*Nettavisen* Sportspill.

Norge og England på tippekupongen

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Sjekk våre tips for 12 rette på den uhyre spennende EM-kupongen.

07.09.11 15:36

Les også dagens oddstips:
Sveits griper sjansen
Finnene blir banket oransje

Midtukekupongen inneholder 12 oppgjør fra EM-kvalifiseringsrunden tirsdag. Det begynner å bli vinn eller forsvinn for flere lag, og mer spennende kamp enn Danmark - Norge i Parken er det lenge siden vi har ventet på. Kampen ser du på Canal+ klokken 20.15.

Bonuspotten er oppe i 3.100.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong. Leveringsfristen er klokken 20.10.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Danmark - Norge
Gruppe H. Danmark spilte ikke sist fredag, da satt de foran TV-ene sine og så både Norge og Portugal vinne sine kamper. Gruppen toppes av Portugal og Norge med 13 poeng, mens Danmark har 10 poeng og én kamp mindre spilt. Det er derfor enormt press på Danmark for å vinne, hvertfall ikke tape, kveldens skandinaviske derby i Parken. Danmark har igjen Kypros borte og Portugal hjemme etter kveldens kamp, vanskelige oppgaver begge to.

Danmarks stiller med alle sine beste, men det ligger noe usikkerhet i hvor god formen er for enkelte av utenlandsproffene som har fått lite spilletid. Liverpools Poulsen er utelatt fra troppen, lagkamerat Agger overtar kapteinsbindet. Disse er tatt ut:

Målvakter: Lindegaard (Manchester U.), Andersen (Evian T.G), Sørensen (Stoke).
Utespillere: Svensson (Mainz), Agger (Liverpool), Jacobsen (klubbløs), Boilesen (Ajax), Kjær (Wolfsburg), Eriksen (Ajax), Poulsen (Midtjylland), Schøne (Nijmegen), Silberbauer (Young Boys), Zimling (Brugge), Kvist Jørgensen (Stuttgart), Rommedahl (Olympiakos), Krohn-Dehli (Brøndby), Bendtner (Arsenal), Pedersen (Groningen), Busk Poulsen (Alkmaar), Jørgensen (Leverkusen), Junker (Roda) og Nordstrand (FCK).

Norge gjorde jobben mot Island. Det ble som ventet en vanskelig kamp mot et kompakt forsvar, og vinnermålet signert Moa og Carew kom sent. Norge hadde mye ball og styrte kampen, noe Drillo er motstander av, men scoret også kampens eneste mål, noe Drillo er stor tilhenger av. I dag er Norge i en situasjon som mange mener passer laget bedre. Underdogs, på bortebane, mot et hjemmelag som alle forventer skal dominere og score. Her kan Drillos kyniske og effektive spillestil virkelig komme til sin rett, hvis Norge får kampen inn i sitt spor.

Mot Island stilte Norge uten J.A. Riise på venstreback og Gamsten på venstre ving. Ruud og Parr overtok disse rollene, og gjorde en del bra, men manglet noe av den gnisten som samarbeidet mellom Riise og Gamst-Pedersen har på sitt beste. Riise kan bli klar etter skade, avgjørelsen tas sent. Ellers forventer vi samme oppstillling, Moa på topp fra start. SISTE: John Arne Riise er friskmeldt og starter i Parken.

Presset er enormt på Danmark her, og det favoriserer Norge. I følge de mange dansker er dette Barcelona-stil versus den kyniske og ødeleggende fjeldabe-stilen, fallhøyden er stor etter slike utsagn. Det er ikke så ofte vi tror på Norges landslag, men her synes sjansen for en overraskelse ganske god, og vi tør ikke utelukke noenting. HUB i kamp 1.

Følg EM-kvalifiseringen LIVE

2. Island - Kypros
Gruppe H. Island har tapt alle hjemmekampene hittil, for Norge, Danmark og Portugal. Her kommer en anledning til å vinne, men så spørs det på motivasjonen. Med kun ett poeng hittil blir det ikke noe EM-sluttspill. Likevel kan det være motivasjon i å ikke ende sist i gruppen.

Mot Norge var Island svekket av at profiler som Hreidarsson, Helguson, Sigurdsson og Gunnarsson er ute. Det stiller trolig samme lag mot Kypros som mot Norge.

Kypros lykkes ikke på fredag. De holdt Portugal unna en stund, men det endte med tap 0-4. De har 2 poeng i denne gruppen etter 4-4 mot Portugal og 0-0 mot Island. I dag spiller de kun for æren og for å unngå sisteplassen. Kypros vinner sjelden fotballkamper, og når det skjer, skjer det på Kypros.

Vi kan forvente samme lag som mot Portugal, dog uten Dobrasinovic som fikk rødt kort for hands sist og forårsaket straffen der Ronaldo satte 1-0.

Innbyrdes oppgjør:

26.03.2011 Kypros - Island 0 - 0
03.03.2010 Kypros - Island 0 - 0

Det knytter seg ikke den helt store spenningen til dette oppgjøret, som ser åpent ut. Skal noe klare å score her, eller blir det 0-0 igjen? Island var tannløse mot Norge, Kypros vinner neppe på bortebane. Vi markerer U i kamp 2.

3. England - Wales
Gruppe G. England tok en flott 3-0-seier i Bulgaria og tok med det grepet om 1. plassen i gruppen. Montenegro er tre poeng bak, etter tapet i Wales fredag. England så spreke ut, med Rooney i scoringshumør. I dag skal de bare vinne, før de trenger minst uavgjort i den vanskelige bortekampen i Montenegro i oktober.

Trener Capello vil i dag mangle Baines (f), Bent (a) og Richards (f) fra troppen han hadde til rådighet mot Bulgaria. Det er ikke nødvendig å hente inn forsterkninger til den nå 22 mann sterke troppen, sier Capello. Vi kan får se Lescott i forsvar, eller muligens Milner. Wilshere er definitivt ute, og det spekuleres i om Capello likevel vil kalle inn Lampard, da Barry og Parker på midtbanen vil måtte stå over den viktige Montenegro-kampen hvis de får gult kort i dag. Slik kan England stille:

Hart, Smalling, Terry, Cahill, Cole, Parker, Barry, Walcott, Young, Downing, Rooney.

Wales var inne i en lang tapsrekke, før de slo Nord-Irland i treningskamp og på fredag Montenegro. Det var en positiv overraskelse og kanskje Wales ikke havner sist i gruppen likevel. Til EM kommer de ikke. Gary Speeds gutter fremsto som et lag igjen, og spillere som Vaughan, Bale og Ramsey fikk vist litt av hva den kan på landslaget også.

Vaughan (m) og Bellamy (a) er suspendert her, for gule kort. Men Collins (f) er tilbake og muligens også Collison (m) hvis han blir frisk nok etter sykdom. Slik kan Wales stille:

Hennessey, Gunter, Williams, J Collins, Taylor, Bale, Collison, Ramsey, Ledley, Earnshaw, Morison.

Wales hjalp England godt da de slo Montenegro på fredag, og vi tror de hjelper ytterligere til i dag, ved å tape på Wembley. Wales har noen ekstremt gode enkeltspillere, men kollektivet skal ikke være sterkt nok til borteseier mot England. H i kamp 3.

4. Sveits - Bulgaria
Gruppe G. Sveits spilte ikke sist fredag, men var nok meget fornøyd med at både Bulgaria og Montenegro tapte. Nå kan Sveits ta 2. plassen, ved å slå Bulgaria i kveld, og siden Wales borte og Montenegro hjemme i oktober. Slett ikke umulig det. Sveits har tapt 1-3 for England og vunnet 4-1 over Wales i sine to spilte hjemmekamper.

Sveits ser ut til å kunne stille sitt beste mannskap, med ekstremt målfarlige Frei på topp. Han har 42 mål på 84 kamper for Sveits, 46 mål på 61 kamper for Basel, et vanvittig scoringssnitt.

Bulgaria fikk en skikkelig nedtur da de røk 0-3 hjemme for England fredag. Resultatet er katastrofalt og gjør at man ikke kommer til EM, men innsatsen var også katastrofal, da man bare skapte én reell målsjanse, på en corner, og spilte helt uten ideer i det offensive.

Vi leser at Stanislav Manolev (f) har forlatt troppen og sier han ikke gidder å spille mer på landslaget så lenge Matthäus er trener. Vi må ta et lite forbehold om dette viser seg å stemme, men det rapporteres om generelt dårlig stemning i garderoben. Delev (a) og Tunchev (f) ble utelatt fra troppen sist, det var trenerens valg, men mange forsto ikke dette valget.

Siste innbyrdes oppgjør:

26.03.2011 Bulgaria - Sveits 0 - 0
11.02.2009 Sveits - Bulgaria 1 - 1

Her er håpet så til de grader tent hos hjemmelaget, mens bortelaget depper og kjefter på hverandre. Sveits blir enda større favoritter enn de ellers ville vært, og dette kan nesten bare gå én vei. H i kamp 4.

5. Østerrike - Tyrkia
Gruppe A. Østerrike ble som ventet alt for små mot Tyskland på fredag og røk 2-6. Nå ser det nesten umulig ut å klare en 2. plass i denne gruppen, med 2-1-4 og syv poeng.

Vi kan få se samme lag som mot Tyskland. Kapteinen Janko spiller trolig ikke denne heller.

Tyrkia måtte virkelig slite for å slå Kasakhstan 2-1 hjemme på fredag. Det var ikke før i det 96. minutt og med ti mann på banen at Tyrkia satt vinnermålet. Men med den seieren har de taket på 2. plassen. Med poeng i dag ser det hvertfall riktig lovende ut. Tyrkia har 1-1-2 på bortebane i denne kvalifiseringen, etter seier over Kasakhstan, 1-1 i Belgia og tap for Tyskland og Aserbadjian.

Inan (f) er suspendert for sitt røde kort, ellers blir det trolig ikke mange endringer.

Siste innbyrdes oppgjør:

29.03.2011 Tyrkia - Østerrike 2 - 0
19.11.2008 Østerrike - Tyrkia 2 - 4

Tyrkia vant det omvendte oppgjøret 2-0, men sliter tradisjonelt mer på bortebane. Men Østerrike har feilet på hjemmebane i denne kvalifiseringen, de har bare slått bunnlagene fra øst. Med én seier på de ti siste spilte, er formen svak. Kampen bør helgarderes, men når Tyrkia er favoritter på folkerekka, prøver vi HU i kamp 5 på 96-rekkeren.

6. Italia - Slovenia
Gruppe C. Italia er så godt som gruppevinner med 6-1-0 og målforskjell 15-1 på de syv første. Med seier i dag kan de sprette proseccoen. Italienerne nøyde seg med 1-0 på Færøyene fredag, én scoring er alt som trengs for tre poeng, så hvorfor svette mer enn nødvendig. Pytt pytt at motstander dundrer ballen i tverrligger rett før slutt.

Trener Prandelli varsler få endringer i laget som vant på Færøyene. Men det er ventet at Cassani overtar høyre back fra Maggio. Da kan Italia starte slik:

Buffon, Cassani, Ranocchia, Chiellini, Criscito, Pirlo, De Rossi, Motta, Montolivo, Cassano, Rossi.

Slovenia tapte sjokkerende 1-2 hjemme for Estland på fredag, og viste verden nok en gang hvor svake de kan være på en dårlig dag. Det koster dem trolig sluttspillplassen de så ut til å kunne klare. Slovenia holder fortsatt 2. plassen i gruppen, på bedre målforskjell enn Serbia, som har én kamp mindre spilt og som neppe taper hjemme mot Færøyene i kveld. Ingen nye skader hos Slovenia, men S. Handanovic (k) er suspendert. Slik kan Slovenia stille:

J. Handanovic, Brecko, Cesar, Ilic, Jokic, Koren, Radosavlevic, Ilicic, Birsa, Novakovic, Matavz.

Italia vant 1-0 i det omvendte oppgjøret. De er selvsagt enorme favoritter til å vinne i kveld, 77 prosent på folkerekka i skrivende stund og dette vil nok øke. Italia var ikke gode på Færøyene, og Slovenia er et godt lag når ting fungerer. Når vi tenker tilbake på hvor mye tippepremiene øker hver gang Italia spiller uavgjort, og hvor ofte de gjør det, fristes vi til å gardere for en liten skrell i kveld. Italia lever nemlig fint med uavgjort her, så hvorfor svette mer enn nødvendig? HU i kamp 6.

7. Estland - Nord-Irland
Gruppe C. Estland fikk en skikkelig opptur med 2-1 i Slovenia. Synd at de tapte 0-2 på Færøyene i juni, ellers kunne dette sett riktig så lovende ut. Med 10 poeng på 8 kamper er man avhengig av resultatene til Serbia og Slovenia for å ha noen sjanse. Men Estland kommer til å prøve, høye på borteseieren fra fredag. På hjemmebane har Estland 1-1-2, etter 2-1 over Færøyene, 1-2 for Italia, 0-1 for Slovenia og 1-1 mot Serbia.

Vi kjenner ikke til fravær hos Estland, og forventer denne startsoppstillingen, fra goal.com:

Pareiko, Jääger, Piroja, Rahn, Teniste, Vunk, Dmitrijev, Klavan, Vassiljev, Kruglov, Zenjov.

Nord-Irland har 9 poeng på syv spilte, og blir i beste fall en outsider til 2. plassen. De startet kvalifiseringen med en flott 1-0-seier i Slovenia, siden har det blitt 1-1 på Færøyene og tap 1-2 i Serbia i bortekampene.

Trener Worthington sier at laget hans er på felgen når det gjelder fravær i startellever før denne viktige bortekampen. McCourt og Lafferty er skadet, J. Evans og C. Evans suspendert. Sammy Clingan ble hentet inn som forsterkning, men ble syk og er usikker. Unggutta Andrew Little og Josh Carson er hentet inn i siste liten. Mulig startoppstilling:

Camp, Baird, Hughes, Cathcart, McGivern, McGinn, Davis, McCann, Brunt, Healy, Feeney.

Med Nord-Irland i aksjon kan vi forvente få scoringer. Kampen er uhyre viktig med tanke på at begge kan klare en sensasjonell 2. plass. Estland har vist at de ikke er til å stole på, men at de kan overraske når de har dagen. Denne er åpen. HU i kamp 7.

8. Romania - Frankrike
Gruppe D. Romania startet svakt i denne gruppen, men med seire over Bosnia-Hercegovina og Luxemburg i sine to siste, er de med i kampen om 2. plassen. De trenger seier over Frankrike i kveld. Romania ligger på 4. plass, og har brukbare 2-1-0 på hjemmebane.

Trener Victor Piturca mangler tomålsscorerer mot Luxemburg, Udinese-vingen Torje, han er suspendert. I tillegg er Tamas og Mutu utestengt fra laget etter å ha brudt lagets interne regler før vennskapskampen mot San Marino forrige måned. Slik kan Romania stille:

Tatarusanu, Goian, Rat, Maftei, Sapunaru, Contra, Cocis, Gardos, Tanase, Stancu, Marica.

Frankrike tok en sterk 2-1-borteseier i Albania på fredag, og viser glimrende form. Det går mot gruppeseier, og hvis de vinner i Bucurest i kveld, er det bare Bosnia som kan hindre dem. 8-2-0 på de ti siste for Frankrike, rubbel og bit inkludert, forteller at formen er sterk og at det fiaskolaget vi så i fjorårets VM, er historie.

Trener Laurent Blanc får Adil Rami (f) fra suspensjon, og han kan gå inn i startoppstillingen på bekostning av Tottenhams Kaboul. Benzema (a) har vært god på topp i det siste, og får trolig fornyet tillit. Det spekuleres også i om Martin overtar playmakerrollen på midtbanen etter at Nasri faktisk ikke lykkes spesielt godt der i Albania. Slik kan Les Bleus stille:

Lloris, Sagna, Abidal, Rami, Evra, M’Vila, Nasri, Malouda, Martin, Ribery, Benzema.

Det står 2-3-0 fordel Frankrike på de fem siste innbyrdes oppgjør. Uavgjort ser sannsynlig ut, magefølelsen sier borteseier, for Frankrike er virkelig i siget og stiller enda sterkere her enn i Albania. UB i kamp 8.

9. Bosnia-Hercegovina - Hviterussland
Gruppe D. Det er bare fire dager siden Bosnia-Hercegovina vant 2-0 i Hviterussland. De har hele tiden sett ut som det sterkeste laget bak Frankrike. På hjemmebane har tapt 0-2 for Frankrike, men slått Romania 2-1 og Albania 2-0. Men 2. plassen er ikke trygg, Romania, Albania og Hviterussland har ennå ikke gitt opp.

Vi har ikke sett lagnyheter fra hjemmelaget, men det er ingen grunn til å vente store endringer siden det fungerte godt sist og ingen ble skadet, så vidt vi kan se av kamprapporten. Dog er lagkaptein og forsvarssjef Emir Spahic (spiller i Sevilla til daglig) suspendert, det samme gjelder Miralem Pjanic (spiller i Roma til vanlig). Begge har startet samtlige kvalifiseringskamper til EM for Bosnia. Det blir gjensyn med Edin Dzeko på topp, rutinerte Papac i forsvaret og Salihovic på midtbanen.

Hviterusserne slapp inn to mål i første omgang på fredag, og kom aldri skikkelig inn i kampen etter det. På bortebane har de sjokkseieren over Frankrike å vise til, men det begynner å bli en stund siden, og det har bare blitt 0-0 i Luxemburg og tap i Albania siden.

Aleksandr Hleb (m), Vyacheslav Hleb (m) og Vitali Kutuzov (a) var ikke med på fredag, de var tre av syv mer eller mindre faste spillere som manglet. Trener Bernd Stange stilte med en del ungt fra hjemlig liga sist, og det er samme tropp til dagens kamp.

Hviterussland ble for små på fredag, og det blir ikke lettere i Zenica. Hjemmelaget stiller sterkt og er i form, og her ser hjemmeseieren opplagt ut. H i kamp 9.

10. Latvia - Hellas
Gruppe F. Latvia klarte meget overraskende å vinne 1-0 i Georgia med noe redusert mannskap. En noe heldig seier, i følge rapportene, da Georgia hadde et par skudd i stolpen og skapte mest. Latvia er sjanseløse på avansement fra gruppen, men nå har de 7 poeng og to borteseire å skryte av. Hjemmekampene har de tapt 0-3 for Kroatia og 1-2 for Israel. 1-1 mot Georgia.

Latvia mangler sin viktige spiss, Lech Poznan-måltyven Artiom Rudnev. Det er en ganske ung tropp trener Starkov stiller med, og nå som det ikke blir sluttspill uansett, kan han tillate seg å eksperimentere.

Hellas topper gruppe F etter den flotte 2-1-borteseieren i Israel, ett poeng foran Kroatia. 5-2-0 på de syv første er meget sterkt i denne gruppen der mange på forhånd trodde at alle kunne slå alle (Malta ikke medregnet). Hellas har vist god form over tid, med 7-3-0 på sine ti siste spilte. Med seier i kveld ser det meget lovende ut for Hellas, som har Kroatia hjemme i oktober.

Ninis (m) både scoret og skadet seg i Israel og er ute i et halvt år.

Nyere innbyrdes oppgjør:

08.10.2010 Hellas - Latvia 1 - 0
10.10.2009 Hellas - Latvia 5 - 2
10.09.2008 Latvia - Hellas 0 - 2

Hellas er meget sterke defensivt, og vi tror ikke Latvia scorer på Skonto stadion i Riga. En viss fare for 0-0 må det være, men vi tror klart mest på at Hellas vinner dette, trolig i form av enda en 1-0-seier. Vi markerer B i kamp 10.

11. Malta - Georgia
Gruppe F. Malta har noen nydelige, små øyer, men landslaget deres har ikke kapasitet til å hevde seg i en EM-kvalifisering. 0-2-18 på de 20 siste sier det meste. De har én spiller av internasjonal klasse, øyas store sønn og lagets kaptein Michael Mifsud, en meget sympatisk type med fortid i Lillestrøm og Coventry. Han har rundt 30 mål på 84 kamper for Malta, ett av dem kom nå på fredag i 1-3-tapet for Kroatia.

Vi forventer likt lag som mot Kroatia fredag.

Georgia har levert overraskende gode resultater under trener Ketsbaia, men på fredag kom skuffelsen i form av 0-1 mot Latvia. Det var det tredje strake tapet etter en rekke på 5-3-0, treningskamper inkludert. Og med det tapet er moroa på mange måter over, nå blir det neppe sluttspill.

Vi er usikre på hva som har skjedd med formen til Georgia. Tapet mot Latvia var uheldig, men det var også det tredje på rad. De stiller trolig likt som mot Latvia.

Georgia har 1-0 og 2-0 i sine to siste mot Malta. Nå har Malta, eller mer presist Mifsud, scoret i to kamper på rad, mot svært tøff motstand. Selv om Malta er et lag alle slår, synes vi Georgia ser så ustabile ut for tiden at vi må ta høyde for et uavgjort-resultat. Mifsud kan fort score igjen, og da kan dette muligens ende 1-1. UB i kamp 11.

12. Skottland - Litauen
Gruppe I. Det var veldig uflaks da Skottland mistet 2-1-ledelsen sin mot Tsjekkia i sluttminuttene lørdag. Med seier hadde Skottland tatt grepet om 2. plassen bak Spania, men nå ser det ut til å bli Tsjekkia og Spania videre fra gruppe I. Skottland bør dog spille inn seks poeng mot Litauen og Liechtenstein, og da tennes kanskje håpet igjen, hvis tsjekkerne taper mot Spania i oktober. Skottland har seier over Liechtenstein, U mot Tsjekkia og tap for Spania på hjemmebane.

Craig Levein har en del fravær i mannskapet sitt. Brown (m) og Miller (a) er suspendert. Bardsley sliter med skade og er usikker, Adam (m) og Mackail-Smith (a) er definitivt ute med skader. Dette er sentrale spillere. Det er også Whittaker, som er tilbake fra suspensjon. En mulig startoppstilling fra goal.com:

McGregor, Hutton, Caldwell, Berra, Whittaker, Morrison, Robson, Fletcher, Bannan,, Snodgrass, Naismith.

Litauen har spilt seks kamper og har med 1-2-3 på disse meldt seg ut av kampen om avansement. På fredag spilte de 0-0 hjemme mot Liechtenstein, og innsatsen var visstnok så svak at hjemmepublikum buet ut eget lag. I juni tapte Litauen 0-2 i Liechtenstein, et resultat så svakt at det ikke er til å tro at samme lag vant 1-0 i Tsjekkia.

E. Cesnauskis (m) er suspendert etter rødt kort på fredag. Man er også uten sin stjernespiller, Stankevicius (f) som er skadet, men Radavicius (f) og veteranen Skerla (f) er tilbake. Mulig startoppstilling:

Karcemarskas, Klimavicius, Kijanskas, Zaliukas, Radavicius, D. Cesnauskis, Panka, Novikovas, Pilibaitis, Mikoliunas, Danilevicius.

Det ble 0-0 i det omvendte oppgjøret. Hvis ikke Skottland kan slå dette svake litauiske laget, har de lite i EM å gjøre. Selv med flere av profilene ute, må det bli H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion , et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 06.09.2011 20:10
1. Danmark - Norge H U B
2. Island - Kypros U
3. England - Wales H
4. Sveits - Bulgaria H
5. Østerrike - Tyrkia H U
6. Italia - Slovenia H U
7. Estland - Nord-Irland H U
8. Romania - Frankrike U B
9. Bosnia-Hercegov - Hviterussland H
10. Latvia - Hellas B
11. Malta - Georgia U B
12. Skottland - Litauen H

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 06.09.2011 20:10
1. Danmark - Norge H U B
2. Island - Kypros H U
3. England - Wales H
4. Sveits - Bulgaria H
5. Østerrike - Tyrkia H U B
6. Italia - Slovenia H U
7. Estland - Nord-Irland H U B
8. Romania - Frankrike U B
9. Bosnia-Hercegov - Hviterussland H
10. Latvia - Hellas B
11. Malta - Georgia U B
12. Skottland - Litauen H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.