*Nettavisen* Sportspill.

Norge slo Sverige i vanvittig EM-drama

TOPPSCORER FOR NORGE: Sander Sagosen.

TOPPSCORER FOR NORGE: Sander Sagosen. Foto: Tt News Agency (Reuters)

Norge-sjefen ville likevel ikke snakke om en semifinale, selv om laget hans har vunnet fem strake kamper i mesterskapet.

19.01.20 20:20

NORGE - SVERIGE 23-20:

Norge så ut til å ha god kontroll i EM-kampen mot Sverige søndag, men mot slutten kom svenskene tilbake og det ble en dramatisk avslutning på oppgjøret.

Med fire minutter igjen ledet Norge med to mål på 22-20. Sverige hadde ballen.

- Sverige kan komme et mål bak og skape fullstendig kok og røre de siste minuttene, sa TV3-kommentator Daniel Høglund i kampens hete.

LES OGSÅ: Alexander Blonz (19) vekker stor oppsikt i Europa - flere følger ham tett

Berge: - Jeg orker ikke

En meget god Torbjørn Bergerud i det norske målet holdt imidlertid svenskene på avstand og Norge dro til slutt i land en viktig seier. Det betyr at Norge er et steg nærmer en semifinaleplass i mesterskapet.

Akkurat en semifinale ville ikke landslagssjef Christian Berge snakke om.

- Jeg orker ikke. Vi nærmer oss i hvert fall, sa han til TV3.

Klikk på bildet for å forstørre. JUBLET: Christian Berge var svært glad etter seieren mot Sverige, men orket ikke å høre snakk om en mulig semifinale.

JUBLET: Christian Berge var svært glad etter seieren mot Sverige, men orket ikke å høre snakk om en mulig semifinale. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Det var spennende i dag. Kampen kommer i et duellspor. Sverige er betydelig bedre enn de har vært både offensivt og defensivt. Den defensiven vi gjør i dag med Tobjørn i mål er fantastisk til tider. En sliteseier, det er moro med dem, da, men det er en del ting vi kan gjøre bedre, sier den norske sjefen etter kampslutt.

Sander Sagosen ble igjen norsk toppscorer. Han satte åtte baller i nettet.

Island og Slovenia er Norges to siste kamper i hovedrunden.

Skade på Abelvik Rød

Norge kom best i gang i søndagens kamp mot svenskene, men første omgang ble likevel en heseblesende affære. Det startet dramatisk for Norge da Magnus Abelvik Rød tidlig ble skadet.

Den norske bakspilleren så ut til å lande forkjært i et norsk angrep og hadde vondt i ankelen.

- Nei, nei, nei, dette er scener vi ikke vil se, sa TV3-kommentator Daniel Høglund.

Abelvik Rød fikk først behandling på benken, før han ruslet ut i garderoben med den norske legen. Det så ille ut, men litt senere kom han tilbake og satte seg på benken.

Klikk på bildet for å forstørre. SKADET: Norges Magnus Abelvik Rød.

SKADET: Norges Magnus Abelvik Rød. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Lege Thomas Torgalsen kunne da bekrefte at det trolig var snakk om en forstuing og at Flensburg-spilleren trolig ville komme tilbake på banen i løpet av omgangen.

- Vi måtte bare avklare hva det var, slik at han ikke skulle være bekymret, sa legen til TV3.

LES OGSÅ: Johannessen lot motgangen gå innpå seg: - Tungt for meg

Mot slutten av første omgang var 22-åringen tilbake i spill.

Klasse av målvaktene

Ute på banen tok Norge en tidlig ledelse og så ut til å ha et initiativ, men etter episoden med Abelvik Rød kom svenskene bedre med igjen. Etter halvspilt første omgang ledet Norge 6-5.

Torbjørn Bergerud sto godt i det norske målet og vartet blant opp med en flott dobbeltredning på en svensk sjumeter tidlig i omgangen.

Først inn i de siste ti minuttene av omgangen festet det norske laget for alvor et grep. Sander Sagosen tok som vanlig mye ansvar banket inn 10-7 med en suser etter rundt 20 minutters spill.

Andreas Palicka i det svenske målet hadde i likhet med Bergerud en god dag mellom stengene og hadde noen vanvittige redninger, men klarte ikke å få Norge tu av fatning.

Fire foran til pause

Like før slutt var Norge foran med to mål, men takket være kantene Magnus Jøndal og Kristian Bjørnsen kunne Norge gå inn til pause med en luke på fire mål, stillingen var 12-8 etter 30 minutter.

Sagosen var norsk toppscorer etter første omgang med tre mål.

LES OGSÅ: TV 2-Bredeli med advarsel etter Ereviks kritikk av det norske EM-publikummet: - Vil ikke at det skal brukes som et våpen

For Sverige hadde Daniel Pettersson og Jerry Tollbring begge bidratt med to fulltreffere hver.

Andre omgang åpnet også godt sett med norske øyne. Eivind Tangen hadde kommet inn og bombet inn 14-9 med et vanvittig skudd tidlig i omgangen.

Bak fortsatte Bergerud å stå bra og noterte sein andre strafferedning i kampen.

- Dette er hans beste kamp så langt i EM, påpekte TV3-ekspert Kjelling.

Sagosen fortsatte også å styre og stelle for det norske laget som holdt seg foran svenskene med en tre-fire-fem mål, selv om det hele veien var nerve i oppgjøret.

Dramatisk avslutning

Etter 45 minutter var Norge foran med 19-15, eter 50 minutter sto det 21-17.

Sverige sto likevel godt i forsvar og Norge fikk ingen enkel jobb med å finne nettet. Mot slutten ble det mer spennende enn det Norge kunne håpet på.

Etter 56 minutter var Norge bare to mål foran på 22-20 etter en svak periode.

Det ble dramatisk, men mye takket være Bergerud og Sagosen dro Norge til slutt i land en 23-20-seier mot svenskene.

Du kunne følge kampen i Nettavisens livesenter:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.