Førstepotten i fredagens Eurojackpot-trekning lå på 488 millioner kroner. En heldig tysker prikket av alle syv rette og stakk av med hele førstepotten, og kan se frem til et ni-sifret beløp tikke inn på bankkontoen fredag.

Andrepotten med 5+1 riktige gikk til syv europeere, deriblant en nordmann. Nordmannen fra Lørenskog kan se frem til ca 3,2 millioner ekstra i lommeboka etter fredagens trekning.

Lørdag er det dobbel førstepremiepott i Lotto. I tillegg vil det trekkes ut rundt 35 ekstra millionærer.

Spillefrist for Lotto er kl. 18:00 lørdag.

Fredagens tall

Dette er tallene som ble trukket ut i kveld:

4 - 17 - 22 - 30 - 47

Dette var stjernetallene:

1 - 8

Spillefrist for Eurojackpot er fredag kl.19:00.

Siden den tyske spilleren stakk av med hele 1.premiepotten, vil den ved neste Eurojackpot-trekning fredag 2. juli være på ca. 101 millioner kroner. Spiller man før fredag kl. 19:00 har man et lodd i hatten i hovedtrekningen.

Hver uke blir det trukket ut minst én norsk Eurojackpot-vinner, da man også kan vinne den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner. Potten kan også gå til et andelslag.

Det var helt sjukt

Det var en lettere forfjamset 2. premievinner som svarte da Norsk Tipping tok kontakt sent fredag kveld. 28-åringen, som ønsker å være anonym, hadde nettopp landet på Gardermoen etter en innenlandsreise da Norsk Tippings vinnernummer lyste opp mobilskjermen.

– Oi, oi ... Det er helt sjukt, svarer 2. premievinneren når han får servert den gode nyheten.

Det er ikke så rart at lørenskogmannen hadde litt vanskeligheter med å tro på det han hørte. Kvelden i forveien hadde han nemlig hatt en intern spøk med noen venner:

– Vi satt og snakket om et tema da det vi snakket om plutselig dukket opp på Facebook. Vi fikk litt følelsen av å bli overvåket og begynte derfor å spøke med at dersom vi nevnte at vi ønsket å bli Lotto-millionærer kom det til å skje, forklarer vinneren. Selv om det ikke var Lotto-millionær han ble og trekningen som alltid er helt tilfeldig, trodde han likevel det var vennene som spilte han et puss.

Kupongen kjøpte han på mobilen.

God stemning i bilen hjem?

Naturlig nok syntes den glade Eurojackpot-vinneren det var litt vanskelig å samle tankene rundt hva han skulle gjøre med premien. Han kunne likevel fortelle at han eier en leilighet og at noe av pengene skulle brukes til å betale ned på boliglånet.

28-åringen reiste alene og hadde derfor ingen å dele den gode nyheten med i øyeblikket da Norsk tipping ringte, men skulle senere bli hentet på flyplassen av noen venner – som da mest sannsynlig ble de aller første til å juble sammen med den heldige 2. premievinneren.

Uvitende om milliongevinsten

En mann fra Rogaland vant den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner. Norsk Tipping forsøkte å komme i kontakt med den heldige vinneren et par ganger i løpet av kvelden, men som mange sikkert kan kjenne seg igjen i - det er ikke alltid det er like stas med anrop fra et ukjent nummer, og da kanskje spesielt en fredagskveld.

Her er det muligens delte meninger, litt avhengig av livssituasjon ... men til tross for at man ikke fikk kontakt, vil rogalendingen få seg en hyggelig overraskelse når han etter hvert selv oppdager hvor heldig han faktisk var denne junikvelden.

Vinnersannsynlighet i Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 10 mulige. Det gir totalt ca. 95 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:95 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:6 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:1,6 mill. per rekke. Les mer om vinnersjansene i Eurojackpot her.