Foto: Scott Heppell (AP)

Newcastle med hele artilleriet

Et tilnærmet skadefritt Newcastle tar seg av Wolverhampton. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Coventry mot stupet
Tippetips: Ingen svakhetstegn hos City
Premier League: Oversikt skader/karantener
V75 Bergen: Kusk og hest vender "hjem"

Lørdagens langoddsprogram består av 85 spilleobjekter. Sju kamper spilles i Premier League, og det er full runde i Championship. I Milano er det storkamp mellom Milan og Juventus lørdag kveld, mens det spilles en rekke kamper i Bundesliga og La Liga. Det er full runde i den svenske eliteserien i ishockey og det er flere kamper i fransk Ligue 1.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Watford - Southampton
Engelsk Championship. 3-1-0 i favør Watford på de fire siste tilsvarende. Watford har 6-3-1 på sine ti siste hjemmekamper, og dette blir ingen walkover for Southampton. Likevel er Southampton gjort til klar favoritt i denne kampen, til tross for at Soton ikke har bedre enn 4-6-5 på bortebane. Vi lar oss friste av hjemmeoddsen på 3,10 som ser ut som et spennende langskudd.

Genoa - Parma
Etter flotte hjemmeseire mot Udinese, Napoli og Lazio har hjemmelaget helt mistet formen med tre strake tap og motstanderne har ikke vært blant de tøffeste. Meget skuffende 0-1 tap hjemme for bortesvake Chievo sist helg. Antonelli, Bovo og Gilardino er skadet, mens Sculli og Biondini er suspendert. Parma tapte 0-1 borte for Roma sist helg, men hadde fortjent poeng i den kampen. Stod med flotte 2-3-0 på de fem foregående seriekampene. Få problemer med mannskapet. Sebastian Giovinco avgjør for bortelaget?. 2,90 for Parma-seier er ihvertfall vårt klare valg i denne kampen.

Dagens avslag
Eliteserien Sverige
Vi har truffet uaminnelig godt på den svenske ishockeyen den siste måneden, og senest igår hadde vi et praktfullt langskudd på Mora borte mot Örebro i Hockeyallsvenskan. Mora vant 4-1 til spreke 3,50 i odds. Lørdagens fem eliteseriekamper finner vi dermed ikke spillbare og må melde pass på samtlige, selv om sluttspilljagende Växjö Lakers er fristende hjemme mot svært skaderammede Brynäs (2,20), så står vi over.

Lyon - Paris Saint Germain
Begge lagene skuffet sist helg. Lyon med bortetap mot Bordeaux og PSG med såvidt å berge uavgjort i toppkampen hjemme mot Montpellier. Kveldens oppgjør på Stade Gerland mellom to lag som har litt haltende form i øyeblikket ser akkurat like åpen ut som oddsen indikerer og da er det bare å holde hardt på lommeboken.

Dagens spill
Newcastle - Wolverhampton
Newcastle har trolig hatt godt av to uker fri etter 0-5-tapet for Tottenham og kan glede seg over at lagets to beste midtbanespillere, Cheick Tioté og Yohan Cabaye er tilbake etter henholdsvis spill i afrikamesterskapet og karantene. Er dermed for første gang på lenge fulltallige. Ligger på sjetteplass med 42 poeng, men har kun ett poeng opp til Arsenal på fjerdeplass. Hjemme på St. James Park står laget med flotte 7-3-2. De tre siste hjemmekampene er alle vunnet.

Wolverhampton kollapset helt i hjemmekamper mot West Bromwich for to uker siden og tapte til slutt 1-5 etter en bra førsteomgang. Sterk borteseier mot QPR helgen før, så det er ikke så lett å bli klok på Wolves. Ligger på nedrykksplass med sine 21 poeng, men Blackburn er foran kun på målforskjell. Terry Connor er ansatt som manager ut sesongen, etter at Mick McCarthy som ventet fikk sparken. Ronald Zubar, Jody Craddock og Steven Fletcher er usikre. Karl Henry returnerer etter karantene.

Et toppet Newcastle med sine to fryktinngytende senegalesere på topp, blir ikke lett å stå imot for Wolves. Vi har ingen tro på at assistentmanager Terry Connor lykkes i sin første kamp som fungerende manager. Norsk Tipping tilbyr også handicapspill på denne kampen, og når oddsen for ren hjemmeseier er magre 1,50, lar vi oss friste av handicapoddsen på 2,30. Det betyr at Newcastle må vinne med mer enn et mål. Tilsvarende oppgjør i fjorårssesongen endte med 4-1 til Newcastle. Vi spiller Newcastle til å vinne med mer enn ett mål. Objektet kan ikke spilles som singel, så vi må kombinere.

Real Betis - Getafe
Spansk La Liga. Etter en svak periode har Betis slått tilbake med to strake seire. Sterk 2-1 seier hjemme over Athletic Bilbao, ble etterfulgt av en flott 2-0 seier borte mot fortapte Zaragoza. Betis gjennomførte en strålende taktisk kamp der, og vi bommet stygt i vår vurdering av den kampen. Spissen Ruben Castro er i knallform og har scoret tre av Betis fire mål i disse to kampene. Betis ligger på tolvteplass med 29 poeng og har nå seks poeng ned til Racing Santander under streken.

Getafe ligger to plasser bak Betis og har 28 poeng, og dermed altså fem poeng ned til trøbbel. Sytten av 28 poeng er tatt hjemme, borte står laget med 3-2-7. Formen har vært bra en periode, men nå er det tegn til formsvikt. Kun ett poeng er tatt på de tre siste serriekampene og laget har forsvarstrøbbel i kveld. Lopp, Rafa og Valera er ute fra kveldens kamp.

Når det gjelder Betis må de unnvære midtbanespilleren Salva Sevilla som soner karantene, men midtbanekollega Iriney er til gjengjeld tilbake.

Vi synes det er mye som peker mot hjemmeseier i Sevilla i kveld, og spiller Betis i en dobbel med Newcastle som da må vinne med mer enn et mål. Totaltoddsen på denne dobbelen er 4,37 og vår innsats som vanlig kr 100.

Spilleforslag 1 lørdag (spillestopp kl 15.55):
Kamp 48 Newcastle - Wolverhampton (0-1) 2,30 3,60 2,15
Kamp 72 Real Betis - Getafe 1,90 3,00 3,15
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus