Gå til sidens hovedinnhold

Neymar nærmer seg en legendarisk rekord

Neymar spiller sin 104. landskamp i natt. På de 103 første kampene har han scoret 64 mål. Kun Pelé har scoret flere mål enn ham. Vi tror Brasil vinner med Neymar tilbake på banen i natt.

Hver gang Brasil går på banen er alles øyne på én spiller, Neymar. Den 29 år gamle superstjernen spiller sin første landskamp på nesten åtte måneder. Sist han var på banen var mot Peru i oktober i fjor. Da vant Brasil 4-2, og Neymar scoret hat-trick. Paris St. Germain-stjernen sto over de to siste VM-kvalifiseringskampene mot Venezuela og Uruguay på grunn av en skade.

Selv om han har slitt med skader, har Neymars prestasjoner vært like blendende som alltid, og han har 15 mål og 10 assists på 27 kamper denne sesongen. At han er tilbake til nattens VM-kvalifiseringskamp mot Ecuador er bra for Brasil.

Neymar har en sterk statistikk mot Ecuador. Han har scoret fire mål på de fem siste kampene mot dem. At Brasil vinner med to mål eller mer mot Ecuador gir 1,67 i odds Han har totalt scoret 64 mål for Brasil.

Det er bare én spiller gjennom tidene som har scoret flere mål for det brasilianske landslaget enn Neymar. Det er fotball-legenden Pelé. Ifølge statistikk nettstedet Transfermarkt har Pelé 74 mål på 84 landskamper. Det er en vanvittig statistikk. Han scoret ett mål hvert 94 minutt.

Neymar jakter også på en annen brasiliansk rekord natt til lørdag. Han har scoret ni mål i VM-kvalikkamper, og med tre scoringer til vil han være den brasilianeren som har scoret flest mål i VM-kvaliken. Da går han forbi Zico og Romario som begge står oppført med elleve VM-kvalik-mål i statistikken.

Brasil - Ecuador (Handikap fulltid 0-1) 1.67 - 3.80 - 3.85 (spillestopp natt til lørdag kl. 02.30)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

VM-kvalifisering, Sør-Amerika. Brasil leder CONMEBOL-kvalifiseringen. De har vunnet de fire første kampene, og vi tror Neymar & co kan ta sin femte seier på rad.

I 0-2-seieren mot Uruguay sist viste Brasil glimt av gammel storhet. At Tites menn er favoritter i denne kampen er ikke så rart. Statistikken viser at Ecuador har tapt ni av de ti siste kampene mot Brasil på bortebane.

Men nattens kamp blir ingen walkover for det brasilianske laget.

Ecuador har vunnet tre av de fire kvalikkampene, og de har scoret imponerende 13 mål. De banket blant annet Colombia 6-1 i den siste kampen. Det var en maktdemonstrasjon.

Laget vil klatre til topps i VM-kvaliken med seier mot Brasil i natt, men vi tviler på at det skjer.

Gustavo Alfaros menn har et sterkt offensivt lag, men vi tror de får problemer i nattens kamp. At Argentina bare klarte 1-1 mot Chile natt til fredag, gjør at Brasil kan skaffe seg en liten luke ned til de andre lagene i kvaliken med en seier mot Ecuador. Den sjansen kommer de til å ta.

Det nærmer seg Copa America, og både Brasil og Ecuador vil gå inn i den prestisjefylte søramerikanske turneringen med gode resultater.

Det gjør at vi tror det kan bli en underholdende kamp natt til lørdag i Porto Alegre.

Tre spillere på skadelisten

Tite og Brasil har en del spillere ute med skader, og han har måttet gjort endringer i troppen til kvalikkampene. Dani Alves og Lucas Verrisimo er ute med skader, og mye tyder på at også Thiago Silva går glipp av kampen. Emerson, Felipe og Rodrigo Caio har kommet inn som erstattere.

Ederson og Weverton har delt på keeperoppgaven i de fire første kvalikkampene, men med Alisson tilbake i troppen vil han trolig starte mot Ecuador. Her kan du skrape Flax på nett Med den formen Ecuador har vist i det siste, kan vi vente at Tite stiller med den sterkeste startelleveren sin.

Det betyr at Real Madrids Casemiro tar den defensive rollen på midtbanen. Lucas Paqueta og Douglas Luiz blir trolig de to sentrale på midtbanen. Neymar går selvsagt inn på venstrekanten offensivt, mens Richarlison får sjansen på høyresiden. Kampen om den siste plassen står mellom Gabriel Jesus og Roberto Firmino. Vinicius Junior, Everton Soares og Gabriel Barbosa er også andre alternativer.

Sannsynlig Brasil-lagoppstilling (4-3-3): Alisson; Danilo, Militao, Marquinhos, Sandro; Luiz, Casemiro, Paqueta; Richarlison, Jesus, Neymar.

Ecuador har kalt inn 19-åring

Ecuador har kalt inn en rekke spillere uten landskamper til disse kvalifiseringskampene, blant andre 19 år gamle Piero Hincapie og 35-åringen Damian Diaz.

Gustavo Alfaro starter antakeligvis i en 4-4-2-formasjon. Ecuador vil etter alt å dømme legge seg bakpå, og satse på kontringer. På topp har de en spiller som kan skape tumulter i Brasil-forsvaret. Den tidligere West Ham-spilleren Enner Valencia er en god spiss, men han kan ikke gjøre alt alene.

Trolig Ecuador-lagoppstilling (4-4-2): Dominguez; Preciado, Arboleda, Arreaga, Estupinan; Mena, Caicedo, Gruezo, Martinez; Estrada, Valencia.

Brasil har fått en god start på VM-kvaliken. Tite har kvalitet i alle ledd, og vi tror de har det som skal til for å vinne mot Ecuador.

Vi tror Brasil vinner med to mål eller mer. Handikap-spillet gir 1,67 i odds. Spillestopp er natt til lørdag kl. 02.25. Klikk på denne lenken for å levere dette tipset