*Nettavisen* Sportspill.

Nordsjælland til herlig hjemmeodds

Kasper Hjulmand var lenge i søkelyset som ny Rosenborg-trener i fjor høst, men valgte på bli værende i Nordsjælland. Foto: Anders Kjaerbye (AFP)

Brøndby har meget sentrale fravær til søndagens bortekamp mot Nordsjælland. Det skal hjemmelaget kunne utnytte.

10.02.19 10:32

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Tippetips: Manchester City er pisket til å vinne
VM utfor kvinner:
Enormt comeback av Sofia
Oddssingel PL:
City går i strupen på Chelsea
Oddssingel PL:
Son Heung-min fikser Tottenham-seier
V75 Romme: Jackpot med over tre mill kr ekstra i sjuerpotten
V4 Charlottenlund:
Strålende dansk V4-lunsj
Vikinglotto onsdag:
Hele 136 mill kr i førstepremiepotten
Alpint-VM:
Dette er programmet for alpin-VM 2019
Flax: Vinn reisegavekort og metervis med ReiseFlax

Det er et flott langoddsprogram vi har foran oss søndag. I Premier League er det storkamp mellom Manchester City og Chelsea, mens Tottenham tar imot Leicester. I Spania er det duket for klassikeren Athletic Bilbao - Barcelona og ellers spilles det en rekke kamper i italiensk Serie A. I VM alpint er det klart for utfor for kvinner. Det er ellers lagsprint og hopp fra Lahti, og i Inzell er det 1500 meter som står på programmet søndag. I Canmore er det sprint både for menn og kvinner i verdenscupen i skiskyting. Så er det også noen kamper i Eliteserien i håndball både for kvinner og menn.

NB! Onsdag er det ca 136 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

FC Nordsjælland - Brøndby H 2,90 (spillestopp kl 15.55)

Den danske superligaen startet opp igjen fredag kveld etter en vinterpause på snaue to måneder. Det er spilt 20 serierunder og etter 26 serierunder deles serien i to, der topp seks lagene spiller doble oppgjør. mens de åtte resterende lagene spiller en egen nedrykksserie.

FC Nordsjælland har vært topp seks begge de to foregående sesongene, men etter en skuffende høstsesong befinner laget seg på 10. plass med 24 poeng. Det er dog kun tre poeng opp til Randers på 6. plass før helgens runde. Det er bortebane som har vært utfordringen. Der har laget kun maktet en seier (1-4-5). Hjemme i Farum har det gått vesentlig bedre med 5-2-3 på de ti første hjemmekampene. Trener Kasper Hjulmand var aktuell som ny Rosenborg-trener utover høsten, men han har valgt å bli og det har stort sett hele mannskapet også. Norske Ulrik Yttergård Jenssen skadet seg i siste treningskamp, men skal være spilleklar til søndagens hjemmekamp.

Brøndby hadde ledelsen i det lengste i fjorårssesongen, men sprakk på slutten og tok kun to poeng på de fire siste seriekampene, og dermed ble det FC Midtjylland som tok gullet. Gull blir det ikke denne gang. Brøndby ligger riktignok på 3. plass, men har hele 17 poeng opp til serieleder Fc København og 14 poeng opp til serietoer FC Midtjylland etter en skuffende høstsesong. 9-3-8 ble totaltallene, på bortebane står Brøndby med 6-0-3. Toppscorer Kamil Wilczek (13 seriemål i høstsesongen) soner karantene søndag, mens midtbanemotoren Simon Tibbling ble skadet på landslagsturne med Sverige i januar. Som om ikke det var nok er også den offensive midtbanespilleren Hany Mukhtar meget tvilsom til søndagens kamp (han startet i 17 seriekamper i høst). I tillegg er forsvarsspilleren Johan Larsson solgt til franske Guingamp (han startet 19 seriekamper). Simon Hedlund er hentet fra Union Berlin og spissen er ventet å starte søndag.

Tunge fravær for Brøndby altså og spesielt goalgetter Kamil Wilczek vil bli savnet. Nordsjælland bør kjenne sin besøkelsestid med tanke på at trenger poeng for å komme topp seks. 2,90 på hjemmeseier kan være søndagens beste outsiderspill.

Klikk her for å levere dette spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.