Onsdag spiller Norge sin fjerde VM-kvartfinale på rad. I 2017 og 2019 ble det til slutt norsk sølv.

2,55 i odds på at Norge går til VM-semifinalen på denne måten

For to år siden tapte Norge klart (26-31) for nettopp Spania i kvartfinalen. Denne gangen tror vi Norge vinner.

Norge - Spania

Odds: Norge vinner med 1-5 mål - 2,55 i odds

Kampstart onsdag 25. januar kl. 18:00

Spillestopp kl 17.59

Ergo Arena, Gdańsk

Kampen kan sees på TV3 og Viaplay Skaff deg tilgang her

Vi tror Norge vinner med 1-5 mål. Det spiller på her til 2,55 i odds

Norge møter Spania i onsdagens kvartfinale. For to år siden ble et solid 31–26-tap for spanjolene i nettopp VM-kvartfinalen.

Nå tror vi de norske håndballguttene får revansj, selv om statistikken mot spanjolene er dyster lesning med norske øyne.

Siden 2015 står Norge med seks tap, én uavgjort og én seier.

Spania har vært en stormakt i håndball i en mannsalder. De vant VM i 2013 og EM i 2012 og i 2018.

Ikke nok med det.

Spanjolene sikret også bronse i VM i 2021, og de tok sølv i EM i 2016 og i 2022. Det ble også EM-bronse i 2014 og en ny bronsemedalje i OL i Tokyo i 2020.

Stabiliteten deres har vært en viktig årsak til at de er blant favorittene i alle turneringene de deltar i. Men Jordi Riberas lag står uten seier i de to siste oppgjørene mot Norge.

Seieren i EM i 2022 var Norges første over spanjolene siden 1997, og Norge spilte 26-26 mot Spania i mars.

Spania har en dag mer hvile

Tirsdag brukte den norske troppen deler av dagen til å forflytte seg fra Katowice sør i Polen til Gdansk helt nord i landet. Spanjolene gjorde unna reisen mandag og fikk med det en liten fordel.

Før onsdagens batalje ved Østersjøen har Spania fått en dag mer hvile enn Norge. Det er selvsagt ikke ideellt, men vi tror ikke det vil bli avgjørende.

Norge fortsatt ubeseiret i VM etter mandagens 28-26-seier mot Tyskland. Det ble tett og jevnspilt kamp, hvor en tydelig revansjesugen Torbjørn Bergerud mer eller mindre stengte buret i 2. omgang.

Spania tapte knepent 26-28 mot Frankrike i siste gruppekampen sin. Før det hadde spanjolene bare seire i mesterskapet, så det er et sterkt lag Norge møter i kvartfinalen.

Dujshebaev-brødrene er tilbake

Det blir svært viktig for Norge at forsvarsspillet fungerer, og at målvaktene har en god dag på jobben. For å lykkes må de stoppe Dusjebahjev-brødrene i angrep.

Høyreback Alex Dujshebaev og venstreback Daniel Dujshebaev spilte ikke mot Norge i EM i 2022 på grunn av skader, men samtidig har de mistet kaptein Raul Entrerrios, Viran Morros, Daniel Sarmiento og Julen Aguinagalde. Det forteller oss at Spania fortsatt har et bra lag, men at det ikke skal være en uoverkommelig oppgave å slå dem.

Spania spiller annerledes enn mange europeiske lag, og har ekstreme ferdigheter når det kommer til å endre spesielt forsvarsspillet sitt ofte og fort.Det kan bli en utfordring for Norge.

Det har vært et lite skifte i den spanske troppen de siste årene, og spanjolene holder ikke samme nivået som for noen år siden. Det skal også sies at en av deres viktigste playmakere Ian Tarrafeta Serrano er sendt hjem med ribbeinsbrudd, og det har også preget angrepsspillet deres noe.

Norge har rutinen og ikke minst kvaliteten til å slå Spania og ta seg til semifinale, men det blir ikke enkelt. Dette blir en knalltøff batalje, men vi tror Norge vinner knepent. Statistikken gir oss dekning for en slik spådom.

  • Kun én av de tolv siste kampene mellom Norge og Spania har vært vunnet med flere enn fem mål.
  • Norge har kun vunnet ni av 43 kamper mot Spania. Statistikken viser at de i snitt har vunnet med 3,8 mål.
  • I de fem siste kampene Norge har vunnet er seiersmarginen enda mer knepen - 2,6 mål.

Verken Norge eller Spania har vartet opp med blendende spill i løpet av mesterskapet i Polen og Sverige, men vi sitter med en følelse av at Norge ikke har fyret på alle sylinderne. Det norske laget spille rask og oppfinnsom håndball ispedd fysikk. Da vil de vinne. Vi tror de klarer det.

Vi tror Norge vinner med 1-5 mål. Det spiller på her til 2,55 i odds