Gå til sidens hovedinnhold

Norge er eneste laget som har klart dette mot Spania

Spania har kun tapt én åpningskamp i et EM. Det var mot Norge i 2000. Vi tror ikke svenskene klarer å kopiere Norge.

Spania har deltatt i ti EM-sluttspill, men bare én gang har de tapt åpningskampen. Det skjedde i 2000. Steffen Iversen scoret kampens eneste mål etter 66 minutter da Norge slo Spania 1-0 i Rotterdam.

Onsdag er det ca 251 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Mandag skal Sverige møte Spania i sin første EM-kamp. Vi tror ikke de klarer å gjenta prestasjonen til Norge fra EM-åpningen i Nederland for 21 år siden.

1964: Spania - Ungarn 2-1

Spania deltok i sitt første EM-sluttspill i 1964. Den gangen var det bare fire lag i selve sluttspillet. Spania slo Ungarn 2-1 i semifinalen som ble spilt i Madrid. Det sto 1-1 etter ordinær tid, men Amancio scoret vinnermålet i ekstraomgangene. Spania tok seg til finalen, hvor de vant 2-1 mot Sovjetunionen.

1980: Italia - Spania 0-0

Det tok 16 år før Spania var tilbake i EM-sluttspillet. Denne gangen var formatet endret. Nå var det åtte lag med i sluttspillet i Italia. Spania spilte 0-0 i åpningskampen mot Italia på San Siro i Milano. Prestasjonen ble buet ut av hjemmefansen.

1984: Romania - Spania 1-1

Spania spilte seg frem til nasjonens andre EM-finale i 1984. De startet mesterskapet i Frankrike med å spille 1-1 mot Romania. Francisco Carrasco ga Spania ledelsen fra straffemerket etter 22 minutter, men det tok bare 13 minutter før Lazlo Boloni utlignet. Spania spilte ingen god kamp, og de var nok mest fornøyd med det ene poenget.

1988: Spania - Danmark 3-2

Seks år etter at de slo Danmark 5-1 i VM, møtte spanjolene danskene igjen. Denne gangen ble den en jevnere match. Michel ga Spania ledelsen etter fem minutter, men Michael Laudrup utlignet til 1-1 etter 24 minutter. Det sto uavgjort til pause, men spanjolene vant 3-2 til slutt.

1996: Bulgaria - Spania 1-1

Dette mesterskapet ble spilt i England. Den bulgarske stjernen Stoitchkov ga Bulgaria ledelsen fra straffemerket etter 25 minutter i Leeds. Den spanske landslagssjefen Javier Clemente kastet innpå Alfonso i andre omgang, og Real Madrid-spissen utlignet med sitt første touch på ballen i det 74. minutt.

2000: Norge - Spania 1-0

Jose Francisco Molina, som nå er sportsdirektør i det spanske fotballforbundet, gjorde en blunder i EM-åpningen mot Norge. Han feilregnet en lang ball og tapte luftduellen med Steffen Iversen . Norge slo Spania 1-0 i Rotterdam, og den internasjonale karrieren til Molina var ødelagt. Dette er også det eneste tapet til Spania i en åpningskamp i EM.

2004: Spania - Russland 1-0

Spania startet mesterskapet bra. De slo Russland 1-0 i åpningskampen etter en scoring av Veron i det 60. minutt, men deretter var det nedoverbakke for spanjolene. De spilte uavgjort mot Hellas og tapte for vertsnasjonen ortugal. Dermed klarte de ikke å ta seg videre fra gruppespillet.

2008: Spania - Russland 4-1

Nok en gang var Russland motstander i første kampen. Spanias åpningskamp i mesterskapet, som ble arrangert i Sveits og Østerrike, vil først og fremst bli husket for David Villas hat-trick mot russerne. Han ble toppscorer i mesterskapet med fire mål. Cesc Fabregas scoret også sitt første landslagsmål i denne kampen. Spania gikk hele veien til finalen, hvor de vant mot Tyskland.

Her kan du skrape Flax på nett

2012: Spania - Italia 1-1

Spania startet og avsluttet mesterskapet i Ukraina og Polen mot Italia. Antonio di Natale ga italienerne ledelsen 1-0 i åpningskampen i Gdansk, men Fabregas, som spilte såkalt falsk 9-er, utlignet tre minutter senere for Vicente del Bosques menn. Spania gikk hele veien til finalen i mesterskapet, hvor de møtte Italia igjen. Da vant Spania 4-0.

2016: Spania - Tsjekkia 1-0

Spania dominerte i åpningskampen mot Tsjekkia, men klarte ikke å score før det var spilt 87 minutter. Andres Iniesta fant hodet til Gerard Pique som headet ballen i mål.

Spania - Sverige (Halvtid/fulltid) U/H - 3,95 (spillestopp mandag kl. 20.59. Kampen vises på TV2)

Klikk her for å leverer dette tipset her

EM, gruppe E. Spilles i Sevilla. Det har vært en turbulent EM-oppkjøring for Luis Enrique og Spania. EM-generalprøven mot Litauen ble avlys etter at Sergio Busquets avla en positiv covid-19-test.

Koronatrøbbel hos spanjolene

Spania stilte i stedet opp med sitt U21-lag. Det spanske laget har mer eller mindre trent individuelt etter at nyheten om at lagkapteinen var koronasmittet, og i forrige uke testet også Diego Llorente positivt. Det har imidlertid senere vist seg at det var en falsk positiv. Han er nå tilbake i den spanske troppen etter flere negative tester.

Situasjonen i den spanske leiren kunne vært bedre, men den kunne også vært verre. For tre år siden fikk daværende landslagssjef Julen Lopetegui sparken dagen før VM startet.

Busquets’ lederskap vil bli savnet i det spanske laget, men de har fortsatt en tropp som skal være i stand til å slå svenskene.

Spania spiller også på hjemmebane i Sevilla, noe som er en stor fordel. Dette kommer likevel ikke til å bli en enkel kamp for Sverige.

Her kan du skrape Flax på nett

Statistikken sier U til pause

Svenskene mangler en skadet Zlatan Ibrahimovic, men de har fortsatt Alexander Isak og Marcus Berg som kan lage problemer for det spanske forsvaret. Albin Ekdal og Emil Forsberg er mer en kapable nok til å spille dem gode. Det har de vist i kvaliken og i oppkjøringen til mesterskapet.

Svenskene har vunnet de fem siste kampene og scoret 14 mål på de syv siste, blant annet to borte mot EM-favoritt Frankrike. Sverige kan gi Spania kamp.

I seks av de syv første kampene i EM-sluttspillet har det stått uavgjort til pause. Det er slett ikke uvanlig i store mesterskap. Det er viktigere for lagene å unngå tap enn å vinne.

Det har også stått uavgjort til pause i de tre siste kampen mellom Spania og Sverige, og vi tror svenskene kan gjøre det vanskelig for spanjolene i denne matchen. Likevel tror vi Spania vinner etter 90 minutter.

U/H-spiller er interessant her. Det gir 3,95 i odd

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset