Gå til sidens hovedinnhold

Norge får trøbbel mot Spania i OL-håndballen

Spania er de norske håndballguttenes marerittmotstander. I alle kampene lagene mellom siden årtusenskiftet har Spania gått seirende av banen. Det gjør de også mandag morgen.

Mandag morgen kan Norge få sin revansje etter at Spania slo oss ut i VM-kvartfinalen i Januar. Det tror vi ikke skjer, for Spania har et utrolig tak på Norge i herrehåndballen.

Norge - Spania
Spania @ 2.05
Spillestopp: Mandag 26 juli, kl. 09.14

Trykk her for å levere dette spillet

Norge var slappe fra start mot Brasil
Norge fikk en liten vekker i sin første kamp i OL når Brasil plutselig satte opp tempo fra start av og ledet med så mye som fire mål flere ganger i løpet av 1.omg. De ledet også 13-12 ved pause, men i 2.omg forsto Sagosen og resten av gutta alvoret og tok til slutt hjem en kontrollert seier 27-24.

Norge sliter alltid mot spanjolene
De imponerte dog ikke, og her kommer en motstander av et helt annet kaliber på den andre siden av banen. I VM tilbake i januar var akkurat Spania Norges nemesis når de slo oss ut i kvartfinalen med 31-26. Og akkurat det er ikke noe nytt, for Spania har vært Norges mareritt i 20 år. Ti kamper har lagene spilt mot hverandre siden år 2000, og alle gangene har Spania gått seirende av banen.

Det er ca. 265 millioner i Viking Lotto-potten. Legg din kupong her!

Spania har gode resultater de siste årene
Spania er ingen smånasjon innen herrehåndballen, og i VM i januar ble det tilslutt bronse etter at de slo Frankrike 35-29 i kampen om tredjeplassen. Året før var det EM som gjaldt, og der gikk spanjolene hele veien og tok gullet etter 22-20 over Kroatia i finalen. I OL 2016 var de i likhet med Norge ikke med, men man kan likevel se av resultatene de senere år at de virkelig er å regne med i de store mesterskapene.

Kriget hjem en seier i premieren
Foran denne turneringen har de spilt seks kamper i Euro Cup og treningskamper og det har endt med fire seire og to overraskende, men knepne tap mot Ungarn og Portugal. I åpningskampen her i OL var de på det stabile, og slo til slutt Tyskland 28-27 i en jevn kamp etter at tyskerne ledet 13-12 ved pause.

Her kan du skrape Flax!

Norge har Sander Sagosen som våknet skikkelig mot Brasil og tilslutt endte med åtte mål. Likevel var det en del bekymringer underveis, og mot et Spania som har en stil Norge helt klart ikke liker kan det bety trøbbel.

Norge - Spania
Spania @ 2.05
Spillestopp: Mandag 26 juli, kl. 09.14

Trykk her for å levere dette spillet