Bayern München er kanskje det sikreste laget på midtukekupongen.
Bayern München er kanskje det sikreste laget på midtukekupongen. Foto: Matthias Schrader (Ap)

Nest siste sjanse til å vinne tippemillionene alene

Bonuspotten på ca 5 millioner kroner kommer til å bli utbetalt lørdag dersom ingen får 12 rette på midtukekupongen. Sjekk våre tips.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens langskudd:  Chelsea kan ryke
VM i skiskyting: Kaisa skal gi oss oddspenger
V76 Bjerke: Jokeren baner vei for ny fest
V5 Bjerke: Kjempen må kjempe
V4 Romme: Kontio er nøkkelkusk

Midtukupongen består av kamper fra Champions League, Europa League, Championship og dansk 1. divisjon. De første tre kampene spilles onsdag, de siste ni torsdag.

Bonuspotten er kommet opp i 4,9 millioner kroner. Dersom ingen får 12 rette alene på midtukekupongen, vil potten bikke 5 millioner og bli utbetalt til alle med 12 rette på lørdagens kupong.

Dette er altså nest siste sjanse til å vinne store penger i tipping før potten krymper til laveste nivå.

1. Chelsea - Paris Saint-Germain
Chelsea fikk virkelig kjørt seg i det første møtet i åttedelsfinalen i Paris, men scoret på sin eneste avslutning i kampen og klarte å holde 1-1. Som så ofte før denne sesongen, var det keeper Thibaut Courtois som reddet laget fra nederlag.

Chelsea tok en overbevisende 2-0-seier over Tottenham i ligacupfinalen for halvannen uke siden og slo West Ham 1-0 på bortebane i ligaen forrige midtuke. Topper dermed Premier League med fem poeng på Manchester City, men har en kamp til gode på tittelutfordreren.

John Obi Mikel er ute for hjemmelaget, og det er noe usikkerhet rundt Nemanja Matic.

PSG fikk en treg start på sesongen, men har gradvis blitt bedre utover vinteren og slo sterke Monaco 2-0 for en uke siden. Fulgte opp med 4-1 over Lens i helgen og ligger ett poeng bak Lyon i Ligue 1.

Kantspilleren Lucas Moura og forsvareren Serge Aurier er ute for bortelaget, men Thiago Motta var tilbake etter skade i helgen. Det er også ventet at Yohan Cabaye blir klar.

Selv om Chelsea har det taktiske geniet Mourinho på sidelinjen og en verdensklassekeeper bakerst, er vi ikke overbevist om at engelskmennene går videre. Vi helgarderer. HUB.

2. Bayern München - Shakhtar Donetsk
Det første møtet mellom disse var en usedvanlig sjansefattig til å være et oppgjør der Bayern var involvert. Shakhtar-spillerne jobbet knallhardt og ga Bayern-stjernene lite rom å boltre seg i. Samtidig skapte ukrainerne svært lite fremover selv, og hjemmelaget klarte ikke å etablere et skikkelig trykk til tross for at Xabi Alonso ble utvist 25 minutter før slutt.

I den hjemlige ligaen er Bayern suverene, og ledelsen er for tiden på 11 poeng ned til Wolfsburg.

Shakhtar har startet vårsesongen i Ukraina med seier og uavgjort og ligger sju poeng bak serieleder Dynamo Kiev.

Hjemmelaget må klare seg uten Alonson (karantene) og Javi Martinez, Thiago Alcantara og kaptein Philipp Lahm. Sistnevnte er tilbake i trening etter langtidsskade, men denne kampen kommer fortidlig.

Bortelaget har midtbanespilleren Taras Stepanenko tilbake etter karantene. Kantspilleren Bernard er ute med skade, mens det er usikkerhet rundt forsvarerne Ivan Ordets og Serhiy Kryvtsov.

Bayern-spillerne fikk en vekker i Ukraina og kan ikke ta lett på denne oppgaven. Det er et godt utgangspunkt for hjemmeseier. H.

3. Blackburn – Bolton
Blackburn spilte en meget solid bortekamp mot Liverpool i kvartfinalen i FA-cupen søndag og reddet 0-0 og omkamp.

Tok en fin borteseier over Sheffield Wednesday forrige seriekamp og spilte uavgjort mot topplaget Bournemouth runden før. Playofftoget har imidlertid gått for lengst, og laget kommer trolig til å ende midt på tabellen.

Alex Baptiste og Jay Spearing eies av Bolton og kan derfor ikke spille for Blackburn onsdag. Jason Lowe, Shane Duffy er langtidsskadet, mens Grant Hanley, Joshua King og David Dunn regnes som usikre.

Bolton var inne i en tung periode før det ble seier over Brighton og 1-1 mot Reading i de to siste kampene, som begge ble spilt på hjemmebane. Ligger på 17. plass, 7 poeng bak dagens motstander, og hadde spillefri i helgen.

Laget ble hardt rammet av skader i Reading-kampen. Zach Clough, Kevin McNaughton og David Wheater måtte alle forlate banen. De to førstenevnte mister resten av sesongen, og Wheather blir heller ikke klar på en stund.

Giles Coke (Sheffield Wednesday) og Paddy McCarthy (Crystal Palace) er hentet på lån for å erstatte den skadde trioen. Fra før er Max Clayton, Darren Pratley, Marc Tierney, Mark Davies, Liam Trotter og Adam Bogdanute med skader, mens Emile Heskey, Craig Davies og Andy Lonergan er noe usikre.

Begge lag sliter med mange fravær, men Bolton virker hardest rammet. Vi gambler på at H holder.

4. Zenit – Torino
Zenit imponerte stort i 16. delsfinalen mot PSV og slo de suverene nederlandske serielederne i begge kampene. Startet vårsesongen i Russland med 3-0-seier over Ural og leder ligaen med sju poeng på CSKA Moskva. 

Andrey Arshavin og Viktor Fayzulin er ute med skader for hjemmelaget, og det er noe usikkerhet rundt Hulk (sykdom) og keeper Vyacheslav Malafeev (skade).

Torino hadde et vanskelig utgangspunkt etter det første møtet med Bilbao (2-2 på hjemmebane) forrige runde, men klarte å slå baskerne 3-2 på bortebane.

Har vært i meget god form i vinter, men tapte for første gang siden 14. januar i bortekampen mot Udinese i helgen. Falt ned til åttendeplass i Serie A. 

Skademessig ser det bra ut for bortelaget.

Russlands beste lag er en hard nødt å slå på bortebane, og vi satser på at H holder.

5 . Wolfsburg – Inter
Vinteren har vært en eneste stor opptur for Wolfsburg, men laget var ikke på høyden i helgens borteoppgjør mot Augsburg og tapte en kamp for første gang siden 27. november. Har likevel et meget godt grep om sølvmedaljen i Bundesligaen.

Tok seg videre til denne runden med 2-0 hjemme og 0-0 borte mot Sporting Lisboa.

Hjemmelaget har litt skadetrøbbel på midtbanen: Aaron Hunt er ute, mens Maximilian Arnold og Ivan Perisic betegnes som usikre.

Inter slet litt mer med å slå ut Celtic, men vant til slutt 1-0 hjemme etter at skottene fikk en mann utvist før hvilen.

Startet sesongen meget svakt, men den nye treneren Roberto Mancini har fått mer skikk på spillet de siste ukene. Ligger på niendeplass i Serie A etter en sen opphenting i 2-2-kampen borte mot Napoli i helgen.

Yuto Nagatomo ser ut til å være eneste usikkerhetsmoment for Inter.

Inter har langt mer erfaring enn Wolfsburg i slike turneringer, og det frister med en gardering. Vi må imidlertid spare på kryssene til senere. H.

6. Club Brugge – Besiktas
Club Brugge hadde ingen problemer med å ekspedere AaB forrige runde, men har etter hvert fått kamp om seriegullet hjemme i Belgia. Til tross for at det er blitt seier over Charleroi og Mouscron i de to siste kampene, skiller det bare ett poeng ned til Anderlecht. 

Hjemmelaget må klare seg uten midtstopperen Björn Engels og den offensive midtbanespilleren Victor Vazquez. Det er også litt usikkerhet rundt kantspilleren Felipe Gedoz og den unge spissen Obbi Oulare.

Besiktas tapte det første møtet med Liverpool 0-1, men spilte en god returkamp hjemme i Tyrkia og tok seg videre på straffekonk. Har tatt fire av seks mulige poeng i de to seriekampene siden den gang og ligger á poeng med serieleder Galatasaray. 

Forsvarerne Ismail Köybas og Alexander Milosevic er ute for bortelaget, mens angriperen Cenk Tosun og førstekeeper Tolga Zengin er usikre.

Besiktas er en langt tøffere oppgave enn AaB og skal ikke undervurderes. HU.

7. Dnipro Dnjepropetrovsk – Ajax
Dnipro la grunnlaget for avansement med 2-0-seier hjemme mot Olympiakos. I returmøtet fikk man hjelp av en gresk utvisning tidlig i andre omgang, og den sjanserike kampen endte til slutt 2-2. Har tatt full pott i de to første kampene etter vinterpausen i Ukraina og ligger på tredjeplass, ett poeng bak Shakhtar. 

Midtbanespilleren Jaba Kankava soner karantene, mens Serhiy Kravchenko (midtbane) Ondrej Mazuch (forsvar) er ute med skader. Kantspilleren Yevhen Konoplyanka og angriperen Matheus er usikre.

Ajax hadde få problemer med å tukte Henning Bergs klubb Legia forrige runde og tok seg videre med 4-0 sammenlagt. Er i fin form i den hjemlige ligaen (4-1-0 på de siste fem), men seriegullet er nok utenfor rekkevidde ettersom PSV leder med hele 11 poeng. 

Det danske midtbanetalentet Viktor Fischer er fortsatt ute med skade. Angriperen Arkadiusz Milik betegnes som usikker.

På en god dag kan Ajax stikke av med seieren. HB.

8. Everton - Dynamo Kiev
Everton opplever en forferdelig sesong i Premier League og ligger helt nede på 14. plass etter 0-2-tap for Stoke og Arsenal i de to siste kampene. Har imidlertid holdt høy standard i Europa League og banket Young Boys med 7-2 sammenlagt i 16. delsfinalen. 

Leighton Baines, Aiden McGeady og Steven Pienaar er usikre for hjemmelaget.

Dynamo fikk to røde kort før pause i det første møtet med Guingamp, og det var imponerende at laget kom seg hjem fra Frankrike med et ettmålstap. Stilte redusert i returmøtet i Ukrainia, men tok seg videre med en sterk 3-1-seier.

Har åpnet den hjemlige vårsesongen med seier i en cupkamp og en seriekamp og leder tabellen hele sju poeng foran Shakhtar.

Den giftige spissen Andriy Yarmolenko og midtbanespillerne Sergiy Rybalka og Younes Belhanda soner karantene. Førstekeeper Olexandr Shovkovskiy og midtbanespilleren Olexandr Shovkovskiy er usikre.

Everton har gjort det bra så langt i turneringen, men Ukrainas beste klubb er ingen enkel oppgave for et lag som er  helt ute av form i Premier League. HUB.

9. Villarreal – Sevilla
Spennende duell mellom to jevnbyrdige lag som kjemper i et sjikt bak toppklubbene i La Liga. Villarreal slo Salzburg i begge kampene forrige runde, mens EL-eksperten Sevilla imponerte med seier både hjemme og borte mot det sterke Bundesliga-laget Borussia Mönchengladbach.

Villarreal kommer fra 4-1-seier over Celta Vigo klarte uavgjort borte mot Rea Madrid runden før det. Ligger på sjetteplass, ett poeng bak dagens motstander. 

Midtbanespilleren Tomas Pina soner karantene for hjemmelaget, mens forsvareren Adrian Marin og midtbanespilleren Bruno Soriano er skadet. Litt usikkerhet rundt angriperen Giovani dos Santos.

Sevilla slo Deportivo 4-3 i helgen og spilte 0-0 hjemme mot Atletico Madrid runden før. Da lagene møttes i Sevilla i høst, ble det 2-1 til hjemmelaget, og Villarreal har ikke vunnet på de tre siste innbyrdes.

Liverpool-eide Iago Aspas, førstekeeper Beto og forsvareren Daniel Carrico er ute med skader, mens forsvareren Nicolas Pareja er usikker.

HU bør holde her.

10. Fiorentina – Roma
Fiorentina fikk kjørt seg i første omgang i bortemøtet med Tottenham, men kom sterkt tilbake etter hvilen og fikk et fint utgangspunkt før returkampen med 1-1. Var det beste laget hjemme og tok seg videre med 2-0.

Laget fra Firenze har vært meget bra i vinter, men gikk på en stjernesmell borte mot Lazio mandag og tapte hele 0-4. Falt ned til sjetteplass, men det skiller bare fire poeng opp til Napoli på den viktige tredjeplassen som gir mulighet for CL-spill neste sesong. 

Angriperne Federico Bernardeschi og Elhadji Babacar er ute med skader, mens førstekeeper Ciprian Tatarusanu er usikker.

Roma floppet totalt i CL-gruppespillet og måtte slite for å slå ut Feyenoord i første kamp i EL-sluttspillet. Hjemmekampen endte 1-1, og til tross for to nederlandske utvisninger i returkampen, klarte ikke den italienske storklubben bedre enn 2-1-seier.

Har siden spilt uavgjort mot Juventus og Chievo i ligaen og ligger på andreplass i Serie A, 11 poeng bak Juventus.

Lagene har møtt hverandre tre ganger tidligere denne sesongen. I serien er det blitt uavgjort og seier til Roma, mens Fiorentina vant cupkampen på hjemmebane 2-0 i begynnelsen av februar. 

Skademessig ser det bra ut for Roma.

Stor U-fare i denne kampen. HU.

11. Napoli - Dinamo Moskva
Napoli vant hele 5-0 sammenlagt over Trabzonspor i 16. delsfinalen, men har siden skuffet hjemme i Italia. I serien er det blitt tap for Torino og 2-2 hjemme mot Inter, mens cupsemifinalen borte mot Lazio endte 1-1.

Napoli kjemper en tøff kamp om CL-plass i serien og er nær en finale i Coppa Italia. Når man tar med EL-sluttspill, er det ingen tvil om italienerne har et meget tøft kampprogram om dagen.

Forsvareren Miguel Britos er usikker, ellers ingen skadebekymringer av betydning.

Dinamo la grunnlaget for avansement til denne runden med 3-1-seier hjemme mot Anderlecht i den første kampen. I returkampen i Belgia kontrollerte man kampen inn til 0-0. Åpnet vårsesongen hjemme i Russland med 3-1-seier over UFA og ligger på tredjeplass i ligaen. 

Midtbanespilleren Artur Yusupov soner karantene for bortelaget.

Hvis Napoli stiller skjerpet torsdag, er mulighetene for hjemmeseier gode. H.

12. Lyngby – Viborg
Dette er de to beste lagene i 1. divisjon i Danmark. Begge står med 37 poeng, og det skiller seks poeng ned til Aarhus og Vendsyssel. Det har vært pause i serien helt siden november, og dette er første kamp i den 19. runden.

Viborg vant sin hjemmekamp i oktober, mens det ble 1-0-seier til Lyngby forrige møte på dagens bane.

Dette er i utgangspunktet to jevnbyrdige lag, og det er ikke lett å gi et fornuftig tips på kampen etter en så lang pause. Helgardering føles som det eneste fornuftige. HUB.
432-rekke:
1. Chelsea - Paris Saint-Germain HUB
2. Bayern München - Shakhtar Donetsk H
3. Blackburn – Bolton H
4. Zenit – Torino H
5. Wolfsburg – Inter H
6. Club Brugge – Besiktas HU
7. Dnipro Dnjepropetrovsk – Ajax HB
8. Everton - Dynamo Kiev HUB
9. Villarreal – Sevilla HU
10. Fiorentina – Roma HU
11. Napoli - Dinamo Moskva H
12. Lyngby – Viborg HUB

Klikk her for å levere 432-rekken.

96-rekke:
1. Chelsea - Paris Saint-Germain HUB
2. Bayern München - Shakhtar Donetsk H
3. Blackburn – Bolton H
4. Zenit – Torino H
5. Wolfsburg – Inter H
6. Club Brugge – Besiktas H
7. Dnipro Dnjepropetrovsk – Ajax HB
8. Everton - Dynamo Kiev HB
9. Villarreal – Sevilla HU
10. Fiorentina – Roma HU
11. Napoli - Dinamo Moskva H
12. Lyngby – Viborg HU

Klikk her for å levere 96-rekken.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus