Gå til sidens hovedinnhold

Norge tar VM-gull på kvinnestafetten i skiskyting

Unngår Norge strafferunder på lørdagens VM-stafett for jentene, skal det bli VM-gull.

VM i skiskyting står foran sin avslutningshelg i Pokljuka. Lørdag er det stafetter for både menn og kvinner, og søndag er det fellesstart både for menn og kvinner. Norge har gullsjanse på alle de fire siste øvelsene og er naturligvis favoritter til å ta doble stafettgull lørdag.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten. Spill før lørdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

VM skiskyting stafett kvinner - Norge tar gull - 1,75 (spillestopp kl 11.45)
Noe overraskende vurderer Norsk Tipping det slik at Norge har større gullsjanse blant gutta (1,65 i odds) enn jentene. Motstandsmessig er det ingen tvil om at gutta har tøffere motstand, spesielt fra Frankrike.

Klikk her for å levere dette tipset

Det norske kvinnelaget består av Ingrid Landmark Tandrevold på 1. etappe, Tiril Eckhoff på 2. etappe, Ida Lien på 3. etappe og Marte Olsbu Røiseland går ankeretappen som vanlig. Det er gått fire kvinnestafetter i verdenscupen denne sesongen. Norge har kun vunnet en av disse, det var i Hochfilzen 12. desember. Da gikk Karoline Knotten 1. etappe, Tandrevold 2. etappe, Eckhoff 3. etappe og Røiseland siste etappe.

Norge må treffe på standplass

I de tre øvrige stafettene har Norge skutt seg helt bort med 8. plass (Kontiolahti), 7. plass i Oberhof og 6. plass i generalprøven i Anterselva i slutten av januar. Ida Lien har kun gått en stafett for Norge denne sesongen. Det var i Oberhof der hun gikk 2. etappe og brukte fem ekstraskudd totalt. Den dagen måtte Tiril Eckhoff ut i strafferunde på 3. etappe.

Norge stiller med en litt uvant oppstilling lørdag. Tiril Eckhoff har vært bankers på 3. etappen, men går altså 2. etappe lørdag, mens Ida Lien går 3. etappe. Ida Lien har levert solid hittili VM. Ble nummer 17 på sprinten (2 strafferunder og nummer 17 også på den påfølgende jaktstarten (tre bom på 20 skudd der). Hadde medaljesjanse før siste stående på normaldistansen tirsdag, men pådro seg to bom og endte på 11. plass. Hadde god fart i sporet den dagen.

Tyskland er den største utfordreren

På forhånd er det Tyskland som ser ut som den klart største utfordreren. De ble nummer to i generalprøven i Anterselva og de vant den nest siste stafetten i Oberhof og stiller med helt identisk lag i VM-stafetten lørdag. Sverige har formløse Johanna Skotheim på 1. etappe, mens Frankrike har flere usikre kort.

Norge tok VM-gull på kvinnestafetten i Anterselva i fjor og presterer de norske jentene noenlunde på standplass, skal det være solid gullsjanse for Norge lørdag.

Fredag kveld var oddsen på norsk gull 2,00, lørdag morgen er den senket til 1,75 noe som ser mer riktig ut.

Klikk her for å levere dette tipset