Gå til sidens hovedinnhold

Nord-Makedonia sørger for et EM-sjokk i kveld

Nord-Makedonias landslagssjef Igor Angelovski tror laget hans kan overraske i EM. Vi tror de kan smelle en EM-bombe i åpningskampen mot Østerrike.

- Målet vårt er å gå videre fra gruppen, sa landslagssjef Igor Angelovski til Deutsche Welle før mesterskapet.

Og fortsetter:

- Avhengig av vår posisjon er det forskjellige mulige motstandere i utslagsspillet, men vi beregner ikke noe. Vi vil ha en plass i de siste 16. La motstanderne bekymre seg for hvem som skal spille mot oss.

Optimismen er spredd i det nordmakedonske landslaget. Oppmannen Viktor Velevski sa til det tyske nettstedet at han har gjort klar 250 drakter for spillerne. Det skal holde hele veien til finalen.

Onsdag er det ca 251 millioner kroner i Vikinglotto-potten

- Vi går videre fra gruppen. Det er iallfall sikkert, sa Velevski.

Dersom Nord-Makedonia skal oppfylle Angelovskis drøm om å spille i åttendelsfinalene, vil mye være avhengig av veteranspissen Goran Pandev. 37-åringen, som spiller i Serie A for Genoa, er den viktigste spilleren i laget. Han har spilt 117 kamper for landet og scoret 37 mål. Nasjonen har også flere spillere som kan vise seg frem i mesterskapet. Leeds-vingbacken Ezgjan Alioski er en annen nøkkelspillere i Angelovskis 3-5-2-system som har gitt laget stor suksess.

Her kan du skrape Flax på nett

Østerrike - Nord-Makedonia 1.70 - 3.30 - 5.20 B (spillestopp søndag kl. 17.59. Kampen vises på TV2)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

EM, gruppe C. Mens alle fotballinteresserte nordmenns øyne vil være rettet mot Wembley søndag ettermiddag, så er de i Bucuresti man antakeligvis finner de stolteste spillerne i aksjon denne helgen.

Slo Tyskland i VM-kvaliken

Nord-Makedonia skriver historie når de går på banen i Bucuresti søndag. Det er første gang nasjonen spiller i et stort mesterskap. De tok seg til EM etter å ha vunnet gruppe D i Nations League.

Landet er store underdogs, men vi tror de kan overraske i dette mesterskapet. De har tidligere vist at de kan ryste de største fotballnasjonene. Tidligere i år vant nordmakedonerne 2-1 mot Tyskland i VM-kvalifiseringen. Det er et resultat flere nasjoner bør merke seg.

5,20 i odds på et nordmakedonsk lag mot Østerrike er absolutt interessant spill.

Greit nok at Østerrike tok seks poeng fra Nord-Makedonia i kvalifiseringen til dette mesterskapet, men det har skjedd mye siden den gang. Vi tror det blir en jevnspilt kamp i Bucuresti søndag.

Går i angrep

Nord-Makedonias opptur er ikke grunnlagt på kynisk og defensiv fotball. Tvert imot. Angelovski er opptatt av at laget hans skal gå i angrep og spille underholdende fotball. Det har de klart. Nord-Makedonia har scoret 14 mål på fem kamper i 2021.

Skaff deg oversikten over oddsen på søndagens EM-kamper

Disse to landene møttes i kvalifiseringen, hvor Østerrike vant begge kampene, men begge lagene scoret i begge kampene. Nord-Makedonia scoret i åtte av de ni siste kvalikkampene, og i ni av de siste 13 kampene deres har begge lagene scoret.

At begge lag scorer i denne matchen virker veldig sannsynlig. Østerrike vil garantert forsøke å styre denne kampen, men nordmakedonerne vil ikke legge seg bakpå og satse på uavgjort. Det har vært scoret åtte mål i de to siste kampene mellom disse lagene, og oddsen på at begge lag scorer er ok.

At det scores over 2,5 mål mellom Nord-Makedonia og Østerrike gir 2,20 i odds

Men det blir ikke hovedspillet vårt.

Sterke resultater i oppkjøringen

Nord-Makedonia har vunnet tre av de fire siste kampene, og vi tror de er kraftig undervurdert i denne kampen. De har tross alt kun tapt to av de siste 14 kampene. En slik statistikk gir selvtillit, og det gjør at vi tror Østerrike kan få problemer søndag. De har tross alt kun vunnet én av de siste seks kampene.

Her kan du skrape Flax på nett

De kommer til åpningskampen i EM uten seier i de tre siste kampene. De har heller ikke fått det til å klaffe i EM-sluttspillene tidligere, hvor de står uten seier i de seks siste kampene.

Vi tror ikke de vinner mot Nord-Makedonia heller. Nordmakedonerne slo Tyskland tidligere i år, og vi tror også de kan sjokkere mot Østerrike. 5,20 i odds på et nordmakedonsk fotballsjokk er spillbart.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset