Gå til sidens hovedinnhold

Norge knuser Ungarn

Norge har kun tapt én av de siste 16 kampene mot kvartfinalemotstander Ungarn. Norge har vunnet med elleve og 13 mål i de to siste kampene de har vunnet mot ungarerne.

Av samtlige 24 lag i OL, tolv kvinnelag og tolv herrelag, er Norge eneste nasjon som har gått ubeseiret gjennom gruppespillet. Norge er ikke bare ubeseiret. De har vunnet samtlige fem kampene de har spilt så langt.

Onsdag er det ca. 260 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Seks lag i OL-turneringen står med fire seire og ett tap, men fem av dem er herrelag. Nederland er det nest beste kvinnelaget. Det eneste tapet deres kom mot Norge (27-29).

Norge er store favoritter mot Ungarn, og vi tror de innfrir.

Norge - Ungarn (Handikap 2-veis -7.5) - Norge - 7,5 mål - 1,92 (spillestopp onsdag kl. 06.14)

Klikk på denne for å levere dette tipset

De norske håndballjentene tok gull i OL i 2008 og 2012, og laget til Thorir Hergeirsson er favoritter til å vinne OL-turneringen i Tokyo. I gruppespill-kampene har de vist hvorfor.

Fasiten viser fem strake seirer og eneste OL-nasjon som er ubeseiret i gruppespillet.

Norge har vunnet med tolv måls margin i tre av kampene i gruppespillet: Både Japan, Sør-Korea og Montenegro har allerede blitt nedsablet av de norske jentene.

Spill MillionFlax her!

De har scoret flest mål av samtlige kvinnelag i OL-turneringen, og de har også sluppet inn færrest mål. Det er kun de norske håndballherrenes overmenn, Danmark, som har scoret flere mål enn dem i Tokyo-OL.

Syv år siden sist Ungarn-tap

Nå venter Ungarn i kvartfinalen. Norge slo Ungarn 32–21 under EM i desember 2020. Ungarerne ble også enkelt satt på plass i en treningskamp rett før OL.

Norge har kun tapt én av de siste 16 kampene mot kvartfinalemotstander Ungarn. Norge har vunnet med elleve og 13 mål i de to siste kampene de har vunnet mot ungarerne. Sist gang de norske jentene tapte mot Ungarn var i desember 2014.

Ungarn har ikke overbevist i Tokyo. De tapte de to første kampene mot Frankrike og Brasil, men har hevet seg i de siste to gruppespill-kampene, hvor de slo gruppevinner Sverige og Spania. De endte opp med fire poeng og syv minusmål. Det samme som Spania, men tok seg videre siden de slo spanjolene i det innbyrdes oppgjøret.

Målene har rent inn hos ungarerne, og vi tror de får problemer med å stoppe et norsk lag som kan få to spillere tilbake til denne kampen.

Onsdag er det ca. 260 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Henny Reistad stadig bedre etter skulderskaden hun pådro seg mot Montenegro. Det samme gjelder Kari Brattset Dale, som har slitt med en lyskeskade.

De norske håndballjentene vil revansjere i OL etter semifinaletapet for Russland i 2016, og vi tror de tar seg til semifinalen i Tokyo. At de vinner med åtte mål eller mer mot Ungarn virker sannsynlig ut fra det spillet de har vist i Japan, og det de har prestert mot ungarerne tidligere. At Norge vinner med mer enn 7,5 mål gir 1,92 i odds. Det er brukbart.

Klikk på denne for å levere dette tipset