Sportspills øvrige lørdagsmeny:
V75 Klosterskogen:
Du kan bli mangemillionær i V75 på lørdag
Oddsdobbel 1: United og Arsenal vinner stort
Oddssobbel 2: Lørdagsdobbel fra England til 7,25 i odds
Oddssingel: Southampton jakter en opptur i FA-cupen
Oddsdobbel 3: I dag slår Newcastle til
Live: Overgangsvinduet januar 2019
Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Vi har kommet frem til årets første lørdagskupong fra Hamar. Utfordringen denne gangen består utelukkende av kamper fra den engelske FA cupen. 12 oppgjør fra cupens tredje runde utgjør kupongen. Tredje runde er den runden, hvor lagene fra Premier League og Championship gjør sin inntreden i den ærverdige turneringen, som ender opp med finale på Wembley i mai. Noen store favoritter finnes, men også en del vanskelige kamper. Innleveringsfristen er 15:55, og ikke glem, som nevnt i tittelen, at bonuspotten er på rundt 5,6 millioner kroner.

NB! Husk å spille Lotto. Ca 14 millioner kr i førstepremiepotten lørdag. Lever kupongen her!

1. Blackpool - Arsenal

Kupongen åpner med et oppgjør på ærverdige Bloomfield Road i Blackpool. Hjemmelaget, som tidligere har spilt i Premier League, er i League One for øyeblikket. Dette er nivå tre på balløya.

Blackpool fra nivå tre har hatt en grei sesong, men heller ikke mer. Dagens hjemmelag ligger plassert i midtsjiktet på tabellen, med lang avstand både til nedrykk og kamp om opprykk. Hjemme har Blackpool middelmådige 6-3-4. I starten av sesongen begynte laget knallsterkt på Bloomfield Road. 4-2-0 var fasiten etter seks hjemmekamper, men dette maktet man altså ikke å holde oppe. Siste kamp i ligaen endte med 0-1-tap hjemme for Sunderland, og laget har fem på rad uten seier. Det er således et hjemmelag i tvilsom form som tar i mot storheten Arsenal.

Arsenal kom til hektene i siste kamp etter ydmykelsen på Anfield nest sist, da laget ble utspilt og sendt hjem med 1-5 i bagasjen. Siste kamp endte med 4-1-seier hjemme mot London-nabo Fulham. Unai Emery sitt mannskap spilte til tider veldig fin fotball mot Fulham. Det var litt gammelt Arsenal-preg over det vi tidvis fikk se. Masse sjanser og mye bra angrepsfotball.

Problemet til Emery og The Gunners er bakover på banen. Forsvaret sliter i de tøffe kampene i hjemlig serie. Vi er inne på at det må forsterkninger til her. Arsenal stiller ofte med mange unge spillere i cupspillet, men med en femteplass i ligaen så langt, kan FA-cupen vise seg viktig for The Gunners. Selv om en del lovende unggutter får sjansen, så er mulighetene for seier være svært store. Husk at forrige sesong så røyk Arsenal ut for Nottingham Forest. Da ble Wenger anklaget for å bruke altfor mange unge spillere. Vi tror at Arsenal-ledelsen har gitt uttrykk for at noe slikt ikke skal skje i år. Vi kan fort se et Arsenal-lag bestående av syv-åtte spillere som vanlig er i elleveren. På bortebane i ligaen har Arsenal noe svake 4-3-3 å vise til.

Welbeck, Holding og Mkhitaryan er skadet og spiller ikke.

Det skal og bør være forskjell her. Vi åpner med bare et tegn. B

2. Newcastle - Blackburn

Blackburn fra Championship drar nordover til et møte med Newcastle på St. James Park. Vertene fra Premier League sliter med å riste av seg nedrykksspøkelse. Gjestene er fint med på øvre halvdel av Championship.

Newcastle sliter i Premier League denne sesongen. Etter en svak start har laget vært plassert rundt nedrykksstreken hele veien. I øyeblikket skiller det bare to fattige poeng ned til den lite attraktive streken. Hjemme foran sitt store trofaste publikum har det vanligvis så sterke hjemmelaget slitt tungt denne sesongen. 2-1-8 på eget gress er alt annet enn bra. I siste kamp denne uken tapte Newcastle 0-2 hjemme for Manchester United, og laget må virkelig opp i ringene for å unngå nedrykk i mai. Greie 1-1 borte mot Watford nest sist. I dag må vel også Newcastle-fansen få noe å juble over på St. James? Vi tror det!

Laget sliter med noen småskader, men ingen bekreftet ute til denne kampen.

Blackburn henger bra med i Championship etter sitt opprykk sist sesong. Dagens bortelag ligger i midtsjiktet på tabellen, med lang vei både til nedrykk og opp til kvalikplassene (3-6). Etter to bortetap mot Leeds og Sheffield United, ble det en sterk 2-1-seier hjemme mot West Bromwich i siste kamp hjemme på Ewood Park. På fremmed gress har Blackburn moderate 3-4-6 så langt i sesongen.

Samuel og Gladwin er ute for resten av sesongen, ellers er alle klare.

Newcastle har vært svake hjemme. Vi tror dog Blackburn blir litt lette her, og ser for oss at hjemmefansen for en etterlengtet seier. H

3. Bristol City - Huddersfield

Ashton Gate er arena når Championship-laget Bristol City ønsker bunnlaget i Premier League velkommen.

Bristol City har hatt en grei sesong i Championship så langt. Fem poeng bak kvalikplassene for spill om opprykk er fasiten etter 26 spilte. Hjemme på Ashton Gate har Bristol City middelmådige 4-5-4. Hjemmeformen må opp, om laget skal blande seg inn i kampen om opprykk. Bristol City noterte seg for en sterk 2-0-seier borte mot Stoke sist. Seier også nest sist, da med 1-0 hjemme mot Rotherham. Laget har nå imponerende åtte på rad uten tap. De kan helt klart lage problemer for dagens motstander.

Ingen skade / karantene problemer inn mot denne kampen.

Huddersfield sliter meget tungt i Premier League denne sesongen. Desidert sist av de 20 lagene etter 21 kamper, og hele åtte poeng opp til sikker plass. Veldig lite tyder på spill i toppdivisjonen neste sesong. Ute på tur har ting sett bekmørkt ut for Huddersfield. Etter 10 spilte lyder statistikken på svake 1-2-7. Bare åtte scoringer rett vei på disse. Laget har nå åtte strake tap i Premier League. At Wagner sitt mannskap har spilt dårlig sier vi ikke, men de taper kamper til tross for greie prestasjoner. Det er problemet. Med lite selvtillit inn til dagens oppgjør, kan denne bli ekkel for Premier League-laget.

Smith, Williams, Sabiri og Mooy er trolig alle uaktuelle til denne kampen.

Bristol City er et greit lag fra nivå to. Vi har alltid respekt for divisjonsforskjellen i cupkamper, og lukter litt enten eller her. Vi prøver HB.

4. Norwich - Portsmouth

Kamp fire gir oss et meget spennende oppgjør på Carrow Road i Norwich. Portsmouth kommer på besøk. Gjestene topper League One klart, mens vertene ligger på opprykksplass i Championship.

Norwich har hatt en flott første halvdel av sesongen. Championship har rukket 26 av 46 runder, og laget ligger på andreplass etter Leeds. Det kan fort bli et gjensyn med Premier League neste sesong med litt flaks på veien for de gulkledde. I ligaen har Norwich 8-1-4 hjemme, og har faktisk tapt fire på eget gress. Dagens hjemmelag spilte 1-1 borte mot Brentford i siste kamp. Et stygt hjemmetap med 3-4 for Derby nest sist.

Norwich har en del skader, og Leitner, Thompson, Lewis, Buendia og Morris er alle trolig ute til denne kampen.

Portsmouth er suverene ligaledere i League One, og i dag får guttene en fin mulighet til å teste nivå der de trolig spiller neste sesong. I likhet med Championship, har også League One rukket 26 runder, og Portsmouth har bare tapt tre kamper. Dette er sterke tall i en tøff liga. De er bedre enn de fleste lagene, og alt tyder på opprykk til Championship. Borte har laget flotte 9-3-1. En sterk seier 5-2 borte mot Fleetwood nest sist, ble fulgt opp av en ny seier 2-1 hjemme mot Wimbledon i siste kamp.

Topp i Championship mot topp i League One. Vi tror det blir tøft for gjestene å vinne, og spiller to tegn. HU

5. Chelsea - Nottingham Forest

Nottingham Forest fra Championship kommer fra Midlands til hovedstaden London og kamp mot Chelsea på Stamford Bridge. Forest fint med rett bak kvalikplassene på tabellen, mens Chelsea sliter litt etter en flott start.

Chelsea som startet ligasesongen storartet, har slitt litt den senere tid. Svake 0-0 hjemme mot Southampton i siste kamp. 0-1 tap mot Leicester i nest siste hjemme på brua. I mellom disse ble Crystal Palace og Watford slått i to bortekamper. Hjemme er Chelsea normalt gode, og står med 6-4-1. Samlet er sesongen så langt bra. Laget er på fjerdeplass på Premier League-tabellen, og altså inne på Champions League-plass. Klubben er også klare for semifinalen i ligacupen og er også klare for utslagsrundene i Europa League.

Rodriguez og Van Ginkel er ute. I tillegg noen småskader som må sjekkes opp.

Skogvokterne fra Nottingham har gjort sine saker greit i Championship så langt. Plass sju på tabellen, og fire poeng etter kvalikplassene. Borte spiller Forest mye uavgjort, og står med 3-8-2 etter de første 13 borte. Laget tok en meget fin skalp i siste kamp, da ligaleder Leeds ble beseiret med 4-2 hjemme på City Ground. Nest sist tap 0-1 mot Millwall i London.
Forest melder om en skadefri tropp før kampen.

Forest er bra, og spiller mye uavgjort borte. Vi tror dog at Chelsea avanserer til fjerde runde og spiller bare et tegn her. H

6. Derby - Southampton

Kamp seks er et interessant oppgjør. Derby er inne på kvalikplass i Championship, mens gjestene sliter i toppdivisjonen, og ligger på nedrykksplass.

Derby er gode og er for fult med i kampen om opprykk. Så langt ligger The Rams på sjetteplass. Det vil si kvalikplass, og det er seks poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Pride Park har laget greie 6-5-2, og her ligger kanskje nøkkelen til et mulig opprykk. Derby spilte 1-1 hjemme mot Middlesbrough i siste kamp. Nest sist ble det flotte 4-3 over Norwich på bortebane.

Laget sliter litt på skadefronten. Til denne kampen er Forsyth, Davies, Olsson, Bennett og Malone uaktuelle.

Southampton sliter og har slitt hele sesongen. Bare Fulham og Huddersfield bak så langt, og det betyr nedrykk i øyeblikket. Managerbytte nylig har ikke hatt en ønskelig effekt så langt. Borte har Soton svake 2-2-7 og må nok ta flere poeng på fremmed gress for å overleve i Premier League. Etter to hjemmetap mot Manchester City og West Ham noterte laget et sterkt 0-0 resultat borte mot Chelsea i siste kamp. Full tropp inn mot denne kampen.

Vi lukter litt enten eller her. Derby er bra, men Southampton spiller til vanlig en etasje opp. Vi forsøker HB

7. Gillingham - Cardiff
Kamp nummer sju er interessant. Cardiff fra Premier League tar turen til Gillingham, som i ligaspillet befinner seg to divisjoner under gjestene.

Gillingham sliter i League One denne sesongen. Laget reddet plassen så vidt sist sesong, og er i øyeblikket bare et fattig poeng fra nedrykk til nivå fire. Hjemme på Priestfield Stadium står laget med svake 4-2-7 etter 13 spilte på eget gress. Siste kamp endte med tap 0-2 borte mot Southend. Nest sist ble det også tap, 1-3 hjemme mot Doncaster.

Cardiff sliter som ventet i Premier League etter opprykket sist sesong. De fleste tippet laget sist av de 20 lagene i den engelske toppdivisjonen. Cardiff ligger dog over nedrykk, med fire lag bak på tabellen, og er nok tålelig fornøyd. Manager Neil Warnock har mye rutine, og vil nok trenge det i Cardiff sin kamp for ny kontrakt i mai 2019. Borte har laget meget svake 1-2-7. I siste kamp 0-3 tap hjemme mot Tottenham, nest sist årets første og eneste borteseier, med fine 1-0 i Leicester. Kenneth Zohore eneste ute, med en lårskade.

Gillingham har alt å vinne her. Cardiff meget begrenset borte. VI heller dog ørlite mot Premier League laget, men dekker fult på det store spillet.
UB (HUB på 432 rekker spillet)

8. Aston Villa - Swansea

Vi må helt til kamp åtte, for å finne et oppgjør med to lag fra samme divisjon på denne FA cup kupongen. Swansea tar turen fra Wales til Midlands for å møte Aston Villa på Villa Park.

To jevne lag i ligaspillet møtes på den gamle VM arenaen fra 1966.
Aston Villa har ikke prestert som forventet denne sesongen. Mange trodde laget skulle være en kandidat til opprykk, men så langt innehar Villa plass 10 på tabellen, dog bare fem poeng etter siste kvalik plass. Laget må virkelig opp i ringene for å melde seg på i opprykkskampen
Så langt har heller ikke skifte av manager, da Steve Bruce fikk sparken, hatt den ønskelige effekten. Hjemme i Birmingham spiller Villa ofte uavgjort, og står med 5-6-2 så langt. Siste kamp i ligaen endte 2-2 hjemme mot QPR. Nest sist 1-1 borte mot Prteston.

Viktige Grealish, Man United lånte Tuanzebe og norske Ørjan Nyland er skadet og spiller ikke.

Swansea ankommer Villa Park med to poeng mindre enn hjemmelaget på konto etter 26 kamper. Laget har tatt nøyaktig like mange poeng borte som hjemme, og står med 5-3-5 begge steder. Swansea son rykket ned fra Premier League sist sesong vil trolig bli å finne i midtsjiktet på tabellen sesongen ut. FA cupen kan derfor bli svært viktig for laget. Swansea noterte en fin borteseier sist, med 4-1 over Reading. Nest sist2-2 hjemme mot Wigan.

Lagene har for øvrig gjort unna begge ligamøtene seg imellom denne sesongen. Aston Villa har vunnet begge oppgjørene med 1-0. Martin Olsson er ute for resten av sesongen, ellers full tropp inn mot denne cupkampen.

To jevne lag fra Championship. Vi heller mot Villa, og spiller HU.

9. Middlesbrough - Peterborough

Peterborough fra nivå tre tar turen til nord England og Riverside Stadium for å møte Middlesbrough fra Championship. Begge lag brukbart med i sine respektive ligaer.

Middlesbrough henger med i kampen om opprykk. Har dog ikke helt innfridd forventningene denne sesongen. Så langt ligger laget på plass fem som gir kvalikspill, om den siste plassen i neste års Premier League. Laget var tippet å rykke opp, men må virkelig opp i ringene for å innfri. Hjemme på Riverside har laget så langt 6-4-3. Greie 1-1 borte mot Derby sist. Programmessig 2-0 seier hjemme mot bunnlaget Ipswich nest sist. Middlesbrough har noen småskader, men ingen bekreftede fravær før denne kampen.

Peterborough ligger så langt på plass sju, som er plassen etter siste kvalikplass. Laget er meget solide på fremmed gress i League One, og står med 8-3-2 etter 13 spilte. En sterk borteseier 4-0 mot Accrington nest sist, ble etterfulgt av svake 0-2 hjemme mot Scunthorpe i siste kamp.
Middlesbrough møter et godt bortelag, dog fra et nivå lavere. Vi tror vertene avanserer til fjerde runde, og spiller H.

10. Bolton - Walsall
I likhet med forrige kamp støter vi på et hjemmelag i Championship, mot gjester fra nivået under. Bolton i bunnsjiktet i sin liga, Walsall i midtsjiktet i sin.

Bolton sliter voldsomt i årets Championship. Bare to lag bak på tabellen betyr nedrykk så langt. Laget må virkelig forbedre seg om plassen skal reddes i mai. Hjemme i Bolton har laget svake 3-3-7 etter 13 spilte. Bare fattige åtte scoringer riktig vei på disse 13. Problemene illustreres tydelig med 0-6 tap borte mot Hull i siste kamp. 0-0 hjemme mot Stoke nest sist.
Bolton melder om full tropp til denne kampen.

Walsall ligger på nedre halvdel av tabellen i League One. Det er bare fem små poeng ned til nedrykk, og seriespillet blir viktig fremover. Laget ankommer Bolton med nøyaktig lik statistikk hjemme som borte (4-4-5) Laget tapte 1-2 for Charlton i London sist, og har ikke vunnet i ligaen på de fem siste. Det er et bortelag i svak form vi støter på her. Vi tror mest på Bolton. Laget er dog så begrenset at vi tar med alle tre tegnene på det store spillet. H (HUB på 432 rekker spillet)

11. Accrington Stanley - Ipswich

Kamp 11 gir oss et hjemmelag i midtsjiktet i League One mot bunnlaget i etasjen over, når Ipswich tar turen til møtet med Accrington på Wham Stadium.

Accrington vant League Two (fjerde nivå) og rykket opp sist sesong. Laget har tatt utfordringen et steg opp på en grei måte, og ligger i midtsjiktet på tabellen. Hjemme har laget prestert litt opp og ned, og står med 4-4-4 etter 12 spilte. To stygge tap i de to siste. Det ble 0-3 borte mot Bradford sist, og 0-4 hjemme mot Peterborough nest sist.

Den gamle og falmende storheten Ipswich sliter meget tungt om dagen. Bunnplassert i Championship, og mye må forbedres om ikke neste sesong blir spilt på nivå tre i League One. Det er hele 10 poeng opp til trygg plass, og laget er nok rett og slett ikke gode nok for spill i den nest øverste ligaen. Borte lyder statistikken på meget svake 1-2-10. Ipswich tapte 2-3 hjemme på Portman Road mot Millwall sist, og tapte også nest sist med 0-2 borte mot Middlesbrough.

Ipswich mønstrer full tropp til denne cupkampen.

Vi tror Accrington kan vinne dette. Respekten for divisjonsforskjellen gjør dog at vi drar med alle tre tegnene. HUB

12. Fleetwood Town - AFC Wimbledon

Kupongen avsluttes med et oppgjør hvor begge lagene spiller på nivå tre i League One. Wimbledon tar turen til Highbury Stadium (ikke Arsenal sin gamle bane) for å møte Fleetwood. Hjemmelaget i midtsjiktet, gjestene helt sist på tabellen.

Fleetwood endte i midtsjiktet sist sesong, og alt annet vil overraske denne sesongen. Det er langt både til nedrykk og kamp om opprykk. Sesongen blir fort litt transportetappe frem mot ligaavslutningen i mai. På bakgrunn av dette vil nok FA cupen prioriteres så langt evnene rekker. Hjemme har Fleetwood greie 6-4-3. Fleetwood spilte 0-0 borte mot Shrewsbury sist, men gikk på en smell nest sist med tap 2-5 hjemme mot Portsmouth, som dog er overlegne ligaledere.

Wimbledon reddet plassen med tre poeng margin sist sesong. Det skal dog bli meget tøft å gjenta den bedriften. I øyeblikket er laget sist på tabellen, og det er fem poeng opp til trygg grund. Spill på nivå fire fra høsten av er svært trolig. Borte har Wimbledon 3-1-9 og sliter på fremmed gress. Bare sju scoringer på disse 13 sier det meste. Laget tapte 1-2 borte mot Portsmouth sist, og spilte 0-0 hjemme mot Blackpool nest sist.

Vi tror bestemt vertene blir å finne når trekningen for fjerde runde gjennomføres. Vi avslutter lørdagskupongen med bare et tegn. H

96-rekkeren:
1.
Blackpool - Arsenal B
2.
Newcastle United - Blackburn Rovers H
3. Bristol City - Huddersfield Town HB
4. Norwich City - Porsmouth HU
5. Chelsea - Nottingham Forest H
6. Derby County - Southampton HB
7. Gillingham - Cardiff City UB
8. Aston Villa - Swansea City HU
9. Middlesbrough - Peterborough United H
10. Bolton Wandrers - Walsall H
11. Accrington Stanley - Ipswich Town HUB
12. Fleetwood Town - AFC Wimbledon H


432-rekkeren:
1. Blackpool - Arsenal B
2.
Newcastle United - Blackburn Rovers H
3. Bristol City - Huddersfield Town HB
4. Norwich City - Porsmouth HU
5. Chelsea - Nottingham Forest H
6. Derby County - Southampton HB
7. Gillingham - Cardiff City HUB
8. Aston Villa - Swansea City HU
9. Middlesbrough - Peterborough United H
10. Bolton Wandrers - Walsall HUB
11. Accrington Stanley - Ipswich Town HUB
12. Fleetwood Town - AFC Wimbledon H