Norsk Tipping fikk kontakt med vinneren første gang like før klokken 22:30 fredag, og fortalte om den store premien. I andre enden var det en svært heldig mann. På lørdag var Norsk Tipping igjen i kontakt med vinneren. Han hadde fått samlet seg litt etter den store nyheten fredag kveld.

- Jeg er glad og nummen, sier mannen.

Han vil få nøye oppfølging av Norsk Tipping framover. Norsk Tipping sørger blant annet for gratis økonomisk og juridisk veiledning fra Brækhus Advokatfirma. De bistår som en nøytral og uavhengig tredjepart slik at vinnere kan gjøre informerte avgjørelser, etter å ha vunnet så mye penger.

Trekningsredaktør i Norsk Tipping, Pie-Christine Skagsoset Norseng, var den heldige til å kunne gi mannen "Telefonen fra Hamar".

- Jeg snakket med vinneren fredag kveld og lørdag. Det viktigste for oss i Norsk Tipping nå er å sørge for at mannen får den oppfølgningen han trenger, sier Skagsoset Norseng, som selvsagt synes det var ekstraordinært å ringe en rekordvinner.

- Ingen tvil om at dette var spesielt, sier Skagsoset Norseng.

Vinneren ønsker å være anonym. I den anledning har Norsk Tipping valgt å ikke oppgi verken alder eller bosted på vinneren.

Lykketallene

Når du anskaffer en Eurojackpot-kupong kan du enten håndplukke tallene dine, eller la Norsk Tipping velge automatisk for deg. Under kan du se tallene Norges største vinner gjennom tidene hadde på sin kupong.

Hovedtall: 14 - 16 - 32 - 34 - 47

Stjernetall: 7 - 9

Tallet sju er med i en rekke fortellinger, og er også å finne blant tallene i den heldige nordmannens rekke. Siden vinneren var den eneste med alle de aktuelle tallene, ble vinneren også alenevinner i kveldens Eurojackpot. Som alenevinner tar man med seg hele potten hjem, det gjorde vår landsmann intet mindre enn 485.100.285 kroner rikere.

De norske premierekordene

Den forrige rekorden var ikke mer enn et år gammelt, men en heldig norsk spiller klarte altså å toppe den med enda noen titalls millioner.

Under kan du se den oppdaterte listen over de største premieutbetalingene i Norge:

1. 485,1 mill. - 2020 (Eurojackpot)

2. 443,9 mill. - 2019 (Eurojackpot)

3. 441,3 mill. - 2017 (Eurojackpot)

4. 341,3 mill. - 2017 (Vikinglotto)

5. 319,3 mill. - 2018 (Vikinglotto)

6. 221,4 mill. - 2019 (Vikinglotto)

Premiesummer som er vanskelig å ta innover seg

Siste norske rekordholder av Eurojackpot slet virkelig med å begripe hva som hadde hendt. Vinneren trodde virkelig ikke på det han fikk høre da Norsk Tipping slo på tråden.

- Det må være en misforståelse, sa mannen, som ønsket å være anonym.

Han sjekket dermed mobilen selv for å se om det kunne være mulig at han hadde innkassert over 400 millioner kroner. Da det lyste opp på skjermen var det vanskelig å benekte, for der sto det i klartekst at han hadde vunnet 443.904.560 kroner.

- Dette er vanskelig å tro på. Det er helt surrealistisk, sa han.

Et lite stykke Norge i fredagens andrepremie også

Ikke nok med at én nordmann vant førstepremien i Eurojackpot, en annen nordmann vant andrepremien. Andrepremiepotten ble splittet mellom seks personer. En av de heldige var en mann fra Kongsberg. Hans 5+1 rette har gjort han 9.130.595 kroner rikere. Denne vinneren ønsket også å være anonym.

Alltid minst en norsk vinner i Eurojackpot

I tillegg til å kunne vinne på din tallrekke i Eurojackpot er også alle nordmenn som deltar i trekningen med på en nasjonal trekning, hvor man kan vinne på tilfeldig uttrekning. Den nasjonale premien er på en million kroner og et reisegavekort verdt 100.000 kroner.

Det var en kvinne fra Stranda som ble fredagens nasjonale vinner. Hun var med sønnen sin da hun fikk beskjeden om at hun hadde blitt Eurojackpot-millionær. Etter hun fikk høre det ble det raskt god stemning da de forsto omfanget av kveldens begivenheter.

- Nå kommer gledestårene her, sier sønnen, mens han jubler for sin mor.

Kvinnen gleder seg til å bruke reisegavekortet, men måtte få summet seg før hun var klar til å svare på hva millionen hennes skulle gå til. Men én ting var sikkert - dette skulle feires.

- I kveld skal vi kose oss med noe godt i glasset. Det blir nok lite nattesøvn, men det er det verdt, sier den glade millionæren.

Kupongen kjøpte hun på mobilen.

Gratulerer til alle vinnerne!

Nye vinnersjanser neste uke

Ønsker du også bli en del av den norske Eurojackpot-millionærgjengen?

Spill Eurojackpot her, lykke til!

Helnorske Lotto er i fullsving allerede nå på lørdag. Her er det 15 millioner kroner i potten.

Spill Lotto her, lykke til!

(Vinnersannsynligheten er ca. 1:95 millioner per rekke for førstepremie i Eurojackpot. For andrepremie er vinnersannsynligheten 1:6 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:1.250.000 per rekke.)

(Vinnersannsynlighet for førstepremie i Lotto er 1:5,4 mill. pr. rekke. )