Gå til sidens hovedinnhold

Norge taper ikke mot Nederland

Ståle Solbakkens første kamp på Ullevaal som landslagssjef blir onsdagens kamp mot Nederland i VM-kvalifisering. Den kampen vil han ikke tape.

Onsdag skal endelig Ståle Solbakken få lede det norske landslaget på Ullevaal. De tre første «hjemmekampene» til Norge med den nye landslagssjefen har vært spilt på La Rosaleda stadion i Málaga. Nå skal de spille hjemme på «Fort Ullevaal».

Onsdag er det ca. 31 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Ullevaal er ingen heksegryte å komme til for en motstander – i utgangspunktet. Så det er egentlig ingen grunn til at noen skal frykte Ullevaal stadion, en ganske liten stadion midt i et kjøpesenter i utkanten av Oslo. Likevel; Norge har kun tapt én av de siste 19 kampene på Ullevaal siden 2016.

Statistikken viser at tolv kamper har endt med seier, seks kamper har endt uavgjort. Vi synes Nederland er gjort til altfor store favoritter i denne kampen. Vi tror denne matchen ender uten en vinner. Oddsen på U er 3,55.

Norge - Nederland 4.30 - 3.55 - 1.80 U (spillestopp onsdag kl. 20.44)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Louis van Gaal er tilbake som Nederlands landslagssjef i fotball syv år etter at han ga seg i jobben, og 69-åringen har fått en vanskelig oppgave i comebacket. Å spille mot Norge på Ullevaal har vist seg å være tricky.

Dette er en kamp verken Norge eller Nederland har råd til å tape. Begge har allerede tapt mot Tyrkia, og det laget som taper her vil bli hektet av i kampen om en plass i VM i Qatar i 2022.

Med de forutsetningene virker det svært sannsynlig at denne kampen endre uavgjort. Et uavgjort-resultat vil antakeligvis være greit for Nederland. Norge tapte hjemmekampen mot Tyrkia, som ble spilt i Malaga, men Norge er et annet lag hjemme på Ullevaal. Norge har kun tapt én kamp der siden 2016.

Sørloth ute mot Nederland

Begge lag er rammet av utelukkelser. Norge mangler Alexander Sørloth (gule kort) og Kristian Thorstvedt (rødt kort mot Tyrkia i mars), mens Nederland er uten Juventus-spiller Matthijs de Ligt (rødt kort i EM-åttedelsfinalen mot Tsjekkia i juni). I tillegg er Sander Berge som kjent uaktuell på grunn av positiv koronatest.

Nederland har muligens bedre spillere og en sterkere tropp på papiret, men de har ingen angripere som er like målfarlige som Erling Braut Haaland. Han kan bli avgjørende i denne kampen.

Onsdag er det ca. 31 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Samtidig har ikke nederlenderne imponert på bortebane. De har kun vunnet to av de siste seks kampene på fremmed gress. Nederlenderne vil trolig også trenge litt tid til å venne seg til Van Gaals taktikk, så vi ser flere gode argumenter for å satse på at Norge unngår tap i onsdagens kamp.

Nederland har kun tapt tre av de siste 14 kampene mot Norge, og alle tre tapene har kommet i Oslo. Vi tror Ståle Solbakkens mannskap klarer å spille uavgjort mot Nederland onsdag. Oddsen er 3,55.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset