*Nettavisen* Sportspill.

Nordmann vant 167 millioner kroner: satt og ventet på telefonen fra Hamar

Dette var rekken som ble trukket ut onsdag kveld.

Dette var rekken som ble trukket ut onsdag kveld. Foto: Norsk Tipping

335 millioner kroner ble delt mellom to veldig heldige vinnere onsdag kveld. En av vinnerne var norsk.

20.05.20 23:38

- Stemmer det?

Den norske vinneren satt og ventet på bekreftelsen da Norsk Tipping ringte noen minutter etter trekningen på TV. Han hadde sjekket kupongen, men det han så, var for utrolig til at torde å slippe jubelen løs.

Det var nok en gang en virkelig stor pott i Vikinglotto onsdag 20. mars. Potten var på rundt 335 millioner kroner før trekningen.

Hvis en heldig norsk vinner stakk av med den premien ville det bli en av tidenes største vinnere noensinne i Norge.

Prøv lykken i Vikinglotto her

Ventet på bekreftelsen

- Jeg satt med lappen og telte opp. Så sa jeg til kona at "jeg er den ene som har vunnet 167 millioner". Du tuller, sa hun, men jeg sto på mitt og så sjekka vi igjen. Og igjen. Og siden har vi venta på at du skulle ringe, sa vinneren til Norsk Tipping, ti minutter etter trekning.

- Er det ikke lenge siden? Det virket som vi venta en evighet, lo mannen.

- Nå når jeg har fått telefonen, kan jeg senke skuldrene, men helt trygg på at dette ikke er en drøm, vil jeg ikke være før pengene står på bankkontoen, sa mannen, som er hjemmehørende på Hønefoss.

Kupongen som helt nøyaktig ga 167 031 635 kroner i premie ble for øvrig levert hos Mix Bergfossenteret på Dokka.

Rekken som ble trukket ut av maskinene var 3, 17, 25, 26, 27 og 42. I tillegg ble vikingtallet 7. For to spillere ble det deling av potten, med en gevinst på 167 millioner kroner til hver av spillerne.

Sjekk alle premiene her

Den andre vinneren kommer fra vårt naboland i sør, Danmark.

Dobbel jackpot

Etter storutbetalingen starter vi byggingen av en ny førstepremiepott. Onsdag 27. mai vil den være på cirka 32 millioner kroner.

Selv om det var to spillere som hadde seks rette og vikingtallet, var det ingen som hadde bare seks rette. Det var allerede jackpot på andrepremiepotten, og når det ikke var noen vinnere denne onsdagen heller, blir det dobbel jackpot i neste trekning.

Andrepremiepotten onsdag 27. mai vil dermed være på cirka 8,7 millioner kroner.

Førstkommende fredag er det 232 millioner i førstepremiepotten i Eurojackpot. Du kan levere kupogen her.

Over 400 000 i Joker

20. mai ble en litt annerledes dag for May Wenche Johannessen fra Vågan i Nordland. Hun ble nemlig trukket ut som den heldige Joker-kandidaten og sikret seg med det en inngsangspremie på 249 000 kroner.

- Ka i all verden? Herlighet, dette blir jo spennende, sa May Wenche da Norsk Tipping snakket med henne før TV-trekningen.

Hun ønsket at maskinen skulle ta de logiske valgene for henne, men hun skulle sette seg godt til rette å følge det hele fra sofakroken.

Joker-kandidaten spilte på følgende tall onsdag 20. mai:

4 - 1 - 6 - 0 - 3

May Wenche nådde ikke helt opp til toppen, men doblet nesten inngangspremien med sine to steg opp på premiestigen. Det betyr at hun nå får nøyaktig 411 000 kroner inn på kontoen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag