Sandviken og Brann vil danne et nytt elitelag for kvinner. Håpet er at laget spiller i Brann-drakter allerede i 2022-sesongen. Men for at satsingen skal bli en realitet må årsmøtene i de to klubbene godkjenne planene.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

– Vi må få det fundamentert hos medlemmene. Selvsagt. Men jeg håper de kan spille i Branns drakter neste år, sa styreleder i Brann, Birger Grevstad, til BA da planene ble lansert tidligere i mai.

Følg kampen mellom Sandviken og Kolbotn direkte her lørdag fra kl. 13.55

Fremdeles gjenstår mange spørsmål om hvordan nysatsingen skal se ut i praksis. Hvordan skal det organiseres? Hvordan fordeles økonomien? Hva skal være kvinnelagets hjemmebane og treningsbane?

Sandviken endte på fjerdeplass i Toppserien sist sesong. Denne sesong mener ekspertene at bergenserne er gullkandidater. Og klubben lar seg ikke skremme av forventningene.

At Sandviken vinner Toppserien denne sesongen gir 2,25 i odds

– Vi skal kjempe helt i toppen av norsk fotball. Vi har mål om å bli den beste klubben og komme oss ut i Europa. Det er dit vi vil, sa styreleder Pål Hansen til BA tidligere i år.

Lørdagens dobbelttips er at Sandviken og Rosenborg vinner med to mål eller i sine kamper. Det gir 3,06 i odds.

Sandviken - Kolbotn (Handikap fulltid 0-1) - H 1,75 (spillestopp lørdag kl. 13.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette dobbelttipset

Sandviken virker bunnsolide og har forsterket ett ellers godt lag kraftig. Vilde Bøe Risa er tilbake på Stemmemyren etter opphold i svenske Kopparbergs/Göteborg, mens Cecilie Redisch Kvamme har byttet ut London og West Ham med Bergen og Sandviken.

Bergenserne har briljert i sesongoppkjøringen. Alle fem treningskampene er vunnet, og på de to siste treningskampene har Sandviken scoret totalt 15 mål.

Alt annet enn medalje vil bli en skuffelse på Stemmemyren. Vi tror Sandviken vil gi RBK og Vålerenga kamp om seriegullet denne sesongen. Det er ikke så mye mer å si enn at Sandviken er årets store favoritt, og da må de slå et Kolbotn-lag som var nær å rykke ned sist sesong.

Kolbotn har mange gode spillere og har fått inn flere gode forsterkninger. Den viktigste er Marit Clausen. Hun ble toppscorer for Rosenborg forrige sesong og var kun ett mål bak toppscorertittelen i divisjon. Viktige Marit Lund og Noor Eckhoff har også forlatt klubben.

Laget har slitt litt med å få spillet sitt til å fungere i oppkjøringen. Ting stemmer ikke helt. Mot LSK i sist treningskamp var de presset godt bakover på banen det meste av kampen, og vi tror også de får problemer i lørdagens kamp i Bergen.

Følg kampen mellom Sandviken og Kolbotn direkte her fra lørdag kl. 13.55

Kolbotn er ingen hvem som helst i norsk kvinnefotball. Det viser også en titt i pokalskapet. De har tre seriegull, tre sølv- og fire bronsemedaljer siden 2000. Enda mer imponerende er det at laget fra Nordre Follo har holdt seg i den øverste divisjonen siden de rykket opp i 1994. Det betyr at de nå går inn i sin 26. strake sesong i Toppserien, men det kunne gått skeis i fjor. Kolbotn havnet på playoff sist sesong, ett poeng over direkte nedrykk. I playoffen slo de Medkila og beholdt plassen.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Det har vært jevne kamper mellom de to lagene på Stemmemyren de siste årene. De siste fem oppgjørene viser to Sandviken-seire, to Kolbotn-seire og én uavgjort. I ingen av de fem oppgjørene er det mer enn ett mål som skiller lagene. Sandviken slo Kolbotn 1-0 hjemme i Bergen i fjor.

Vi tror Alexander Straus har fått skikk på Sandviken-laget før denne sesongen, og at de kjører over Kolbotn på hjemmebane. Oddsen på at Sandviken vinner denne kampen med to mål eller mer gir 1,75 i odds. Se kampen direkte her fra kl. 13.55

Den kan ikke spilles som singel, og vi bruker den derfor i en dobbel sammen med Rosenborg.

Klikk på detnne lenken for å levere dette dobbelttipset

Rosenborg BK Kvinner - Stabæk (Handikap fulltid 0-1) - H 1,75 (spillestopp lørdag kl. 14.55)

Klikk på detnne lenken for å levere dette dobbelttipset

Rosenborg tapte ikke en eneste kamp i Toppserien i 2020, men likevel holdt det ikke til gull. Til slutt ble det andreplass på dårligere målforskjell enn Vålerenga.

Trøndernes eneste tap i fjorårssesongen kom i cupen. Nå er det gull som gjelder i Trondheim.

Matilde Alsaker Rogde har kommet inn fra Klepp og Kristine Leine fra Reading. I tillegg har de på tampen hentet danske Sarah Dyrehauge og Steinkjer-jenten Synne Brønstad. Fjorårets toppscorer Marit Clausen skal spille for Kolbotn denne sesongen, men vi tror de har klart å erstatte henne greit.

At Rosenborg vinner Toppserien denne sesongen gir 3,10 i odds

Flere matchvinnere på laget og laget kjører på i kjent stil. De har en sterk midtbane med Joramo, Andreassen og Sørum, noe også treningskampene har vist.

Følg kampen mellom Rosenborg og Stabæk direkte lørdag fra kl. 14.55

Trønderne har vunnet alle fem kampene i sesongoppkjøringen, og vi tror også de vinner serieåpningen mot nyopprykkede Stabæk.

Bæringene var suverene i 1. divisjon i 2020. 17 seire og kun ett tap ble fasiten da sesongen var over. Laget fra Bekkestua bør ha gode muligheter for å holde seg i landets øverste divisjon denne sesongen.

Den tidligere Sandviken-spilleren Melissa Bjånesøy ble toppscorer hos bæringene sist sesong, og hun blir en viktig spiller denne sesongen.

Linn Huseby fra Røa og Kim Maria Sündöv fra Djurgården er nye ansikter i troppen, ellers stiller Stabæk omtrent som sist sesong. Det burde være godt nok til å holde seg i Toppserien, men vi tror ikke det er godt nok til å vinne mot gulljagende trøndere.

Vi tror Rosenborg-jentene vinner denne kampen med to mål eller mer. Oddsen er 1,75. Den brukes i en dobbel sammen med Sandviken. Se kampen mellom Rosenborg og Stabæk her fra kl. 14.55

Klikk på detnne lenken for å levere dette dobbelttipset