalen mot Sør-Korea var Uruguay nok en gang gode, men ikke hele kampen. De giret ned et par hakk etter pause og slapp til Sør-Korea, som utlignet til 1-1. De tok seg sammen igjen og Suarez sikret 2-1 seier.

Det ble en jevn kamp mot Ghana i 1/4-finalen, men Forlan sikrer uavgjort til full tid og man går til slutt videre på straffer i en kamp man var svært nære å ryke ut. Foran dagens semifinale må Uruguay gjøre noen endringer. Suarez er suspendert etter at han reddet et skudd fra Ghana med hånden på målstreken sist. Uten denne handsen hadde ikke Uruguay vært her i dag, og prisen man betaler er en Suarez på benken. I forsvaret er Fucile suspendert, på midtbanen er Lodeiro ute med skade. Begge de sentrale i forsvaret, Lugano og Godin, har slitt med skader og er usikre. Mulige erstattere er Victorino og Caceres.

På topp er mesterskapets kanskje beste spiss Diego Forlan klar for spill, men spissmakker blir ikke Suarez i dag, men trolig Cavani. Dette er spisser som vet hvor målet står og det er alltid farlig når Forlan har ballen. Det er virkelig synd for Uruguay at Suarez er ute i dag, da han som dødelig effektiv spiss på Ajax er fryktet av de fleste på Nederland og kjenner flere av disse fra tidligere.

Nederland så fortapte ut da Robinho satte 1-0 for Brasil i kvartfinalen. I pausen snakket de nederlandske spillerne om at ja, ja, det blir nok tap, men nå går vi utpå og gir alt i siste 45, vi har alt å vinne og vi skal nyte disse siste minuttene av VM 2010, hørte vi Sneijder si etter kampen. Hvordan de klarte å snu kampen i 2. omgang er nesten ikke mulig å forklare, men etter at Sneijders skudd ble til et brasiliansk selvmål endret kampen karakter, Nederland øynet sjansen til semifinal og klarte det. Men vi må innrømme at vi fortsatt er litt i sjokk over hvor lite Brasil hadde å svare med etter at Nederland tok initiativet.

Nå spekuleres det i om Nederland er så høyt oppe etter seieren over Brasil at det blir blåmandag i semifinalen, eller om seieren bare har gitt økt selvtillit og at Nederland vil kontrollere dagens kamp fra start til slutt. Vi tror laget er proffe nok til å ikke ta noe som helst på forskudd denne gangen, og trener Bert van Marwijk har terpet voldsomt på at Uruguay ikke er slått på forhånd, og minner om EM for to år siden da de Oranje først slo Italia og Frankrike og trodde de var konger, men gikk på en smell mot Russland i kvartfinalen.

Nederland har vært solide i gruppespillet der de tok full pott og slapp inn kun ett mål. De fikk ett baklengsmål på overtid mot Slovakia, men seieren var aldri direkte truet. Likevel har vi sett Nederland bedre før enn de har spilt hittil, vi synes de hadde mer flyt i EM sist. Men resulatene, de oppnår Nederland som alltid.

De Jong og Van der Wiel er suspendert i dag. Mathijsen er disponibel i forsvaret igjen. Van Persie og Robben er klare for spill og sistnevnte kan avgjøre kampen alene. Van Persie har ikke helt på toppnivå ser det ut til, men han kan glimte til når som helst.

Når det kommer til spillene så tilbys vi nederlansk seier til 1,55, som singelspill. Vi tror Nederland er hakket vassere enn Uruguay nå, siden sør-amerikanerne er mest svekket av skader og suspensjoner. Som vanlig ligger Norsk Tippings odds litt under andre bookmakere, men i dag kommer vi ikke utenom denne.

Det er flott at vi også tilbys et annet singelspill, nemlig det hvor Uruguay er gitt et mål fra start. Vi ser for oss at Nederland vinner 2-1 for fjerde gang på seks kamper i dette VM. Vi spiller imidlertid ikke over 2,5 mål i dag da denne ikke kan spilles som single. Vi setter hovedinnsatsen, 300 kroner, på seier til Nederland, og ytterligere 100 kroner på nederlandsk seier med nøyaktig ett mål. Vi går da i pluss så lenge Nederland vinner, og i bra pluss hvis kampen ender 0-1, 1-2, 2-3 og så videre.

9. Uruguay - Nederland 5,95 3,35 1,55

Klikk her for å levere dette spillet.

10. Uruguay - Nederland (1-0) 2,05 3,30 2,60

Klikk her for å levere dette spillet.

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus