Tirsdag spiller Newcastle sin første semifinale i ligacupen siden 1976. Den gangen slo de Tottenham og tok seg til finalen.

2,75 i odds på at Newcastle vinner på denne måten mot Southampton

Det er den eneste ligacupfinalen i klubbens historie. Den gangen tapte the Magpies 1-2 mot Manchester City.

Det er enda lenger siden Newcastle vant et trofé. Nærmere bestemt 67 år. I 1955 vant Newcastle FA-cupen. Den gangen var også Manchester City motstander på Wembley. Da vant Tyneside-laget 3-1.

Nå drømmer Newcastle-fansen om at Eddie Howe skal hente hjem et nytt trofé til St James' Park. Vi tror de første skrittet på veien mot pokalen tirsdag.

Southampton - Newcastle

Odds: Newcastle vinner og holder nullen - 2,75 i odds

Kampstart tirsdag 24. januar kl. 21.00

Spillestopp kl 20.59

St Mary's Stadium

Kampen kan sees på TV3? og Viaplay Skaff deg tilgang her

Vi tror at Newcastle vinner og holder nullen. Det spiller du på her til 2,75 i odds

Newcastle spiller tirsdag semifinale i ligacupen mot Southampton på St Mary's Stadium. Semifinalene spilles over to kamper - hjemme og bort. Returkampen spilles på St James' Park tirsdag i neste uke.

Newcastle slet med å score på Selhurst Park, til tross for en overflod av sjanser i begge omgangene.

Newcastle-manager Eddie Howe innrømmet etter kampen mot Crystal Palace at han vil hente inn nye spillere denne uken ettersom det nærmer seg slutten av overgangsvinduet.

Newcaste har flere spillere å velge i offensivt, og det vil bli avgjørende i tirsdagens ligacupkamp. Vi tror gjestene fra Tyneside kan vinne uten å slippe inn mål på St Mary’s.

Eddie Howe kan sette inn Alexander Isak og Allan Saint-Maximin, og det kan være tilstrekkelig til å sikre seg seieren mot et ustabilt Southampton-lag.

Nathan Jones og Southampton fløy høyt etter at de slo ut Manchester City i ligacupen, men lørdag landet de med et brak. Da tapte Southampton 0-1 hjemme mot Aston Villa. De hadde like mange skudd på mål som gjestene fra Birmingham, men klarte ikke å få ballen i mål.

Tre av de siste seks målene til Saints har vært scoret av James Ward-Prowse. Southampton er alfor avhengig av at midtbanespilleren scorer, og med mindre det blir et frispark nært Newcastle-målet, tror vi at gjestene kan klare å vinne på den engelske sørkysten og samtidig holde nullen.

The Magpies har vunnet de to siste kampene mot Southampton på St Mary's, og de slapp inn mål begge gangene, men det forsvaret Newcastle har denne sesongen er mye bedre og Nick Pope er en solid sisteskanse.

Tallene viser det tydelig.

Newcastle har nemlig holdt nullen i ni kamper på rad mot lag fra Premier League.

De er også det laget i Premier League som har sluppet inn færrest mål. Newcastle har kun elleve baklengs på 20 kamper.

Etter at de spilte 0-0 mot Crystal Palace i helgen har Eddie Howes lag holdt nullen i tolv av de 20 Premier League-kampene denne sesongen.

Newcastle har også holdt nullen i de tre siste kampene i ligacupen. I alle tre kampene har de møtt lag fra Premier League.

Vi tror the Magpies kan holde nullen mot Southampton og ta med seg en seier tilbake til Tyneside. 1-0 eller 2-0 virker å være et sannsynlig utfall på kampen. Det handler om at dette er første kampen, og the Saints vil neppe sende alle mann i angrep selv om de havner under.

Vi tror at Newcastle vinner og holder nullen. Det spiller du på her til 2,75 i odds