Gå til sidens hovedinnhold

Nordmannen spilte i Premier League på 90-tallet. Nå er sønnen en av Norges ukjente utenlandsproffer.

Den norske 17-åringen Leo Hjelde debuterte i den skotske toppdivisjonen i helgen.

Sommeren 2019 valgte Leo Fuhr Hjelde å forlate Rosenborg. Som 15-åring dro trønderen til Glasgow og toppklubben Celtic.

Leo er sønnen til den tidligere Rosenborg-spilleren Jon Olav Hjelde, som spilte én sesong i Premier League med Nottingham Forest. Det var i 1998-1999-sesongen, hvor Forest endte på sisteplass og rykket rett ned igjen til Championship.

Onsdag er det ca. 95 millioner i Vikinglotto-potten. Trykk her for å levere kupong

Far Jon Olav fortalte i et intervju med nettstedet Britisk Fotball i fjor at gamleklubben var interessert i å hente sønnen.

– Nottingham Forest kom på banen for å hente Leo, men da var valget allerede tatt.

Leo Hjelde, som var var han den yngste spilleren på U23-laget til klubben sist sesong, gikk på lån til Ross County FC på fredag og spilte sin første kamp for sin nye klubb lørdag. Han spilte samtlige 90 minutter som midtstopper og venstreback i debuten mot serieleder Rangers. Ross County tapte 0–5 på Ibrox.

– Selv om lånet offisielt gikk gjennom dagen før kampen, hadde jeg rukket og trent med laget i en uke, så jeg kjente medspillerne litt før kampen, sa Hjelde til Trønder-Avisa.

Hjelde ble ifølge Trønder-Avisa den yngste nordmannen som har debutert i toppserien på De britiske øyer.

Avisen skriver at Kristoffer Ajer var 18 år da han debuterte for Celtic i 2016 og Steffen Iversen var 20 år da han debuterte for Tottenham i 1996. Hjelde fyller ikke 18 år før i august.

Ross County - Motherwell 2,85 - 3,00 - 2,25 H (spillestopp onsdag kl. 18.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Skotsk, Premiership. Jo Hjelde og Ross County ligger tredje sist i den skotske toppdivisjonen. Laget fra det skotske høylandet har 20 poeng og har kun ett poeng ned til Motherwell og Hamilton som ligger sist.

De fikk juling av serieleder Rangers og tapte 0-5 i Jo Hjeldes første kamp i Ross County-trøyen, men laget tok en overraskende 4-1-seier hjemme mot Aberdeen i den forrige hjemmekampen. De står med 2-1-2 på de fem siste seriekampene.

Onsdag er det ca. 95 millioner i Vikinglotto-potten. Trykk her for å levere kupong

Tolv ligakamper uten seier

Motherwell som endte på en imponerende tredjeplass forrige sesong, har vært en stor skuffelse denne sesongen og ligger nest sist med kun 19 poeng etter 25 serierunder. Laget står med tolv ligakamper på rad uten seier før kampen på Global Energy Stadium.

Etter 33 serierunder deles den skotske serien i to, de seks øverste havner i Championship Group, mens de seks nederste må spille i Relegation Group. Det skal mye til for at Ross County og Motherwell skal ta en plass på øvre halvdel av tabellen, men dette er en uhyre viktig match i nedrykkskampen.

Fredag er det ca. 103 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Klikk her for å levere kupong.

Ross County har kun tapt én av de siste fem kampene mot Motherwell hjemme i Dingwall, som ligger på det skotske høylandet, ved byen Inverness.

Ross County slo også Motherwell 1-0 hjemme i seriepremieren, likevel er totalt formløse Motherwell satt til klar favoritt i kveld. 2,85 i odds på hjemmeseier i denne kampen er spennende.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset