Gå til sidens hovedinnhold

Norge tar en lett seier på lørdagens tippekupong

Etter onsdagens 1-1 mot Nederland lever drømmen om VM i beste velgående. Lørdag er det ny kamp mot Latvia og vi tror Norge tar en grei seier. Norge blir en av våre sikre på lørdagskupongen.

Denne ukens lørdagskupong består av en kamp fra VM-kvaliken, fem kamper fra engelsk League One og seks kamper fra engelsk League Two. Bonuspotten har steget til ca. 750.000 kroner. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

Det er ca. 14 millioner i Lotto-potten denne lørdagen. Legg din kupong her!

1. Latvia - Norge
Latvia hadde en helt forferdelig EM-kvalik for noen år siden, men VM-kvaliken denne gang har ihvertfall startet litt bedre for Latvia. De har spilt jevnt i de fleste kamper, og selv om de tapte mot Montenegro (1-2) og Nederland (0-2) i de to første kampene ble de ikke utspilt. I deres tredje kamp overrasket de stort når de klarte 3-3 på bortebane mot Tyrkia og sist slo de til slutt Gibraltar 3-1 etter at det lenge sto 1-1.

Norge har egentlig også hatt en ok start på kvaliken, og i en gruppe der alle tar poeng fra hverandre er absolutt ingenting avgjort. Det er nemlig uhyre jevnt, og det skiller kun et poeng mellom de fire beste lagene. (Tyrkia 8p, Nederland, Montenegro og Norge med 7p). Norge fikk en grei start med seier mot Gibraltar, men etter et skuffende tap 0-3 mot Tyrkia kunne det se vrient ut. Nå har vi hentet oss inn litt med seier over Montenegro (1-0) før det ble 1-1 hjemme mot Nederland sist i en kamp Norge faktisk så ganske gode ut. Haaland var giftig, og med litt hell kunne man tatt alle tre poengene.

Disse lagene har ikke møttes på over 20 år, men Norge bør ha kvaliteter nok til å vinne denne kampen greit. B.

2. Wycombe - Ipswich
Denne kampen er utsatt og avgjøres derfor via såkalt tendenstrekning. Anbefaler å se på % i folkerekka før dere setter tippetegn. Vi ender opp med H på en tøff kupong.

3. Fleetwood Town - Wigan
Denne kampen er utsatt og avgjøres derfor via såkalt tendenstrekning. Anbefaler å se på % i folkerekka før dere setter tippetegn. Vi prøver B.

4. Accrington - Shrewsbury
Etter fem serierunder har Accrington gjort unna en grei start med 3-0-2 og ni poeng. Det ble tap 0-2 borte mot MK Dons i sist runde, men de fikk seg likevel en liten opptur foran denne når de vant 3-2 på straffer over Barrow i EFL Trophy nå på tirsdag. Hjemmekampene mot Shrewsbury blir alltid jevne, og de fem siste viser 1-1, 2-3, 2-1, 1-2 og 1-1.

Shrewsbury har ikke vært like heldige her i starten av sesongen, og de ligger nå under streken på sin 22.plass med kun tre poeng. 1-0-4 er status, men de tok faktisk seieren i den siste serierunden når de slo Gillingham 2-1 på hjemmebane. Foruten den seieren er formen laber med fem tap på de seks siste, inkl tap både i EFL Trophy og Ligacupen.

Det ble 1-1 her forrige sesong, og det samme kan skje igjen. Accrington viser dog mye bedre form, og dermed blir det en H på en vrien tippekupong.

5. Cheltenham - Milton Keynes Dons
Nyopprykkede Cheltenham hadde en meget fin oppkjøring til sesongen med seks seire på sju kamper men når serien begynte klarte de ikke helt å følge opp. 1-2-2 på fem kamper gir fem poeng, og det ble 1-1 i deres siste kamp borte mot Burton. De tok seg dog videre i ligacupen etter 2-1 etter straffer mot Gillingham, der Preston nå venter i neste runde.

Milton Keynes Dons startet også dårlig, men med 2-1-0 på de tre siste har de nå kommet seg opp på en 11.plass med åtte poeng. De har tatt brorparten av sine poeng på hjemmebane (seks av åtte poeng), men de slo nettopp Burton 2-1 på bortebane i EFL Trophy.

Cheltenham har hjemmefordel, men er ustabile og ikke minst nye på dette nivået. Milton Keynes Dons har funnet fin form, og denne kampen synes vrien. Garderinger trengs, og vi ender opp med HUB.

6. AFC Wimbledon - Oxford United
AFC Wimbledon ligger nede på 15.plass med seks poeng etter fem kamper. 1-3-2 er ikke all verdens, men de klarte 1-1 borte mot Ipswich sist. De har gjort det mye bedre i cupene de siste ukene, for de har slått ut Charlton med 1-0 borte i Ligacupen, mens de også slo Northampton 1-0 borte i EFL Trophy nest sist. Litt urovekkende er det dog at de har svake 0-3-3 på sine seks siste hjemmekamper.

Oxford har gjort det bedre, og ligger oppe på 3.plass med ti poeng. 3-1-1 er en fin start, selv om de har tapt både i Ligacupen og EFL Trophy de siste ukene. De er mye bedre på eget gress enn de er på reisefot, og kommer hit med tre strake bortetap. Det er verd å merke seg at kampene mellom disse to lagene her på Plough Lane (og Meadowlands) har en MEGET statistikk, der alle de seks siste møtene har endte med seier 2-1 til et av lagene. AFC Wimbledon har fire, mens Oxford har to.

Nok en vrien kamp å spå. AFC Wimbledon med dårlig hjemmeform, mens Oxford med like dårlig borteform. Meget tette og jevne kamper de siste årene, og vi prøver U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Exeter - Forest Green
Det er mange dårlige resultater i raden for Exeter som klarte en respektabel 9.plass i serien forrige sesong. Denne sesongen har det vært litt tungt å komme i gang kan det virke som, og 1-3-1 gir seks poeng etter fem kamper. 1-1 borte mot Harrogate sist var ok, og sist hjemmekamp ga endelig sesongens første trepoenger når de vant 4-1 over Bristol Rovers. De har også hatt litt uflaks både i ligacupen (0-1 etter straffer mot Wycombe) og EFL Trophy (1-2 etter straffer mot Chelsea U21) så en opptur hadde vært kjærkomment.

Den kan bli vrien å få her, for nå kommer serieleder Forest Green på besøk. Etter fire strake seire i innledningen fikk Forest Green sitt første tap når det ble et hjemmetap 0-2 for Port Vale. Likevel beholder de ledelsen sin med tolv poeng etter fem serierunder. De har dog ikke det beste formen akkurat foran denne, for i tillegg til tapet mot Port Vale har de også røket 1-3 i ligacupen for Brentford, før de tapte 1-2 etter straffer nå sist mot Northampton i EFL Trophy. Det er derfor en viss skepsis å spore foran denne.

Exeter med en shaky start, mens Forest Green fyrte løs i de første kampene. Formen har likevel dabbet av litt for Forest Green i de siste kampene så noe sikker borteseier er ikke dette. Vi prøver UB.

8. Bradford - Walsall
Bradford hadde en fryktelig avslutning på den forrige sesongen, men kom seg godt gjennom sommerens treningskamper. Den formen har fortsatt inn i serien her, og de ligger helt oppe på en 3.plass med ti poeng på fem kamper. De innledet med fire kamper uten tap før det ble et bortetap 0-2 for Leyton Orient sist. Likevel er det en fin innledning for "The Bantams", og hjemmeformen er også sterk med fire seire på de fem siste.

Walsall kan ikke sies å ha fått en like bra start, for de står med kun fire poeng etter fem kamper. Kun tre scorede mål er ikke særlig fine tall, men de tok iallefall sesongens første seier sist når de slo Stevenage 1-0 på eget gress. På bortebane har de ikke scoret enda denne sesongen etter tap 0-1 for Tranmere og 0-2 for Hartlepool. Walsall har slitt kraftig mot Bradford på bortebane de siste sesongene, og har ikke vunnet her siden 2014. (3-3-0 etter den tid).

Bradford har fin hjemmeform, og har et bra tak på Walsall her de siste årene. Walsall sliter med å score mål, og Bradford får tipset her. H.

9. Mansfield - Harrogate
Etter en fin start med to strake seire over Bristol Rovers og Newport har formen sunket betraktelig for Mansfield de siste kampene. Nå har de tre seriekamper uten seier, og sist ble det 0-1 borte mot Swindon etter at de tapte 2-3 hjemme for Bradford uken før. Det gir en 7.plass med sju poeng etter fem spilte kamper i League Two. De røk også på et tap borte mot akkurat Harrogate tidligere denne uken når lagene møttes i EFL Trophy. Der endte det 3-1 for Harrogate.

Men nå er det motsatt kamp, og her er det Harrogate som tar turen til Mansfield. Harrogate har hat en fin start på sesongen de, for med ti poeng ligger de nest øverst selv om de i tillegg har en kamp mindre spilt enn de fleste andre. 3-1-0 viser tallene, og de er altså ubeseiret så langt denne sesongen. I tillegg slo de altså dagens motstander i EFL Trophy tidligere denne uken, så formen er absolutt bra. Harrogate vant også begge møtene i serien i fjor, begge med sifrene 1-0.

Mansfield er ikke så verst her på hjemmebane, og er nok revansjesugne etter at de tapte tidligere denne uken. Likevel har Harrogate vist meget god form hittil denne sesongen og har et bra tak på hjemmelaget. Det blir HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Stevenage - Swindon
Stevenage i dårlig form med fem kamper uten seier. Tre siste i serien viser kun et poeng og 2-6 i målprotokollen. I tillegg ble det tap 2-3 etter straffer mot Wycombe i ligacupen, mens de også røk 3-4 for Tottenham U21 i EFL Trophy denne uken. Ikke akkurat den beste starten der altså, men de ligger fortsatt på 9.plass etter at de tok to seire på de to første kampene i starten av august.

Swindon rykket ned fra League One etter sin 23.plass forrige sesong, og de vil nok opp igjen så fort som mulig. De har startet bra så langt, 3-1-1 er fullt godkjent. To strake seire har det blitt på de to siste når de slo Salford 1-0 borte før de slo Mansfield med samme sifre på hjemmebane sist helg. Ti poeng gir en 4.plass, og de er godt i gang. Likevel trives de ikke helt borte mot Stevenage, for hjemmelaget har vunnet tre av de fire siste her, dog er det to år siden lagene sist møttes.

Swindon med en fin start etter nedrykket, og de får et tynt tips mot et hjemmelag i dårlig form. Vi dobler likevel opp med UB.

11. Tranmere - Hartlepool
Tranmere har vært fryktelig seige hittil, og står med smått utrolige 1-2 i målforskjell på fem kamper. De vant 1-0 i serieåpningen mot Walsall, men etter det viser kampene deres 0-0, 0-0, 0-1 og 0-1. Det borger ikke akkurat for offensiv og sprudlende fotball, og dermed ligger de også helt nede på 19.plass med sine fem poeng.

Nyopprykkede Hartlepool viser litt bedre takter, men de har for det meste hentet poengene sine på hjemmebane. Faktisk alle poengene, for etter fire kamper ligger de på 5.plass med ni poeng, og alle de kommer poengene kommer fra tre hjemmeseire, hvorav den siste endte 2-1 over Carlisle. På bortebane har de spilt kun en kamp, og den endte med tap 2-3 for Barrow. Senest kommer de fra tap 3-4 på straffer i EFL Trophy borte mot Carlisle.

Hartlepool har begynt klart best her, men de er nyopprykket og har tatt alle sine poeng på hjemmebane hittil. Tranmere virker ultratighte denne sesongen og 0-0 eller 1-1 virker sannsynlig også her. Vi prøver HU.

12. Newport - Leyton Orient
Newport har allerede spilt en del kamper denne sesongen, for foruten at de har spilt fire kamper i serien med varierende resultat (To seire og to tap) så tok de seg også videre i ligacupen etter at de overrasket og slo ut Ipswich 1-0 på bortebane. Dermed ble det en hjemmekamp mot Southampton i runden etter, og selv om den endte med ganske stygge 0-8 var det nok en fin opplevelse for laget. De ligger som sagt plassert helt på midten av tabellen så langt, men man skal ta med seg at de kun har spilt bortekamper i serien hittil slik at dette blir deres første seriekamp på hjemmebane denne sesongen. De kommer dog fra en hjemmeseier i EFL Trophy med 2-0 over Plymouth fra divisjonen over slik at selvtilliten bør være stigende.

Ujevn start har det vært for Leyton Orient, som står med 2-2-1 på fem kamper. På bortebane har de spilt to kamper, og begge to har endt med 1-1 og poengdeling. De tok en fin hjemmeseier med 2-0 over Bradford sist, og akkurat Newport har de hatt et ganske så bra tak på de siste sesongene med 4-1-1 uansett bane. Dette oppgjøret vant de 1-0 her forrige sesong tilbake i mars.

Endelig får Newport sin første hjemmekamp i serien denne sesongen. Det kan gå begge veier, og Leyton Orient har hatt et bra tak på de de siste sesongene. dette blir fort enten-eller og vi går for HB.

Sportspills 96-rekker:
1. Latvia - Norge B

2. Wycombe - Ipswich H

3. Fleetwood Town - Wigan B

4. Accrington - Shrewsbury H

5. Cheltenham - Milton Keynes Dons HUB

6. AFC Wimbledon - Oxford United U

7. Exeter - Forest Green UB

8. Bradford - Walsall H

9. Mansfield - Harrogate HB

10. Stevenage - Swindon UB

11. Tranmere - Hartlepool HU

12. Newport - Leyton Orient HB

Sportspills 432-rekker:
1. Latvia - Norge B

2. Wycombe - Ipswich H

3. Fleetwood Town - Wigan B

4. Accrington - Shrewsbury H

5. Cheltenham - Milton Keynes Dons HUB

6. AFC Wimbledon - Oxford United HUB

7. Exeter - Forest Green UB

8. Bradford - Walsall H

9. Mansfield - Harrogate HUB

10. Stevenage - Swindon UB

11. Tranmere - Hartlepool HU

12. Newport - Leyton Orient HB