Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddssingel FA-cup: Solskjær-effekten fortsetter i FA-cupen
Oddssingel håndball-VM:
Danskene får det tøft mot Frankrike
V75 Leangen (lørdag):
Nettavisen jakter ny V75-suksess
V65 Biri:
Nå kommer Svarten
V65 Eskilstuna:
Kontio fikser lunsjopptur
Eurojackpot fredag:
Nå kan du bli 369 millioner kroner rikere
Live
: Overgangsvinduet januar 2019
Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

For et herlig oddsprogram denne fredagen. Det utvilsomme høydepunktet for nordmenn flest er semifinalen i håndball-VM mellom Tyskland og Norge. Det spilles også to kamper i 4. runden i FA-cupen, hvor storoppgjøret mellom Arsenal og Manchester United på Emirates er høydepunktet. I tillegg er det interessante kamper i både tysk Bundesliga og fransk Ligue 1. Så er det utfor for menn i Kitzbühel, mens Johannes Thingnes Bø jakter ny seier når gutta går verdenscupsprint i Ruhpolding.

NB! Fredag er det 369 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Tyskland - Norge B - 2,40 (spillestopp kl 20.25)

Tyskland vant sin gruppe i mellomspillet, uten å tape en eneste kamp. I mellomspillet slo de først Island 24-19, deretter vant de 22-21 i en høydramatisk kamp mot Kroatia. I den siste gruppespillkampen tok de en knapp 31-30-seier mot Spania i en knalltøff match.

Kampen mot Spania var svak defensivt. Tyskerne slapp inn 30 mål, og det har de ikke gjort tidligere i mesterskapet. Det meste de hadde sluppet inn før kampen mot spanjolene var 25. Det spilte 25-25 i gruppespillet mot Frankrike.

Tyskland har vært solide bakover i dette mesterskapet. Det blir interessant å se hvordan de takler de raske kontringsspillet til Norge. De norske landslagsguttene må holde et høyt tempo og løpe mer enn tyskerne om de skal revansjere semifinaletapet fra EM i Polen, tror jeg. Får vertsnasjonen satt forsvaret vil Norge kunne få problemer.

Norge hadde god kontroll på Ungarn i sin siste kamp i mellomspillet, og de vant komfortabelet 35-26. Magnus Jøndal har vært sikkerheten selv offensivt og solid defensivt gjennom hele mesterskapet. Sagosen har vært litt opp og ned, men på sitt beste er han kanskje verdens beste håndballspiller. Selv mener jeg at Chris O'Sullivan er en av de viktigste brikkene i laget. Han limer sammen forsvaret og er ofte nest sist på ballen i angrep. Det er ikke alltid så lett å se den jobben han gjør, men den er helt avgjørende.

Tyskerne er naturligvis favoritter på hjemmebane i Hamburg. Barclaycard Arena i Tysklands nest største by har kapasitet til 13 800 tilskuere, og de norske spillerne vil merke trøkket fra et entusiastisk hjemmepublikum fredag kveld.

På de siste fire Europa- og verdensmesterskapene har Norge nå kommet til semifinalen tre av fire ganger. Én av gangene har det endt med finale, mot Frankrike i 2017 (26-33-tap). Jeg tror de kan ta seg til en ny finale fredag.

Det er en revansjesugen norsk gjeng som går på banen i Hamburg. De vil hevne semifinaletapet mot Tyskland i Polen-EM for tre år siden. Da endte det 34–33 til tyskerne etter ekstraomganger.

På de seks siste kampene mellom Tyskland og Norge har lagene vunnet tre kamper hver. Jeg synes 2,40 i odds på norsk seier er ok. Spillestopp er klokken 2025.

Klikk her for å levere spillet