Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddssingel EM-kvalik: Premier League-stjernen skal herje med grekerne
Oddsdobbel EM-kvalik:
Norge stuper i angrep
V65 Øvrevoll:
Store penger i luften på Øvrevoll
V65 Bergen:
Buer har V65-bankeren i Bergen
V64 Gävle: Vi jakter ny V64-opptur
V5 Sørlandet:
Spennende V5-lunsj med banker på revansjejakt

Kampene på midtukekupongen spilles torsdag og fredag. Det er kun EM-kvalifiseringskamper på kupongen. Seks av kampene spilles i kveld, mens de resterende seks spilles fredag. For norske øyne er det Norges kamp mot Malta som er det mest interessante oppgjøret, men også kampen mellom Tyskland og Nederland er en høydare. Bonuspotten ble for andre uke på rad utløst på søndagskupongen og dermed er vi tilbake på scratch igjen. Ca 110 000 kr ligger i denne på midtukekupongen. Innleveringsfristen er torsdag kl. 20.40. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv. 96-rekker og 432-rekker

Fredag er det ca 208 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 1800. Lever kupongen her!

1. Norge – Malta
Dette er vinn eller forsvinn for Norge. Uten seier her kan de vinke farvel til EM.

Norge har fått en tung start. Tapte ikke uventet i Spania, til tross for at de spilte en brukbar kamp. Rotet vekk tre poeng i kampen mot Sverige på Ullevaal, hvor de ledet med to mål. Svenskene snudde kampen, men Norge reddet 3–3 på overtid i en skikkelig thriller. Norge kastet også vekk to poeng mot Romania. Ledet 2–0 til det gjensto 20 minutter, men kampen endte 2–2. Dersom de hadde holdt på ledelsen i de to kampene ville de ligget svært godt an til å ta en EM-plass. Nå ser det vanskeligere ut. I forrige kamp slo de som ventet Færøyene. Lars Lagerbäck har et lag for fremtiden. Morsomt at Braut Haaland er tatt inn i troppen. Det blir interessant å se hva Salzburg-angriperen kan utrette sammen med Joshua King på topp. Martin Ødegaard har fått en bra start i La Liga, og blir viktig. I tillegg har vi Sander Berge fra Genk på midtbanen og Kristoffer Ajer fra Celtic i midforsvaret. Det ser faktisk ganske lovende ut.

Malta havnet på sisteplass i sin Nations League-gruppe i høst, hvor de var sammen med Færøyene, Aserbajdsjan og Kosovo. De har kun én seier på de fire første kampene i denne EM-kvaliken. Den kom på hjemmebane mot Færøyene. Statistikken viser at malteserne ikke har klart å score i syv av de åtte siste kampene mot Norge, og de har tapt 14 av de siste 15 bortekampene i EM-kvalifiseringene.

Norge skal vinne denne. Malta får jevnlig juling på bortebane, og vi tror at Norge kan høvle over dem i torsdagens kamp. Lars Lagerbäck sine karer blir blant midtukekupongens største favoritter og skal ha meget gode vinnersjanser. H

2. Færøyene – Sverige
Som forventet ville Færøyene få det tøft i EM-kvalifiseringen. Etter fire kamper jakter de fortsatt sine første poeng. Målene har rent inn hos fotballminiputten. De har sluppet inn tolv mål på fire kamper, bare Latvia (13), Liechtenstein (13) og San Marino (20) har flere baklengsmål enn dem så langt i kvaliken. Selv om resultatene ikke har gått Færøyene sin vei, så har laget vist en herlig fighting spirit på hjemmebane. De ble på ingen måte utklasset mot Norge, og de har scoret både mot Spania og Romania.

Mens den vesle øynasjonen har slitt i starten av kvaliken, så befinner Sverige seg på andreplass sammen med Romania. Det er kun målforskjellen som skiller de to lagene.

Svenskene har vært nådeløse mot de svakeste lagene. De kjørte over Malta og vant 3–0 på Friends Arena. I den eneste bortekampen sin hittil snudde svenskene 0–2 til 3–3 mot Norge. Sverige skal være det beste laget. Kupongens sikreste kamp. B

3. Romania – Spania
Toppoppgjør i Norges gruppe. Romania banket Malta 4–0 i forrige kvalikmatch. Etter å ha tapt den første kvalikkampen mot Sverige 1–2 på Friends Arena har de nå tre kamper på rad uten tap. Rumenerne ligger på andreplass i gruppen med syv poeng, men bare målforskjellen skiller dem fra svenskene. Selv om Romania spiller på hjemmebane torsdag, skal de være levnet små sjanser mot de tidligere europamesterne fra Spania. Spanjolene leverte en solid match mot Sverige sist. De knuste svenskene 3–0. Sergio Ramos og Álvaro Morata scoret begge fra straffemerket og ga Spania en tomålsledelse før Mikel Oyarzabal fastsatte sluttresultet til 3–0 tre minutter før full tid.

Roberto Moreno sine menn står med full pott etter fire kamper, men statistikken mot Romania på bortebane gir grunn til å gardere kampen. Spanjolene har nemlig kun vunnet én av de siste seks kampene i Romania. Forrige gang disse lagene møttes var i en privatlandskamp i 2016. Den matchen endte 0–0. Nå må de også klare seg uten Athletico Madrid-angriperen Álvaro Morata som er ute med en kneskade. Mikel Oyarzabal, som scoret mot Sverige, er en mulig erstatter. Det er også Paco Alcacer, som har fått en god start på sesongen for Dortmund.

Romania mangler Alexandru Chipciu som er suspendert etter at han ble utvist mot Malta.

Romania har vært en ekkel motstander på bortebane for Spania. Selv om Spania har vunnet de fire siste kampene sine, og er favoritter, så de kan støte på problemer i Bucuresti. UB

4. Irland – Sveits
Irland vant en litt heldig 2-0-seier hjemme mot fotballminiputten Gibraltar i forrige kvalikrunden. Joseph Chipolina scoret selvmål etter en snau halvtime, mens Robbie Brady økte til 2–0 på overtid. Mick McCarthy sine menn er dermed ubeseiret i kvaliken så langt. De står med tre seire og en uavgjort på de fire første kampene.

Nå venter den så langt tøffeste oppgaven for irene. Sveits har kun spilt to kamper i EM-kvaliken, men er ubeseiret i begge. Vladimir Petkovic sine menn spilte 3–3 mot Åge Hareides Danmark, og den kampen viste hvor skoen trykker hos alpenasjonen. De har kun klart å holde nullen i syv av de siste ni kampene. Offensivt har de et spennende lag. Haris Seferovic har vært i kjempeform for Sveits i de siste kampene. Han har scoret fem mål på de åtte siste kampene. Han starter trolig på topp i Dublin sammen med Breel Embolo. Irene mangler Robbie Brady som er ute med en skade i ribbeina. Callum Robinson har fått en god start i Premier League med Sheffiled United, og han starter sannsynligvis fremme sammen med James McClean.

Irland mot Sveits virker å være en helt åpen kamp. Begge lagene er ubeseiret i kvalifiseringen. Det blir tett og jevnt på Aviva Stadium. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Israel – Nord-Makedonia
Til tross for at Israel er i en tøff gruppe, så har de fått en meget bra start på EM-kvalifiseringen. Fasiten etter fire kamper viser to seire, én uavgjort og ett tap. Selv om de har tatt respektable syv poeng på de fire første kampene, så har ikke Israel imponert spillemessig.

I den første kampen skapte de svært lite offensivt, og de var heldige som spilte uavgjort mot Slovenia på hjemmebane. Også mot Østerrike slet israelerne med med kreativiteten offensivt, og de var alt annet enn solide bakover. Tidvis, som i 3-0-seieren mot Latvia, viste Israel at de har noe å by på. Samtidig får de problemer når de møter lag som tør å angripe. Da er de shaky bakover, og de mangler kvalitet offensivt.

Før torsdagens kamp er Nord-Makedonia tre poeng bak Israel, men makedonerne vil antakeligvis gå for tre poeng på Turner Stadium. Også Nord-Makedonia tok poeng fra Slovenia (1-1), men de leverte en bedre kamp. De fikk bank av Østerrike i forrige kvalikkampen. Den kampen tapte de 1–4.

Israel er kanskje gjort til litt for store favoritter i denne kampen. Makedonerne kommer til å gi Israel kamp i Be’er Sheva. Vi tror det viktigste for Israel er å beholde annenplassen. Kan makedonerne klare å ta ett poeng? HU.

6. Finland – Hellas
Etter å ha tapt den første kampen i EM-kvaliken mot gruppefavoritt Italia, har Markku Kanerva sine menn slått tilbake og vunnet tre kamper på rad. Norwich-spissen Teemu Pukki er den viktigste spilleren for finnene. Han har seks scoringer på de ti siste landskampene. Pukki er i kjempeform. Han har scoret fem mål på fire Premier League-kamper for Norwich. starter etter alt og dømme på topp sammen med Benjamin Kallman. Finland slo Liechtenstein 2–0 i den forrige kvalikkampen. Ikke overraskende var det Pukki som scoret det første målet etter 37 minutter, mens spissmakker Kallman økte ledelsen i annen omgang.

Hellas holder ikke samme nivå som for noen år tilbake. De tapte 2–3 mot Armenia i den forrige kvalikrunden. John Van't Schip sine menn har vært sørgelige svake i kvaliken. De står med tre strake tap før kampen mot Finland.

Finnene skal vinne hjemme i Tampere mot et gresk lag som har skuffet stort i kvaliken. Finnene har vunnet to av de tre siste kampene mot Hellas, og vi tror de tar en ny seier torsdag. H

7. Estland – Hviterussland
De seks siste kampene på midtukekupongen spilles fredag og vi starter med et bunnoppgjør i gruppe C. Begge lagene står uten poeng etter henholdsvis tre og fire kamper.

Estland fikk selvtilliten fullstendig smadret i Tyskland i forrige runde, da de tapte hele 0–8. Det er også hovedårsaken til at vi tror vertene vil få problemer med å ta poeng fra Hviterussland.

Igor Kriushenko sine menn har i likhet med Estland tapt alle kampene sine i kvaliken, men hviterusserne får ikke en bedre sjanse enn denne til å ta sine første poeng. Det hviterussiske laget har slitt foran mål. De har kun scoret én gang på fire kamper i gruppespillet, men de har forsvart seg bedre enn esterne.

Estland har tapt åtte av de siste ti kampene sine, men de har en brukbar statistikk mot Hviterussland. Laget fra Baltikum har vunnet tre av de fire siste kampene mellom disse to nasjonene, men hviterusserne vant den siste kampen mellom lagene i 2013.

Verken Estland eller Hviterussland kommer til å spille i EM neste sommer. Det blir antakeligvis en jevnspilt match i Tallinn. Dette er en helt åpen kamp. UB

8. Tyskland – Nederland
Tyskland og Nederland møtes fredag for fjerde gang på de siste tolv månedene. I EM-kvalifiseringen vant Tyskland den første kampen. De slo Nederland 3–2 på Johan Cruijff Arena i Amsterdam. Det var første kampen i kvaliken mellom to lag som også var i samme gruppe i Nations League. I andre runden tok tyskerne en enkel 2-0-seier mot Hviterussland i Borisov Arena. I den forrige kvalikkampen høvlet de over Estland på Opel Arena i Mainz, og vant hele 8–0. De tyske spillerne vet at hvis de vinner fredagens kamp på Volkspark stadion i Hamburg, så vil de langt på vei sikre seg en plass i EM.

Nesten alle spillerne i den tyske troppen spiller i 1. Bundesliga. Bernard Leno, ter Stegen, Toni Kroos, Gundogan og Emre Can er de eneste som spiller i andre ligaer. Leroy Sane, som kanskje er den største stjernen i det tyske laget, må stå over kampene mot Nederland og Nord-Irland.

Nederland har et ungt og spennende mannskap. De tok seg til finalen i Nations League-turneringen, men var uheldige og tapte mot Portugal. I gruppespillet gikk de til topps etter å ha beseiret fredagens motstander, Tyskland.

Med Nord-Irland ni poeng foran Nederland med to kamper mer spit, har ikke Ronald Koemans lag råd til å tape flere poeng. Tyskland vil gå for tre poeng i denne kampen, men det urutinerte forsvaret kan få problemer mot Nederland. Halstenberg, Klostermann, Tah og Süle er ikke akkurat en fryktinngytende forsvarsrekke.

The Oranje sin bortestatistikk i kvalifiseringer er dårlig. De har tapt fire av de siste seks bortekampene, og vunnet de siste to. Hovedårsaken til tapene var svakt forsvarsspill. Med Ligt og Dijk i forsvaret burde de klare å tette igjen. Men Tyskland har vært en ekkel motstander for Nederland. The Oranje har kun vunnet én av de siste fem kampene mellom nasjonene. Nå er Nederland i poengnød. De vil ofre alt i denne matchen. Denne er vrien. Vi markerer for HUB både på 96-rekkeren og 432-rekkeren.

9. Slovakia – Kroatia
Slovakia utklasset Aserbajdsjan sist og vant 5–1 – på bortebane. Marek Hamsík scoret to ganger, mens Stanislav Lobotka, Juraj Kucka og David Hancko scoret ett mål hver.

Pavel Hapal sitt lag har to seire og ett tap på de tre første kvalikkampene. Med seks poeng ligger de på andreplass før kampen mot kroatene.

Kroatia har vunnet de to hjemmekampene sine i kvalifiseringen uten å imponere. De vant 2–1 både mot Aserbajdsjan og mot Wales. De skuffet i den første bortekampen i EM-kvalifiseringen, hvor de tapte mot gruppeleder Ungarn. Kroatia trenger en seier mot Slovakia for ikke å havne bakpå i gruppen.

Hoffenheim-angriperen Andrej Kramaric er vraket fra troppen, men kroatene mangler ikke alternativer offensivt. Ante Rebic (Eintracht Frankfurt) og Ivan Perisic (Bayern München) har vist bra form, og de er ventet å starte fredagens match. De kan skape problemer for det slovakiske forsvaret med farten sin.

De to siste kampene mellom disse to lagene i Slovakia har endt uavgjort. Det er en viss U-fare her, men vi går for en litt dristig borteseier. Kroatene vil ta initiativet i denne gruppen, og uten seier klarer de ikke det. B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

10. Wales – Aserbajdsjan
Det har vært en rufsete start for Wales i EM-kvalifiseringen. De vant 1–0 mot Slovakia i den første kampen, men har nå to bortetap på rad mot Kroatia (1–2) og Ungarn (0-1). Ryan Giggs sine menn var solide defensivt i den første kampen mot Slovakia, og de har ikke vært enkle å score mot i de to siste kampene heller. Problemet er offensivt. Det er tydelig at de mangler en målscorer. I alle tre kvalikkampene har Wales enten hatt like mange eller flere skudd enn motstanderne på mål, men de har ikke vært i stand til å få ballen i mål. Waliserne har kun to scoringer på tre kamper.

Heldigvis for waliserne har Aserbajdsjan vært gavmilde bakover. De har sluppet inn ti mål på de tre første kvalikkampene. I forrige runden fikk aserbajdsjanerne så hatten passet av Slovakia. De ble ydmyket hjemme i Baku og tapte 1–5.

Det svake forsvarsspillet til Aserbajdsjan kan hjepe Wales til endelig å få scoret noen mål. Waliserne har individuelle kvaliteter i laget, og det mangler gjestene fra Kaukasus. Manchester United-stjernen Daniel James og Real Madrid-spilleren Gareth Bale bør være i stand til å lure det vaklende Aserbajdsjan-forsvaret.

Laget fra Kaukasus jakter fortsatt sine første poeng i EM-kvaliken, og vi tror ikke de kommer på Cardiff City Stadium. Vi tror på hjemmeseier til Ryan Giggs & Co. H

11. Slovenia – Polen
Slovenia kjemper for å holde liv i EM-drømmen. Vertene feide over Latvia i den forrige kampen og vant 5-0, men det var den første seieren i kvaliken.

Slovenia har slitt det siste året. Etter en svak Nations League-turnering, har de svingt voldsomt i prestasjonene i kvalifiseringen. De har kun tatt fem poeng på de fire første kampene. Det holder bare til en fjerdeplass i gruppen med seks lag. De er likevel bare to poeng bak Israel, men gapet kan bli større om vertene ikke vinner mot Polen. Dersom de skal holde følge med de to lagene i toppen, så trenger Slovenia poeng, helst tre, i de to neste kampene mot henholdsvis Polen og Israel.

Det er enklere sagt enn gjort. Polen kommer til Ljubljana i glimrende form. De har vunnet fire av fire kamper så langt. Dermed ligger de på topp, fem poeng foran nærmeste utfordrer. Polakkene har vært dønn solide. De har ennå ikke sluppet inn et eneste mål i kvalifiseringen. Med seier mot Slovenia vil de ha en fot i EM-sluttspillet. Det burde være motivasjon i massevis.

Den perfekte starten gjør at vi har troen på dem. De har vunnet de to siste bortekampene., hvor de har scoret to mål i hver kamp og unngått baklengsmål. Polen er en av kupongens bankere. B

12. Skottland – Russland
Det har vært en berg- og dalbane-kvalifisering for Skottland så langt. De skuffet stort da de tapte 0–3 borte mot Kasakhstan i første kvalikkampen, men reiste seg mot San Marino, selv om de ikke gjorde mer enn akkurat det de måtte for å slå fotballminiputten. Deretter vant de hjemme på Hampden Park mot Kypros. I forrige runden var de sjanseløse borte mot Belgia og tapte 0–3.

Men: Skottland borte og hjemme er to vidt forskjellige ting, og fredag spiller skottene på Hampden Park. I den første hjemmekampen imponerte Steve Carke sine menn offensivt. De var gode både i etablert spill og når de kontret. Likevel vant de ikke mer enn 2–1 mot kypriotene. Dersom de spiller på samme måte mot Kypros burde de ha gode muligheter til å ta tre poeng fra Russland, men da er de også avhengig av stramme opp det defensive. For de ble fullstendig overkjørt av Belgia.

Russia har til tider spilt praktfull offensiv fotball i kvaliken. Totalt har de scoret 15 mål på fire kamper, ni av dem kom i 9-0-seieren mot San Marino. Sist vant de 1–0 mot Kypros, men de var overlegen i spill og sjanser. Dersom Stanislav Tsjertsjesov sine karer spiller på samme måten i Glasgow, vil den skotske backlinjen få trøbbel.

Disse lagene har møttes to ganger tidigere. Begge gangene har kampene endt uavgjort. Skottland er en hard nøtt på hjemmebane. Det vil russerne få erfare. HU (HUB på 432 rekker spillet)

96-rekker:
1. Norge – Malta H

2. Færøyene – Sverige B

3. Romania – Spania UB

4. Irland – Sveits UB

5. Israel – Nord-Makedonia HU

6. Finland – Hellas H

7. Estland – Hviterussland UB

8. Tyskland – Nederland HUB

9. Slovakia – Kroatia B

10. Wales – Aserbajdsjan H

11. Slovenia – Polen B

12. Skottland – Russland HU


432-rekker:
1. Norge – Malta H

2. Færøyene – Sverige B

3. Romania – Spania UB

4. Irland – Sveits HUB

5. Israel – Nord-Makedonia HU

6. Finland – Hellas H

7. Estland – Hviterussland UB

8. Tyskland – Nederland HUB

9. Slovakia – Kroatia UB

10. Wales – Aserbajdsjan H

11. Slovenia – Polen B

12. Skottland – Russland HUB