*Nettavisen* Sportspill.

Norge rundt på tippekupongen

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Vi skal fra Vennesla i sør til Lofoten i nord på lørdagens krevende tippekupong. Sjekk lørdagens tippetips.

21.05.11 15:07

Siste serierunde i Premier League spilles søndag og dermed er det duket for årets første helnorske tippekupong på en lørdag med kamper fra 2. divisjon og 3. divisjon og det kan være fine penger på gang.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Jager sin tolvte hjemmeseier
Oddstips 2: Vi spiller Osasuna igjen

V75 Jarlsberg: Eirik Høitomt for alle penga

Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

V75 Jarlsberg: Kristian Valen jakter sju rette

1. Strindheim - Ullensaker/Kisa
Fire stygge tap på fem kamper for hjemmelaget og etter oppløftende 3-1 seier hjemme mot Nardo nest sist, ble det brutalt ned på jorden igjen med 0-5 borte for bykollega Byåsen sist søndag. Har også gått målløs av banen i fire av kampene og 18 innslupne er stygge sifre.

Ullensaker/Kisa som er en av opprykksfavorittene har inntatt tredjeplassen på tabellen med 11 poeng, men er på lik poengsum som Byåsen og Lørenskog som ligger på plassene over. Arne Erlandsen trener klubben som fortsatt ikke har tapt i serien (3-2-0). Poengtapene har kommet mot nettopp Byåsen (2-2 borte) og Lørenskog (1-1 hjemme).

Bortelaget ser klart sterkest ut her og vi tror det gode sjanser for at Jessheim-laget tar med seg tre poeng tilbake til Romerike. B.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

2. Elverum - Jevnaker
Nedrykkstippede Elverum leder for sikkerhets skyld avdeling 2 i 2.divisjon og det viser at det ikke bare er i Tippeligaen det er uforutsigbart hittil. Hjemmelaget har fortsatt ikke tapt (3-2-0) og spesielt 4-1 seieren borte for hjemmesterke Valdres i sesongpremieren var overbevisende. Sist ble stopperen Tom Vidar Martinsen utvist etter 3 minutter, likevel ledet Elverum 1-0 i det lengste borte mot Lillehammer, men det endte tilslutt 1-1-. Nevnte Martinsen soner følgelig karantene her.

Jevnaker innfridde på vårt oddstips sist lørdag med overbevisende 3-0 seier hjemme mot Frigg til flott odds. Det var hjemme, borte er begge kampene tapt til nå mot Follo og Møre-laget Herd. Steffen Olimb og Nade Khalayi er ute med skader. Spissen Ulrik Sundling har scoret fem av hjemmelagets ni mål og danner sammen med Espen Øverby et solid spisspar.

Hjemmelaget har altså overbevist, men før eller siden kommer det en nedtur og Jevnaker presterer når som helst på bortebane. HB.

3. Valdres FK - Bærum
Etter sjokktapet hjemme for Elverum (1-4) har hjemmelaget tatt tre strake seire (kun spilt fire kamper) og spesielt 6-1 hjemme mot Raufoss var meget imponerende. Hjemme på Blåbærmyra hadde Valdres knallsterke 9-2-2 i sin debutsesong i 2009 og i fjor presterte laget 8-1-4, så det er ingen tvil om at Valdres FK er et sterkt hjemmelag.

Bærum måtte tåle sesongens første poengtap med 0-1 borte for serieleder Elverum sist. Stod med tre strake triumfer før det og er garantert et av lagene som kommer til å kjempe i toppen. Sterke Ullensaker/Kisa ble slått 5-1 i cupens første runde, og 2-3 hjemme for elitelaget Sarpsborg 08 i andre runde var også en bra prestasjon.

Det lukter et jevnt toppoppgjør dette og alle tegn synes nødvendig. HUB.

4. Pors Grenland - Flekkerøy
To hjemmeseire på to forsøk og tre tap på reisefot er fasiten for hjemmelaget etter fem serierunder og det er altså hjemme i Porsgrunn laget åpenbart må hente poengene. Førde og Vidar er slått på eget gress, men nå kommer det en tøffere motstander på besøk. 1-5 borte for Vard-Haugesund var ikke pene sifre sist helg.

Flekkerøy var tippet som en av outsiderne til opprykk bak den store forhåndsfavoritten Notodden, og ti poeng etter fem serierunder er godkjent av Sørlands-laget. Har foreløpig kun tatt ett poeng på fremmed gress (tap 1-5 for Åsane og 1-1 borte for Førde). Var heller ikke veldig overbevisende på bortebane i fjor. Flere spillere er usikre og vi ser ikke bort fra at hjemmelaget tar sin tredje strake hjemmeseier. HB.

5. Vidar - Vard Haugesund
Stavanger mot Haugesund i et hett lokaloppgjør her. Hjemmelaget har åpnet brukbart med sju poeng og begge seirene er tatt hjemme i Stavanger (2-1 over Nest-Sotra og 4-3 over Vindbjart). Borte er det kun blitt ett poeng på tre forsøk. Hang godt med borte mot Adeccolaget Sandnes-Ulf i cupens 2. runde, men tapte 0-2.

Vard Haugesund har inntatt andreplassen på tabellen med sine ti poeng, fem poeng etter feilfrie Notodden. Tapet kom borte mot Vindbjart (1-2). Solide 5-1 og 4-0 i sine to siste hjemmekamper og evigunge Jarle Wee produserer fortsatt mål.

Det står faktisk 0-4-2 på de seks siste oppgjørene og vi tror bortelaget har bra poengsjanse her. UB.

6. Åsane - Austevoll
Hjemmelaget hadde serieleder Notodden i kne sist og ledet 2-0 på Notodden litt ut i andre omgang, men kollapset og tapte 2-4 tilslutt. Det var nok meget skuffende for trener Magnus Johansson og hans ambisiøse mannskap. Er klar for tredje runde i cupen etter å ha eliminert LøvHam i andre runde og dersom ikke fotballstreiken vedvarer er det hjemmekamp mot Brann i tredje runde torsdag i neste uke. Har møtt god motstand i sesongstarten og skal være ett av lagene som slåss i toppen.

Nyopprykkede Austevoll hadde et poeng i lomma hjemme mot Ålgård sist etter å ha utlignet i sluttminuttene, men forsvarsslurv gjorde at Ålgård scoret seiersmålet på overtid. Står med fire poeng etter fem serierunder og alle poengene er tatt hjemme (2-1 mot Odd 2 og 2-2 mot Viking 2). Borte er det blitt 2-3 tap for Mandalskameratene og 0-6 mot Notodden.

Det skal være en ypperlig sjanse for Åsane dette og dersom ikke cupkampen til uka (som kanskje ikke spilles) forstyrrer for mye, tror vi sterkt på hjemmelaget her. H.

7. Vindbjart - Mandalskameratene
Heroisk innsats av hjemmelaget mot Start i 2-rundekampen i cupen, men det det ble bare nesten. Lå da under 1-4, men kom tilbake til 3-4 ettersom Start fikk en mann utvist. Ni poeng etter fem serirunder er godkjent start av Vennesla-laget som har vunnet begge hjemmekampene, mens det borte er blitt 1-0-2. Vard Haugesund og Pors Grenland er lagene som er slått hjemme.

Mandalskameratene sølte vekk en tilsynelatende trygg 3-1 ledelse mot nestjumbo Førde sist og har ikke fått noen pangstart på sesongen med kun fem poeng etter fire spilte kamper. Eneste seieren er kommet hjemme mot Austevoll og motstanden i åpningskampene har heller ikke vært den beste.

Det ser ut som en bra sjanse for hjemmelaget dette og vi setter en ugardert H.

8. Drøbak/Frogn - Oslo City
3. divisjon avdeling og toppkamp. Hjemmelaget står med fire seire på de fem første kampene. Eneste tapet er kommet borte mot Fredrikstad 2 (0-1) som topper tabellen. Hjemme er det blitt seier 4-1 over Nordstrand og 4-0 over LilleTøyen.

Oslo City står med tre seire (alle tatt hjemme) og ett tap som kom borte mot Frigg 2 (1-3). Spilte i 2.divisjon i fjor, men gjorde ikke mye vesen av seg der med kun seier på tretten bortekamper.

Hjemmesterke Drøbak/Frogn (vant ti av trettenn hjemmekamper i fjor og to av to hittil i år) blir klar favoritt her og er en mulig sikker. H.

9. Os - Djerv 1919
Hjemmesterke Os står med to seire av to mulig hjemme på Kuventræ, mens det borte er blitt en seier og to tap for laget som rykket ned fra 2. divisjon i fjor. Begge hjemmekampene er spilt kunstgress, lørdag er det klart for spill Kuventræ gress.

Haugesund-laget Djerv 1919 har opplevd en blytung start på sesongen med fem strake tap og grufulle 3-20 i målforskjell så dette kommer til å bli en tøff sesong for det nyopprykkede laget. Har faktisk spilte fire av sine fem første kamper hjemme, den eneste bortekampen ble tapt 0-2 for bergenslaget Askøy. Har møtt tøff mostand i sine tre siste kamper.

Dette ser ut som kupongens sikreste kamp og vi ser ingen grunn til å gardere. H.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

10. Stryn - Tertnes
Flo-bygda produserer fotballspillere på løpende bånd og flere av dem er i Sogndal-stallen (Flo-brødrene og Furebotn), men Stryn lever en forholdsvis anonym tilværelse i 3. divisjon. Kun en seier på de fire første kampene denne sesongen (2-1 borte mot Åsane 2). Seieren kom mot naborivalen Eid fra Nordfjordeid. Bedring å spore sist da laget hang godt med borte mot Tornado/Måløy. Petter Hammer (høyreback) soner karantene etter utvisningen sist.

Tertnes (fra Åsane bydel i Bergen) har hatt en flott åpning med fire seire på de fem første seriekampene. Eneste tapet er kommet borte mot LøvHam 2 (0-4). I den andre spilte bortekampen ble Sogndal-laget Saga slått 2-0. Kom seg også til cupens første runde der laget fikk opplevelsen av å møte Brann (tap 0-3).

Halvvrien kamp dette, Bergenslagene er normalt ikke veldig glad i disse lange reisene (27 mil fra Bergen til Stryn i bil/buss) og vi synes heldekk ser fornuftig ut. HUB.

11. KIL/Hemne - Charlottenlund
Moderklubben til Vegard Forren har fått en svak start på sesongen og står med kun fire poeng etter fem serierunder. Alle poengene er tatt hjemme på de to hjemmekampene laget har spilt, borte er alle tre kampene tapt. Hjemmeseieren kom mot svake NTNUI og i siste hjemmekamp ble det poengdeling mot Namsos.

Litt bedre åpning på Charlottenlund som har kapret sju poeng på sine fem første kamper. Borte er det blitt det 2-3 tap for Stjørdals/Blink og 3-3 mot Kvik.

Svært åpen kamp dette som kan bikke begge veier. HB.

12. Lofoten - Mosjøen
3. divisjon avdeling 11. Hjemmelaget står med fire poeng etter fire spilte kamper og seieren kom i sesongpremieren hjemme mot Landsås (4-1). I de tre neste kampene er kunn ett poeng tatt. Elleve baklengs på de tre siste er heller ikke veldig oppløftende tall.

Mosjøen står med sju poeng etter de fire første serierundene i det som foreløpig er en meget jevn avdeling. Borte har laget en seier og ett tap. Seieren kom mot Ståkameratene (3-2), mens rivalen Mo ble for sterk i siste bortekamp (tap 0-2). Mosjøen har holdt seg i 3. divisjon i en årrekke og ser ut som en middelhavsfarer også denne sesongen.

Nok en svært åpen afærre dette og vanskelig å skille lagene. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 21.05.2011 15:55
1. Strindheim - Ullensaker/Kisa B
2. Elverum - Jevnaker H
3. Valdres FK - Bærum H U
4. Pors Grenland - Flekkerøy H B
5. Vidar - Vard Haugesund U B
6. Åsane - Austevoll H
7. Vindbjart - Mandalskamerate H
8. Drøbak/Frogn - Oslo City H
9. Os - Djerv 1919 H
10. Stryn - Tertnes U B
11. KIL/Hemne - Charlottenlund H B
12. FK Lofoten - Mosjøen H U B

Klikk her for å levere vår 432-rekker

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 21.05.2011 15:55
1. Strindheim - Ullensaker/Kisa B
2. Elverum - Jevnaker H B
3. Valdres FK - Bærum H U B
4. Pors Grenland - Flekkerøy H B
5. Vidar - Vard Haugesund U B
6. Åsane - Austevoll H
7. Vindbjart - Mandalskamerate H
8. Drøbak/Frogn - Oslo City H
9. Os - Djerv 1919 H
10. Stryn - Tertnes H U B
11. KIL/Hemne - Charlottenlund H B
12. FK Lofoten - Mosjøen H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag