Gå til sidens hovedinnhold

Norge revansjerer OL-tapet mot Russland

De russiske jentene slo Norge i semifinalen i Rio-OL for fem år siden. Fredag får Norge revansj.

Norge er fortsatt ubeseiret i OL og skal spiller semifinale mot Russland fredag. Den kan bli tøff. Enda tøffere enn dramaet mot Ungarn.

Norges semifinale i Tokyo-OL blir en reprise av OL-semifinalen i Rio de Janeiro i 2016. Den gangen tapte de norske håndballjentene med ett mål, 37–38, i det som var en nervepirrende thriller.

750 millioner i Eurojackpot-potten. Spillefrist er fredag kl. 19.00

Russland vant OL-finalen etterpå og er med andre ord regjerende olympisk mestre.

Nå vil de norske jentene ha revansj.

Norge - Russland /Halvtid/fulltid) Norge/Norge - 2,05 (spillestopp fredag kl. 13.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Norge slet seg til semifinalen i OL etter en svak kamp mot Ungarn i kvartfinalen. De norske jentene vant til slutt med fire måls margin, men det holdt på til å gå på til å gå galt.

De norske kvinnene var soleklare favoritter mot Ungarn, men ungarerne ledet og holdt følge med Norge langt ut i 2. omgang. Så sent som ti minutter før slutt var Ungarn i ledelsen 21-20, men så våknet Norge. Anført av en fantastisk keeperveteran Kathrine Lunde, som hadde flere avgjørende redninger, skaffet Thorir Hergeirssos jenter seg en luke som ikke motstanderen klarte å tette.

750 millioner i Eurojackpot-potten. Spillefrist er fredag kl. 19.00

Norge spiller senkampen i semifinalen i håndball i Tokyo. Det betyr avkast 14.00 norsk tid fredag. Der møter de Russland som slo dem ut av OL for fem år siden i Brasil.

De må heve seg flere hakk fra kampen mot Ungarn om de OL-eventyret i Japan skal ende på samme måte. De har nemlig tapt mot russerne på japansk jord tidligere. Under VM i Japan for to år siden tapte et redusert norsk landslag 28–33 for Russland i bronsefinalen.

Russland gjorde en solid prestasjon mot Montenegro i kvartfinalen. De vant 32-26.

Norge kan tangere danskene

Det russiske laget fikk en forferdelig start på OL-turneringen. De spilte uavgjort mot Brasil og gikk på et flaut tolvmålstap mot Sverige. De regjerende olympiske mesterne har imidlertid spilt seg opp og slo Frankrike i gruppespillet.

Spill MillionFlax her!

De norske spillerne kjenner det russiske laget godt. Russland har nemlig åtte spillere igjen fra gull-laget i Rio. Den største stjernen er Anna Vjakhireva.

Det er greit nok at Norge fikk revansje mot Russland da de slo dem i VM-kvartfinalen (34-17) i 2017, men nå kan de få den ultimate revansjen - i semifinalen i OL.

Norge har som eneste lag i OL vunnet alle seks kampene sine så langt. Vi tror kampen mot Ungarn var en vekker for det norske laget, og at de fortsetter marsjen mot landslagssjef Thorir Hergeirsson sin åttende tittel siden han fikk jobben i 2009.

Et gull i Tokyo-OL vil gjøre at Norge tangerer Danmarks gullrekord. Danskene har vunnet flest OL-gull i håndball på damesiden. De har vunnet tre titler (1996, 2000 og 2004) mot Norges to (2008 og 2012).

Fredagens kamp blir neppe enkel for Norge. Russland er tilbake der de skal være, og de vil gi Norge kamp om finaleplassen.

Vi tror likevel at at de norske håndballjentene er så sugen på å vinne denne kampen at de leder til pause og vinner til slutt. Oddsen på at det skjer er 2,05. Det er greit nok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset