Denne ukens midtukekupong består av åtte kamper fra den engelske Ligacupen, tre fra italiensk Serie A og en fra spansk La Liga. Bonuspotten er på ca. 1,1 millioner kroner. Innleveringsfristen er onsdag kl. 20.40.

1. Manchester City - Chelsea
Manchester City henger fortsatt som en klegg på ledende Arsenal, og etter tapet for Liverpool fjerde sist har de tatt ni av ni mulige poeng. Men de måtte slite lenge for å klare seieren sist mot Fulham etter at de fikk Cancelo utvist allerede etter 26 minutter. Fulham utliknet til 1-1 på den påfølgende straffen de fikk, og deretter måtte Manchester City vente helt til de fikk sin egen straffe fire minutter på overtid før de kunne juble for 2-1 og tre poeng. Målscorer var så klart Erling Braut Haaland som kom inn med 25 minutter igjen å spille etter sitt skadeavbrekk. Seieren gjør at Manchester City fortsatt kun er to poeng bak Arsenal, mens luken ned til Newcastle på tredje nå er på fem poeng. Her på Etihad er Manchester City uten feil enn så lenge, hvor alle sju seriekampene har endt med seier, mens også det samme har blitt utfallet i alle tre kampene i Champions League. Cancelo er ute med rødt kort, mens Walker er skadet.

Chelsea står nå uten seier på de fire siste seriekampene (0-2-2) etter poengdelinger mot Brentford og Manchester United før de to siste nå har vært svake med 1-4 for Brighton og 0-1 for Arsenal. Det har ført til et lite ras på tabellen, og Chelsea er nå helt ute av E-cup på en 7.plass med 21 poeng. Dermed har ikke Graham Potter fått den starten han ønsket seg, selv om gruppeseieren i Champions League forrige uke var en fin trøst. Med ti poeng på sju bortekamper leverer de helt på det jevne, og det ser rett og slett noe "middels" ut det Chelsea presterer for dagen. Arrizabalaga, Chilwell, Fofana, James og Kante er ute.

Manchester City på hjemmebane er vanskelig å spekulere mot når de møter et Chelsea ute av form. H.

2. Liverpool - Derby
Liverpool slo kjapt tilbake etter det meget skuffende hjemmetapet 1-2 for Leeds (1-2) med å slå Tottenham 2-1 på bortebane forrige helg. Når de også slo italienske Napoli 2-0 i Champions League ble forrige uke en real opptur, og det var noe hardt pressede Jürgen Klopp virkelig trengte. For 8.plassen med 19 poeng er meget skuffende, og nå kommer det også ut meldinger om at eier Fenway har lagt ut klubben for salg. Det kan være dårlig nytt, da de aller fleste har vært godt fornøyde med hvordan Fenway har styrt klubben. Det er for det meste på bortebane Liverpool virkelig har slitt i år, mens de her hjemme på Anfield har levert ganske ok med 14 poeng på sju kamper. Foran denne kommer de nok til å rullere ganske kraftig på laget, men både Firmino og Nunez skal etter rapportene spille fra start. Arthur, Diaz, Jota, Keita og Matip er ute.

Derby rykket ned til League One forrige sesong. Dermed tok også Wayne Rooney sin hatt og fortsatte ferden i MLS som trener for DC United. Med tanke på problemene Derby hadde gjorde de faktisk en meget fin sesong i Championship, og hadde det ikke vært for at de ble trukket hele 21 minuspoeng hadde de berget plassen med god margin. Slik ble det dog ikke, og starten på det nye livet i League One har vært helt på det jevne. Akkurat nå ligger de rett under playoff på en 7.plass med 25 poeng, men de har bare to poeng opp til Bolton på plassen foran. Anang er skadet.

Uansett hva Liverpool stiller med her skal de rett og slett slå Derby relativt enkelt. Klink H.

3. Nottingham Forest - Tottenham
To seire har Nottingham Forest fått så langt etter sin retur til det øverste nivået. Begge har kommet her på City Ground med 1-0 over både West Ham og Liverpool. På 14 kamper er ikke det all verden, og de ligger nå sist med ti poeng og 2-4-8. Men de henger ofte bedre med her på hjemmebane, og sist hentet de ett poeng mot Brentford (2-2). Åtte poeng har kommet på sju hjemmekamper, og de har vist at de kan slå til mot klart bedre motstand før. Biancone, Colback, Niakhate, Richards og Toffolo er ute foran denne.

Tottenham har vist seg gode denne sesongen, men sist ble det deres andre hjemmetap på rad når det røk 1-2 for Liverpool. Det ble samme sifre også i deres neste siste hjemmekamp mot Newcastle, mens de her på bortebane kjempet seg til en seier 3-2 over Bournemouth nest sist. Men selv om Tottenham fortsatt er helt oppe på en fjerdeplass med 26 poeng virker de å slite klart mer enn de gjorde i starten på sesongen, og nå mangler de også noen markante skikkelser i det offensive spillet med både Son og Richarlison ute med skader. Elleve poeng på sju bortekamper er helt greit det, men de får nok ikke seieren servert uten slag her. Foruten de to nevnte er også Romero skadet foran dette oppgjøret.

Tottenham mangler viktige spillere her, og Nottingham Forest har vist at de kan hamle opp de bedre lagene på en god dag. Vi tror dog at UB bør holde.

4. Southampton - Sheffield Wednesday
Fryktelig dårlig sesong for Southampton som ligger under streken med tolv poeng. Etter tapet 1-4 hjemme for Newcastle sist fikk styret nok, og de sparket trener Ralph Hasenhüttl. Dermed blir det spennende å se hvordan det preger laget foran denne cupkampen hvor de møter motstand de egentlig skal slå ganske enkelt. Med 1-2-6 siste ni er nok humøret noe frynsete i laget, og hjemme har de levert dårligst av alle i Premier League med seks poeng på sine sju kamper. Livramento og Walker-Peters er fortsatt ute for hjemmelaget.

Sheffield Wednesday befinner seg helt nede i League One, hvor de til gjengjeld gjør det ganske så bra med 3-2-0 siste fem og en tredjeplass med 34 poeng sammenlagt. De er ganske gode i begge ender av banen med 33-16 i målforskjell, og særlig her på bortebane har de holdt buret ganske så rent med kun fem innslupne mål på åtte kamper. De hadde ligafri forrige helg, hvor de i stedet tok seg videre i FA-cupen etter 2-0 på hjemmebane over Morecambe.

Hele to divisjoner skiller her. Men Southampton får lite å klaffe, og hvis Sheffield Wednesday klarer å mure igjen lenge nok kan de klare uavgjort med full klaff. HU.

5. West Ham - Blackburn
Ingen riktig stabil form på West Ham som kommer fra tap for både Manchester United (0-1) og Crystal Palace (1-2) i de to siste. Det gir kun en seier på de fem siste (1-1-3), og E-cup har nok forstyrret en god del. Der har de levert feilfritt med seks strake seire, og nå som avansementet er i boks kan de ha fokus på hjemlig serie og cup. En 15.plass i serien med 14 poeng er klart under forventet, men ti poeng på sju hjemmekamper er dog ikke så verst.

Blackburn spiller i Championship hvor de har levert veldig enten-eller. Nå i det siste har det heldigvis vært klart mest av det positive slaget, og 1-0 over Huddersfield sist var faktisk deres femte seier på de seks siste. Etter utrolig null uavgjort på 20 kamper ligger de helt oppe på 2.plass med meget spesielle 12-0-8 i statistikk. Det er for det aller meste hjemmeformen som er hovedgrunnen til den sterke plasseringen, for på bortebane er de kun det 15. beste laget i ligaen med tolv poeng og hele seks tap på ti kamper. Barnes og Phillips er skadet.

Divisjonsforskjellen bør være tydelig her. Og Blackburn trives heller ikke særlig godt på bortebane. West Ham bør vinne greit selv om de ikke overbeviser i serien. H.

6. Wolves - Leeds
Marerittet vil ingen ende ta for Wolves som nå har fæle 1-1-6 siste åtte. Det ble et hjemmetap 2-3 mot Brighton sist helg, etter at de fikk med seg ett poeng fra bortekampen mot Brentford (1-1) nest sist. Dermed kan det se ut som nyansatte Julien Lopetegui har en stor jobb å gjøre når han offisielt blir innsatt som ny trener neste uke. Etter kun åtte scoringer på 14 kamper har Wolves lagt seg til rette på en nest sisteplass med ti poeng, kun målforskjellen foran Nottingham Forest som ligger nederst. Åtte av de ti poengene er dog hentet her på hjemmebane, og mye av det sørgelige spillet ligger nok i at flere av de offensive spillerne er ute med skade. For her er dessverre både Jimenez, Kalajdzic, Neto og Chiquinho fortsatt ute.

Leeds har vist bra moral nå i de siste kampene, og etter at de smalt til med å slå Liverpool 2-1 på Anfield nest sist viste de seg seige å slå også sist når de lå under 1-3 for Bournemouth hjemme før de klarte å snu hele kampen til seier 4-3 etter tre mål siste halvtimen. Slikt er viktig for selvtilliten, særlig for Leeds som hadde en vond rekke på åtte kamper uten seier for ikke lenge siden. Nå er det plutselig oppe på 12.plass med 15 poeng, og de kan puste litt ut igjen med tre poeng ned til Southampton under streken. Fire poeng på seks bortekamper er noe svakt. Dallas, Forshaw og Sinisterra er ute.

Denne er vrien. Wolves er i fæl form, mens Leeds endelig har funnet en liten stim. Dog er de svake borte, og HUB er eneste sikre utvei for oss.

7. Newcastle - Crystal Palace
Det går så det griner for Newcastle for tiden. Formen er helt fantastisk, og seieren 4-1 borte over Southampton sist var deres niende på rad uten tap. Nå er de fire siste vunnet, og Newcastle har kommet seg helt opp til en meget solid tredjeplass i Premier League med 27 poeng til tross for at deres nye "stjerne" Alexander Isak har vært skadet lenge. Forsvaret er det beste i Premier League med elleve baklengs på 14 kamper, og nå som offensiven også begynner å komme seg blir Newcastle så absolutt å regne med i kampen om topp fire utover denne sesongen. Dummett, Isak, Krafth og Ritchie er skadet.

Crystal Palace har også fått en oppsving nå i det siste, hvor de har vunnet begge sine to siste kamper over Southampton (2-1) og West Ham (2-1). 4-1-1 er en meget solid rad, og en tiendeplass med 19 poeng har gitt de en ganske kurant start på sesongen etter 13 kamper. Det største minuset er nok forover på banen hvor de scorer ganske så lite, og på bortebane har de kun scoret fem mål og tatt seks poeng på seks kamper. Butland, McArthur og Richards er ute med skader.

Newcastle er i kjempeform og får et ganske klart tips her mot Crystal Palace som sliter med å score mål. H.

8. Arsenal - Brighton
Suksessen vil ingen enda ta for Arsenal som tok nok en sterk seier i helgen når de slo Chelsea 1-0 borte i Londonderbyet. Dermed har de 6-1-0 siste sju i serien, inkl. seire over både Tottenham, Liverpool og Chelsea. De holder fortsatt stand i toppen av tabellen med 34 poeng, hvor de har to poeng ned til Manchester City på 32. Sammen med Newcastle har de også det beste forsvaret, og i tillegg til alt dette vant de også sin gruppe i Europa League etter fem seire på seks kamper. Med full pott og 18 poeng på seks hjemmekamper er det vanskelig å finne særlig med minus enn så lenge, og alt er så fint som det bare kan foran dette ligacup-oppgjøret hvor det bare er Smith-Rowe som mangler med skade.

Brighton har nå endelig begynt å få litt uttelling etter managerbyttet, og etter fem kamper uten seier for Roberto De Zerbi har de to siste nå gitt seks poeng etter sterke 4-1 hjemme over Chelsea samt 3-2 borte mot Wolves nå sist. De nekter med det å gi helt slipp på en E-cupplass, og fra sin sjetteplass har de kun to poeng opp til Manchester United på femteplass. Den største forskjellen fra Potters dager i Brighton er nok underholdningen i form av mål, for der Potter hadde sin forse i defensiven har De Zerbi en klart mer offensiv tilnærming til spillet. Sju mål på de to siste viser at Brighton kan bli spennende å følge utover, men her på Emirates vil det bli tøft. Moder er eneste fravær.

Arsenal skal kunne fortsette sin sterke form selv om de nok sparer en del spillere her. H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

9. Mallorca - Atletico Madrid
Mallorca overrasket veldig når de slo Villarreal 2-0 på bortebane søndag. Det var faktisk deres andre sterke borteseire på rad etter at de også slo Valencia 2-1 tredje sist. Her på hjemmebane er raden klart dårligere nå, hvor de sist spilte uavgjort 1-1 mot Espanyol, mens kampene før der igjen viser 0-1 for Sevilla, 0-1 for Barcelona og 1-0 over Almeria. Men med sju poeng på de tre siste har de uansett hoppet opp til en 12.plass med 16 poeng, noe de sikkert er ganske så greit fornøyde med.

Det er skikkelig motbakke for Atletico Madrid nå. De fire siste i serien viser bare en seier borte over Betis (2-1), mens de tre andre har vært dårlige med 1-1 hjemme mot Rayo Vallacano, 2-3 borte mot Cadiz og 1-1 hjemme mot Espanyol. Det har gjort at luken opp til Barcelona og Real Madrid har økt til ti og åtte poeng, mens lagene bak har kommet seg helt opp i nakken på Atletico Madrid som så vidt holder fjerdeplassen med 24 poeng. Også i Champions League ble det en nedtur for Atletico Madrid, etter at de først spilte 2-2 hjemme mot Bayer Leverkusen før de avsluttet med å tape 1-2 borte for Porto. Dermed røk de helt ut av E-cup, etter at de endte på sisteplass i sin gruppe.

Atletico Madrid skal egentlig ha kjempemuligheter her. Men formen deres er svak, og hjemmelaget har tatt noen sterke seire nylig. Vi må derfor dekke opp litt og spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Fiorentina - Salernitana
Har Fiorentina endelig funnet noe form? Det kan se litt sånn ut hvis man ser på de siste kampene, for begge de to siste seriekampene er vunnet med 2-1 borte over Spezia og 2-0 borte over Sampdoria, mens de også har slått både Basaksehir (2-1) og RFS (3-0) i Conference League, Det betyr fire seire på rappe de siste ukene, og dermed skygger de unna de fleste lagene på nedre halvdel og klatrer opp til en 11.plass med 16 poeng. De har fortsatt en jobb er gjøre her på hjemmebane i Firenze, for åtte poeng på seks kamper der er ikke all verdens.

Salernitana viser også de ganske bra form for øyeblikket, hvor 3-1-1 siste fem er bra inkl. en meget sterk borteseier over Lazio (3-1) nest sist. Sist ble det mer skuffende 2-2 hjemme mot Cremonese i en kamp de fleste trodde de kom til å vinne, men uansett er raden fin. Nå er de faktisk helt oppe på en 9.plass med 17 poeng, og de har allerede fått en luke på hele ti poeng ned til streken. Seks poeng på like mange bortekamper viser at de nok er best på eget gress.

Fiorentina begynner endelig å vise litt form etter en svak start. Salernitana har overrasket oss enn så lenge, og ligger over hjemmelaget på tabellen. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Inter - Bologna
Inter sto med fire strake seire i serien før de tapte 0-2 borte mot Juventus nå sist. Her på eget gress har formen vært rimelig bra hele sesongen, hvor de står med sterke 5-0-1 og 13-3 i målforskjell. Like enkelt går det ikke borte, og dermed ligger de fortsatt nede på en 7.plass med 24 poeng, poenget etter Roma som holder den siste E-cupplassen. Klart bedre har det vært i Champions League, hvor de tok seg videre på bekostning av Barcelona.

Bologna har funnet en fin stim nå, og står med tre seire på rad. Sist slo de Torino 2-1 hjemme, etter at de slo både Monza (2-1) og Lecce (2-0) i kampene forut. Det har skaffet Bologna et solid pusterom nedover på tabellen, hvor en 12.plass med 16 poeng gir ni poeng ned til streken. Borte står de med fire poeng på seks kamper, og selv om de faktisk ha gjort det ganske kurant her på San Siro har de tapt klart de to siste sesongene med 1-3 og hele 1-6 i fjor.

Inter er meget sterke her på San Siro. Bologna har vist form nå, men det har vært mot ganske medioker motstand. Klar H.

12. Torino - Sampdoria
Etter to flotte seire over Milan (2-1) og Udinese (2-1) ble det tap sist med 1-2 borte for Bologna. 2-1-5 siste åtte er ikke den flotteste raden, men de ligger fortsatt ganske så greit plassert på en 10.plass med 17 poeng. Og med hele ti poeng ned til Cremonese først under streken er det ingen fare på ferde sånn sett. Åtte poeng på seks hjemmekamper er helt kurant, hvor målforskjellen på 4-4 viser et defensivt innstilt lag.

Sampdoria er nest nederst med seks poeng. De klarer å ikke å score mål, hvor kun seks scoringer på 13 kamper er klart færrest i serien. 1-2-10 på 13 kamper viser et lag som sliter kraftig, og etter at de endelig vant sin første for året med 1-0 borte over Cremonese har de igjen tapt for Inter (0-3) og Fiorentina (0-2) i de to siste. Fire av deres seks poeng er hentet her på bortebane.

Torino er tighte på hjemmebane og blir greie favoritter her. Men Sampdoria er i dyp poengnød, og vi tar oss råd til å doble opp med HU.

Sportspills 96-rekker:
1. Manchester City - Chelsea H

2. Liverpool - Derby H

3. Nottingham Forest - Tottenham UB

4. Southampton - Sheffield Wednesday HU

5. West Ham - Blackburn H

6. Wolves - Leeds HUB

7. Newcastle - Crystal Palace H

8. Arsenal - Brighton H

9. Mallorca - Atletico Madrid UB

10. Fiorentina - Salernitana HU

11. Inter - Bologna H

12. Torino - Sampdoria HU

Sportspills 432-rekker:
1. Manchester City - Chelsea H

2. Liverpool - Derby H

3. Nottingham Forest - Tottenham UB

4. Southampton - Sheffield Wednesday HU

5. West Ham - Blackburn H

6. Wolves - Leeds HUB

7. Newcastle - Crystal Palace H

8. Arsenal - Brighton HU

9. Mallorca - Atletico Madrid HUB

10. Fiorentina - Salernitana HUB

11. Inter - Bologna H

12. Torino - Sampdoria HU