Nikola Vukčević, som har klubbhverdagen i La Liga-klubben Levante, var tilbake i Montenegro-troppen til denne ukens kamp mot Gibraltar. Der fikk midtbanespilleren et innhopp, men han skadet seg på trening i Spania denne uken.

Nå mister han sannsynligvis mandagens kamp mot Norge på Ullevaal. Det betyr at Montenegro må klare seg uten to av sine beste spillere.

Fra før må laget fra Balkan klare seg uten Atletico Madrid-stopper Stefan Savić, og heller ikke Marko Simić spiller kampen på Ullevaal.

Norge - Montenegro

HUB og begge lag scorer - Norge og Ja - 3,80

Kampstart mandag kl. 20.45

Spillestopp kl 20.44 Live odds etter kampstart

Ullevaal

Kampen vises på TV2

Vi tror at Norge vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 3,80 i odds

Norge kjemper fortsatt for en plass i VM i Qatar i 2022. De spilte 1-1 i Tyrkia fredag, selv om de manglet stjernespissen Erling Braut Haaland. Norge dominerte store deler av kampen i Istanbul. De spilte uten så voldsom respekt for en motstander som slo dem 0-3 da de spilte «hjemme» i Malaga, og skapte flere store sjanser Morten Thorsby og Mohamed Elyounoussi hadde hver sin kjempesjanse i sluttminuttene.

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00.

Likevel; 1-1 mot Tyrkia på bortebane er et bra resultat, iallfall med tanke på alle skade-forfallene i forkant av landslagssamlingen, men Norge hadde trengt tre poeng for å kjempe om gruppeseieren. Norges resultat i Tyrkia gjør at Montenegro, som vant oppskriftsmessig mot fotballminiputten Gibraltar, kan stå likt med Norge om de tar tre poeng i Oslo.

Vi tror ikke det skjer, selv om Montenegro var litt uheldige som tapte 0-1 i den omvendte kampen i Podgorica tidligere i år.

Ett tap på fem år

I den kampen scoret Alexander Sørloth etter 35 minutter, men Montenegro kjørte kampen i andre omgang, og de var svært farlige på cornere. Det vil ikke overraske meg om de klarer å score i mandagens kamp, for Norge har kun klart å holde nullen i én av de siste fem kampene.

Mandag må Ståle Solbakken også klare seg uten midtbanekrigerne Morten Thorsby (suspendert) og Mathias Normann (skadet). De er ikke enklere å erstatte. Begge har hatt en viktig rolle som ballvinnere foran det norske forsvaret. Nå får ikke den norske forsvarsfireren den samme beskyttelsen.

Å vinne i Norge er likevel enklere sagt enn gjort. Det har en rekke lag fått erfare de siste fem årene. På 21 kamper siden 2016 har Norge 13 seire, syv uavgjorte og altså kun ett tap.

Ca. 57 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Norge har kanskje ikke den samme offensive slagkraften uten Erling Braut Haaland, men vi har et bra forsvar og en midtbane som både er i stand til å holde på ballen og kan stoppe kontringer.

Mandagens kamp blir muligens mer jevnspilt enn oddsen indikerer, og vi tror begge lag kan komme til å score i denne matchen. Montenegro har tross alt scoret syv mål på de fire bortekampene i VM-kvaliken så langt. Norge skapte gode sjanser mot Tyrkia, og vi føler oss ganske sikker på at de vil score to eller tre mål i mandagens kamp. 2-1-seier til Norge?

Vi tror at Norge vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 3,80 i odds