Veteranen Jonas Holøs er en av spillerne som må levere for Norge i dagens skjebnekamp mot Østerrike i ishockey-VM.
Veteranen Jonas Holøs er en av spillerne som må levere for Norge i dagens skjebnekamp mot Østerrike i ishockey-VM. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Norge skal vinne skjebnekampen

Norge har tapt samtlige fire kamper i ishockey-VM hittil. Men i dag skal det bli seier mot svake Østerrike.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Gratulerer med dagen, kjære lesere.

Det er et innholdsrikt oddsprogram på 17. mai. I Danmark møtes FC Midtjylland og Brøndby til cupfinale i København, og i England spiller Charlton returoppgjør mot Doncaster i League One-playoffen. Norge spiller en meget viktig kamp mot Østerrike i ishockey-VM. I tillegg er det full serierunde i Ligue 2 i Frankrike og i 2. Liga i Østerrike. Natt til lørdag spilles den fjerde kampen mellom St. Louis Blues og San Jose Sharks i Western Conference-finalen, og på morgenkvisten lørdag spilles det full serierunde i den japanske J-ligaen.

NB! Fredag er det ca 98 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Østerrike - Norge B 1,85 (spillestopp kl 16.10)

Ishockey-VM og skjebneoppgjør for Norge. Begge disse lagene har tapt alle sine fire første kamper og det vil være en overdrivelse å si at de har imponert offensivt. Østerrike har kun scoret tre mål på sine fire første, mens Norge har scoret seks mål.

Østerrike røk i likhet med Norge hele 9-1 for Sverige. Allerede etter åtte minutter i gårsdagens kamp lå Østerrike under med 0-4 mot Sverige, og de så meget svake ut.  I kampen før røk de 0-4 mot Sveits. I tillegg har de tapt 0-5 mot Russland og 2-5 mot Latvia.

Norge innledet hockey-VM med 2-5 tap mot Russland, deretter ble det 2-7 tap mot Tsjekkia. Så 1-9 mot Sverige, mens det ble 1-4 tap mot Sveits onsdag. Det har med andre ord blitt klare tap i hver kamp til nå og kampen for å nå kvartfinale var vel egentlig ikke et realistisk mål. Nå handler det om å unngå degradering til B-gruppa, og da er det kun seier som gjelder i dagens kamp.

Norge er satt til ganske klare favoritter og Norge har historisk vært flinke til å vinne de "riktige" kampene i ishockey-VM. Petter Thoresens hardt prøvede menn bør fikse jobben på Norges nasjonaldag og 1,85 på norsk seier spilles.

Klikk her for å levere spillet

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør