*Nettavisen* Sportspill.

Norge får neppe Malta-hjelp

SCORET: Ivan Perisic er på gang for Kroatia og scoret mot Bulgaria i helgen. Foto: Str (Afp)

Vi tror Norge må gjøre alt selv om man skal sikre direkte EM-plass. Her er midtukens tippetips!

13.10.15 06:49

Det ble en ny, god dag for Nettavisens tips mandag, da dagens dobbel innfridde til 2,61 i odds - av totalt to forslag.

Sportspills meny tirsdag:
Oddstips 1
: Alt ligger til rette for Tyrkia
Patriotisk oddslangskudd: Norge kan stå for et mirakel

TV-kampene: Slik ser du landskampene på TV
Videoquiz: Hvor mye kan du om landslaget?

Det er ingen tvil om at Italia - Norge er høydepunktet på langoddsprogrammet denne tirsdagen. De aller siste landskampene denne pausen blir også spilt.

Bonuspotten er stadig voksende. Den er nå oppe i 2,2 millioner kroner!

Komplette analyser av hele kupongen og andre innleveringsmuligheter finner du under spillboksen.

1. Italia — Norge
Våger vi virkelig å håpe på et mirakel her? Hjemmelaget er ubeseiret i 38 hjemmekamper i kvalifisering på rad og har fortsatt ikke sikret førsteplassen i gruppen, som vil sikre en viktig seeding foran EM-trekningen.

Italienerne gjorde jobben mot Aserbajdsjan borte, men spesielt forsvaret så skranglete ut. Juventus-duoen Chiellini og Bonucci har ikke sett veldig solide ut denne sesongen, men Mattia de Sciglio på backen ikke har sin beste sesong.

Marco Verratti tok imidlertid godt tak i midtbanen i Andrea Pirlos fravær, og er langt fra en svekkelse. Det er ventet at Antonio Conte vil rotere litt på laget, men et tap er absolutt ikke på blokka til Italia-sjefen. Førsteplassen i gruppa betyr mye.

Gazzetta dello Sport har satt opp en oversikt over hvilke spillere som kjempe om plass i EM-troppen, og spesielt spillerne markert med grønt kan bli å finne i tirsdagens lagoppstilling. Mario Balotelli er skadet.

Norge kommer til kampen stinne av selvtillit, etter tre rake seire med gode prestasjoner. Forrige bortekamp mot Bulgaria var rett og slett perfekt utført og Høgmo må satse på mye av det samme, samtidig som man ikke blottlegger seg for italienernes hurtige vinger. Det vil medføre at Elabdellaoue og Alesaami må ta mer defensivt ansvar en hva de er vant med og kanskje også komfortable med.

Null baklengs de siste fem gir grunn til defensiv selvtillit for Høgmos menn. Det blir spennende å se hvordan han angriper kampen og vi tør ikke utelukke noe. HUB.

2. Malta — Kroatia
Malta har to poeng fra ni kamper og skal naturligvis være sjanseløse i dette oppgjøret. De skapte lite mot Norge, og Kroatia vil neppe være en lettere motstander - selv om de nå er på hjemmebane.

Kroatia leverte mye bedre mot Bulgaria og tok en overlegen 3-0-seier, og vet sjansene for direkte EM-spill er store med seier her. Det er ikke noe poeng i å overkomplisere denne, men for patriotismens skyld slenger vi med U på større skjemaer. UB.

3. Bulgaria — Aserbajdsjan
Tre tap på rappen siden 1-0-seieren over Malta er faktum for Bulgaria, som heller ikke har scoret i denne perioden. De er ute av kampen om EM og har således ingenting å spille for, men å komme foran Aserbajdsjan er viktig for selvtillitens skyld.

Gjestene ble et lett offer for Italia i helgen, og viste store kvalitetsmangler. Skapte lite eller ingenting på egen hånd, og var fryktelig vinglete defensivt.

De har ingenting å spille for, men det føles ikke veldig gunstig å støtte hjemmelaget fullt ut. HU.

4. Nederland — Tsjekkia
Hjemmelaget er nødt til å vinne denne og samtidig få hjelp fra Island for å komme seg til EM. Nederlenderne slo tilbake mot Kasakhstan sist, og hadde full kontroll på begivenhetene. Som forventet.

Nederlenderne ville være fullt motiverte for denne kampen, som vil ha alt å si for nasjonens selvfølelse. Men den utrolig angrepstrioen Robben, Sneijder og van Persie er alrende og ikke like solid som den før har vært. Og forsvaret er befolket av høyst ordinære fotballspillere. Nederland er rett og slett ikke så gode som de har vært.

Tsjekkia er alt EM-klare og viste hvor mye de vil levere uten noe å spille for da de tapte 2-0 hjemme for Tyrkia sist. Gjestene skal normalt være svakere enn Nederland, og når hjemmelaget har absolutt alt å spille for, backer vi dem. H.

5. Tyrkia — Island
Tyrkia tok en uhyre viktig seier borte mot Tsjekkia på lørdag, en seier som sørget for at de er i førersetet om tredjeplassen. De møter i dag et lag som nesten er ferdigspilte.

Tyrkerne har ti poeng de siste fire kampene og virker å strutte av selvtillit. Den enorme flyten vil de ta med seg inn i denne kampen, selv om det er en slags vinn eller forsvinn-kamp.

Burak Yilmaz er etter all sannsynlighet tilbake i laget, og han er et viktig holdepunkt på topp.

Island er ikke sikret førsteplassen i gruppen og må vinne her for å være helt sikker, men de har grunn til å stole på at Nederland gjør jobben akkurat på det punktet.

Gjestene har spilt et par svake kamper på rad, og var ikke spesielt solide da de slapp inn to mål mot Latvia i helgen, etter å ha ledet komfortabelt.

Det er all grunn til å tvile på gjestenes motivasjon. Tyrkia har absolutt alt å spille for, og sikrer playoff med seier i dag. Likevel, Island er ingen pushover. HU, selv om de får full tillit på langoddsen.

6. Latvia — Kasakhstan
Latvia har ikke vært en like stor kasteball som mange andre av smånasjonene er. Fem poeng fra ni kamper er ikke spesielt imponerende, men de har tapt bare fire av disse ni og skapt problemer for flere lag.

Så også mot Island, da de hentet inn deres 2-0-ledelse i helgen. Det gir selvtillit. I tillegg har de en gylden sjanse til å sikre sin eneste seier i denne kvalifiseringen.

Gjestene ble forholdsvis enkelt håndtert av Nederland i helgen og var i realiteten sjanseløse. Det til tross for at de bare tapte 1-2. Det er vanskelig å skille lagene på papiret, men hjemmebanefordelen vil nok kåre en vinner. HU uansett.

7. Belgia — Israel
Hjemmelaget tok en relativt komfortabel 4-1-seier borte mot Andorra i helgen, og brukte ikke altfor mye krefter i den kampen. Her blir det nok også mer eksperimentering, selv om stammen i laget er relativt ufravikelig.

En stor gulrot har imidlertid Belgia. Ifølge Daily Mail kan de nemlig klatre helt til toppen av FIFA-rankingen med seier, en ikke ubetydelig anerkjennelse. De har i så fall klatret 66 plasser på seks år, en vanvittig prestasjon.

Israel slukket trolig EM-håpet med et grufullt hjemmetap for Kypros på lørdag, og kommer neppe til EM. Laget er rett og slett for svakt til å kjempe med de beste, men Kypros burde de absolutt klart å slå. Nå må de få et bedre resultat enn hva Bosnia får borte mot Kypros. Lykke til!

H.

8. Kypros — Bosnia-Hercegovina
Hjemmelaget tok en vanvittig sterk seier i Israel i helgen, og vil faktisk gå forbi Bosnia - og trolig Israel - med seier i dag. Kanskje får vi Kypros med i EM-playoffen?

Kypros har faktisk ikke vært like mye kasteball som mange forventet og har kommet greit fra det med noen solide resultater. Helgens triumf i Israel er naturligvis høydepunktet. Her vil hjemmesupporterne komme til kamp faktisk med troen på seier, selv om oddsen er kraftig mot dem.

Bosnia fikk den vanvittig viktige seieren de var ute etter mot Wales i helgen, og det selv uten nøkkelspiller og toppscorer Edin Dzeko. Det var akkurat det selvtilliten trengte og de kommer til ferieøya Kypros med stor tro på tre poeng.

Dzeko blir trolig klar til kamp i kveld. Bosnia vet de må vinne denne for å ha alt i egne hender, og vet også at de er kvalitetsmessig overlegne. Men Kypros sjokkerte i helgen og går videre med seier. HB.

9. Altrincham — Kidderminster
Hjemmelaget har to tap på rad, men hadde før det syv poeng på tre kamper. Ikke misforstå: Altrincham er klart et bunnlag, men har vist prov på en visst kapasitet. 4-1-3 hjemme er langt fra en dårlig statistikk.

Kidderminster er på sin side uten seier fra 16 kamper så langt. De ligger klart sist og har 0-4-4 på bortebane. To poeng fra de fem siste kampene er ikke nok til å overbevise noen. H.

10. Grimsby Town — Halifax Town
Hjemmelaget Grimsby har ni poeng fra de fem siste og uten tap i samme periode. De har 4-3-1 på hjemmebane og en offensiv spillestil - 18-10 i målforskjell i disse åtte hjemmekampene sier litt.

Halifax er nest sist på tabellen med ti poeng fra 16 kamper. De har tre poeng fra syv bortekamper, med en seier og resten tap. Her blir det igjen H.

11. Southport — Chester FC
Southport er svake på hjemmebane og står med 1-2-4 foran egne fans. De ligger på en foreløpig 22. plass og har 6-13 i målforskjell hjemme. Ikke spesielt solid, med andre ord.

Chester er ustabile på reisefot og har 2-1-5 på utebane. Helt godkjent poengfangst det, men gjør at de ikke kan blande seg inne på øvre halvdel av tabellen. Og spesielt solide offensivt, heller.

Denne blir målfattig og det lukter U. UB.

12. Woking — Torquay United
Woking er et av ligaens beste hjemmelag med 5-0-2 og tilsvarende dårlig bortestatistikk. De ligger midt på tabellen per dags dato, men er som sagt svært overbevisende hjemme.

Torquay er på sin side ille i det, men er bedre borte enn hjemme - 2-3-3 er statistikken på utebane, noe som ikke er altfor ille. Mye mål scorer de også, 12-15 er målforskjellen. Her vil nok det svake forsvaret bli en hemsko. HU.

384-rekker:

1. Italia — Norge HUB

2. Malta — Kroatia UB

3. Bulgaria — Aserbajdsjan HU

4. Nederland — Tsjekkia H

5. Tyrkia — Island HU

6. Latvia — Kasakhstan HU

7. Belgia — Israel H

8. Kypros — Bosnia-Hercegovina HB

9. Altrincham — Kidderminster H

10. Grimsby Town — Halifax Town H

11. Southport — Chester FC UB

12. Woking — Torquay United HU

Klikk her for å levere denne kupongen!

192-rekker:

1. Italia — Norge HUB

2. Malta — Kroatia B

3. Bulgaria — Aserbajdsjan HU

4. Nederland — Tsjekkia H

5. Tyrkia — Island HU

6. Latvia — Kasakhstan HU

7. Belgia — Israel H

8. Kypros — Bosnia-Hercegovina HB

9. Altrincham — Kidderminster H

10. Grimsby Town — Halifax Town H

11. Southport — Chester FC UB

12. Woking — Torquay United HU

Klikk her for å levere denne kupongen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.