*Nettavisen* Sportspill.

Nordisk dobbel med mulig Svendsen-debut på kupongen

SANDER SVENDSEN: Kan få sin debut for Odense Boldklub mot nyopprykkede Lyngby mandag Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Mens Djurgården fortsetter jakten på seriegull i Allsvenskan borte mot Kalmar, skal Odense revansjere tapet mot FC København hjemme mot nyopprykkede Lyngby.

Nettavisens tippetips om uavgjort til pause, men hjemmeseier i oppgjøret Brann - Stabæk gikk inn i går. Denne mandagen spilles det likevel ingen kamper i den norske toppdivisjonen, og vi er derfor tvunget til å se til våre nordiske naboer for spillmuligheter. Tour de France har hviledag, men det spilles heldigvis flere tenniskamper.

NB! Onsdagens Vikinglotto-pott er på hele 54 millioner kroner!

Kalmar FF - Djurgården B

Odense Boldklub - Lyngby H


Kalmar - Djurgården

Kalmar FF ligger på 13. plass i Allsvenskan og det er kun to poeng ned til tabelljumbo Falkenberg. Laget fra den sørøstlige delen av Sverige har tapt tre kamper på rad og står med fem tap og to uavgjort på de siste syv kampene. Rødtrøyene har ikke vunnet siden 11. mai. På hjemmebane har Kalmar vunnet èn, spilt uavgjort èn og tapt en på sine tre siste kamper. Kalmar endte på 10. plass forrige sesong.

Djurgården er derimot det store formlaget i Allsvenskan. Klubben til den norske midtbanespilleren Fredrik Ulvestad ligger på 4. plass og har kun syv poeng opp til Vidar Ørn Kjartanssons Malmø på tabelltopp. Djurgården har dessuten spilt to kamper mindre enn de lyseblå fra Zlatan Ibrahimović' hjemby. De to lagene møttes forrige mandag på Malmøs hjemmebane, som for øvrig har det kreative navnet Stadion. Kampen endte 1-1. Djurgården er ligaens beste bortelag.

Selv om Kalmar har hjemmebanefordel, er det lite forståelig at oddsen for Djurgården-seier er hele 2,05. Allsvenskans formlag slo Kalmar 2-0 den 1. juli og vant tilsvarende oppgjør forrige sesong. Vi tror Djurgården fortsetter den gode trenden med en seier over Kalmar mandag.

Odense - Lyngby

Odense Boldklubb fikk tøff motstand i Superligaens første serierunde forrige helg. Bortekamp mot FC København i Parken er vanligvis den vanskeligste kampen man kan spille i den danske toppdivisjonene. Klubben som nylig kjøpte Odds innleide angrepsspiller Sander Svendsen ga likevel Ståle Solbakkens FCK hard motstand. Til tross for å ha ledet 2-0, tapte til slutt OB 3-2 mot de regjerende seriemesterne. Forrige sesong endte Odense på femteplass i Superligaen. Det danske seriesystemer er imidlertid noe annerledes enn det norske, og før serien ble delt i to lå det hvite og blå laget på tredjeplass. 13 hjemmekamper forrige sesong endte med syv seire, fire uavgjort og to tap.

I motsetning til hjemmelaget, vant Lyngby sesongens åpningskamp. Det nyopprykkede laget vant noe overraskende 2-0 hjemme mot Aalborg, som lå på syvendeplass etter de ordinære serierundene forrige sesong. Lyngby rykket opp fra den danske 1. divisjonen forrige sesongen. Laget fra utkanten av København havnet på tredjeplass i serien og måtte da ut i kvalifisering. Der møtte Lars Bohinens tidligere lag Vendsyssel. Etter 2-1 på hjemmebane og 2-2 borte, vant Lynby playoff-kampen og opprykket var et faktum. På 16 bortekamper forrige sesong ble det 7 seire, 2 uavgjort og syv tap for Lyngby.

Odense er med rette favoritter før mandagens kamp. Selv om Lyngby vant den første serierunden, er det et revansjesugent Odense som venter dem mandag. Vi tror hjemmelaget slår tilbake med seier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.