Gå til sidens hovedinnhold

Norge knuser Kosovo

Norge vant 10-0 mot Armenia i første kvalifiseringskamp til VM i 2023. Nå venter ny målfest borte mot Kosovo

Kosovo-Norge

Odds: Handicap 3-veis +6 Kosovo +6

Kampstart tirsdag 21.september kl 19.00

Spillestopp kl 18.59. Live odds etter kampstart

Fadil Vokrri Stadium

Kampen kan sees på NRK2 og NRK TV

Vi tror Kosovo taper med mindre enn seks mål. Det spiller du på her til 2.15 i odds

Norge fikk en knallstart på kvalifiseringen til VM i Australia og New Zealand i 2023. Armenia ble feid av banen og de Norske kvinnene ga seg ikke før det sto 10-0 på resultattavla.

Etter to svake privatlandskamper i juni der det ble 0-1 tap mot Sverige og sjokktapet 0-7 mot Nederland, smakte det med en god opplevelse mot Armenia.

Selv om motstanden var svak, fikk de vist at de har gode offensive kvaliteter i laget. Norge kontrollerte spillet spesielt i førsteomgangen, men fikk ikke uttellingen de burde hatt.

Når Armenia åpnet seg opp og kom høyere i banen i andre omgang ble det større rom, og målene rant inn. Fem av scoringene kom fra det 79.minutt og ut, og Caroline Graham Hansen og Lisa-Marie Karlseng Utland ble toppscorere med tre mål hver.

Nå reiser Norge til Kosovo på tirsdag, og selv om de er hakket bedre enn Armenia bør det bli kalasseier igjen.

Det er ca 44.millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18.00

Kosovo er fersk på dette nivået

Kosovo ble tatt opp som fullverdig medlem av FIFA i 2016 og var med i sin første kvalifisering til VM i Frankrike i 2019. Her røk de ut med tre tap mot Albania, Hellas og Malta og 3-12 i målforskjell.

I kvalifiseringen til EM i England som skal gå sommeren 2022 gikk det bedre. De spilte ti kamper som resulterte i tre seiere, en uavgjort og seks tap. De kom seg ikke til sluttspillet, men fikk med seg noen gode opplevelser med blant annet seier i begge kampene mot Estland og seier hjemme mot Tyrkia.

Kosovo er fersk som fotballnasjon for kvinner men er helt tydelig i fremgang. De er nå på 115. plass på FIFA-rankingen og spilte første kvalifiseringskamp til VM 2023 sist torsdag. Albania som var motstander er rangert som nummer 75, og Kosovo klarte 1-1 på bortebane i Elbasan.

Nå er det Norge som kommer på besøk til Pristina, og er det to spillere de norske damene skal se opp for er det Modesta Uka som spiller for Sturm Graz i Østerrike, og Besjana Recica som til daglig spiller for FFC Recklinghausen i Tyskland. De har scoret fem mål hver på landslaget.

Norge vinner overlegent

Norge er så stor favoritt til denne kampen at det ikke er odds på ren seier. De knuste Armenia 10-0 på Ullevål, men vi tror de får mer motstand her og Kosovo taper med mindre enn seks mål.

Det spiller du på her til 2.15 i odds