*Nettavisen* Sportspill.

Norge trenger en Italia-seier

VIKTIG MED SEIER: Om Italia vinner sin kamp mot Aserbajdsjan, har de ingenting å spille for mot Norge. Foto: Montasje (NTB Scanpix)

Med Italia-seier i dag, kan Norge møte et lag uten noen ting å spille for på tirsdag.

10.10.15 08:38

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 1:
Wigan på trynet igjen
Oddstips 2:
Tyrkia sliter uten superspissen
Oddstips 3:
Vinn eller forsvinn for Bosnia

Stor TV-oversikt: Slik ser du landslagsfotballen på TV

V75 Bergen: Vikingene inntar Bergen
V4 Klampenborg:
Vidunderlig galoppflyt

Det er flust av interessante kamper på langoddsprogrammet denne lørdagen. Norge - Malta er vårt høydepunkt, men utvalget er virkelig stort.

Etter en noe tung uke, fikk vi en god singel til 2,50 i odds inn i går, av totalt tre forslag.

Bonuspotten vokser stadig og er nå oppe i 1,8 millioner kroner.

Komplette analyser og innleveringsmuligheter finner du under spillboksen.

1. Norge — Malta
Kan dette bli noe annet enn norsk seier? Bookmakere og folket for øvrig mener nei. Forrige kamp endte 3-0 på Malta og viste hvor enorm kvalitetsforskjellen er mellom landene.

Malta vil trolig legge seg lavt og prøve å forstyrre Norges ikke altfor eminente spill mot etablert forsvar. Det kan bli mye stanging, men Norge har - tross alt - nok spisskompetanse til å bryte gjennom muren til slutt. Med eller uten Stefan Johansen, som er tvilsom. Tom Høgli mister kampen, samme med Pål André Helland.

Gjestene har blitt en kasteball i denne kvalifiseringsgruppen, til ingens store overraskelse. De har likevel maktet å kapre to poeng fra henholdsvis Aserbajdsjan og Bulgaria, som betyr at de ikke er helt hjelpeløse. H.

2. Aserbajdsjan — Italia
For norsk del får vi håpe på en B her, slik at italienerne ikke har noe å spille for i kampen på tirsdag. Aserbajdsjan har tre uavgjortkamper på rad, noe som både har skadet og hjulpet Norge. Uavgjortkampen mot Kroatia hjemme viste at de har kvalitet nok til å stoppe noen av verdens beste spillere.

Italia slet seg til to gørrkjedelige og knepne 1-0-seire over Malta og Bulgaria, og de ser virkelig ikke ut som den stormakten de er historisk sett. Nå har enkelte av nøkkelspillerne kommet i god form og det vil sannsynligvis løfte laget betraktelig.

Claudio Marchisio, en nøkkelmann på midten, er stadig skadet. I tillegg har Antonio Conte en vanskelig avgjørelse angående spissplassen foran seg, for ingen av de italienske toppspissene har levert på noen som helst måte så langt. Mario Balotelli er i tillegg skadet.

Italienerne er fortjent favoritt og pleier å vinne kamper de må vinne, men det har sett fryktelig tafatt ut i det siste. Hvem skal score målene? UB.

3. Walsall FC — Burton Albion
Toppkamp i League One. En kamp ingen ønsker å tape, men det er hjemmelaget som har verst form før kampen. De siste syv kampene i alle turneringer står de med 2-3-2, inkludert et tap for Chelsea i ligacupen. 2-2-1 hjemme.

Gjestene er på sin side i glitrende slag og har tretten poeng fra de siste fem ligakampene. Nesten perfekt uttelling og de kommer til kampen stinne av selvtillit. 4-0-1 borte er solid.

Uansett er denne kampen veldig åpen og vi krysser HB.

4. Chesterfield — Gillingham FC
Hjemmelaget er ikke i en god flyt for tiden og har hele fem tap de siste syv i alle turneringer. I midtuken tapte 2-1 for Rochdale i ligacupen for lavere divisjoner, og de har dumpet stadig lengre ned på tabellen. 1-2-2 hjemme så langt.

Gillingham er spådd å slite denne sesongen, men har en veldig god periode bak seg. Fire triumfer fra de siste syv i alle turneringer gjør seg meget godt og tapene har kommet på bortebane i denne perioden, med 1-2-2 på reisefot. Det gjør imidlertid også at vi tar med U i denne. UB.

5. Fleetwood Town — Coventry City
Hjemmelaget har sunket som en stein i ligaen etter bare to poeng de siste seks ligakampene, men fikk fersk selvtillit med 2-1-seier over Shrewsbury i ligacupen for lavere divisjoner. Det gjør imidlertid lite for å maskere over det faktum at formen er elendig og det er noen stygge tap inne i denne tapsrekken. 1-3-1 hjemme er for svakt.

Coventry er mer ustabile. De vinner hjemme og taper bort, og har 3-1-3 de siste syv kampene. I midtuken røk de på straffespark i ligacupen mot Yeovil. 2-0-3 på bortebane vitner om ustabilitet. Denne er åpen, men fordi gjestene er så svake borte, tar vi med H også her. HB.

6. Bury FC — Wigan Athletic
Vi meldte at Bury skulle tape for Walsall for et par måneder siden, de vant og har ikke gjort mye annet siden. En seiersrekke på syv kamper kom til en slutt hjemme mot svake Morecambe i ligacupen denne midtuken, da de tapte overraskende 0-1. Det er imidlertid en turnering de prioriterte ned og selvtilliten ble neppe ødelagt av den grunn.

2-2-1 hjemme er merkelig svakt til å være såpass høyt på tabellen.

Wigan har kommet seg noe og har fem kamper uten tap på rad, og slo Crewe i ligacupen i midtuken. I ligasammenheng har det blitt tre uavgjortkamper på rad mot sterk motstand, men Bury har vist store styrker så langt. 1-1-3 borte. H, litt fordi de andre kampene krever enormt med kryss.

7. Barnsley — Crewe Alexandra
Barnsley ligger greit til midt på tabellen, og vralter av gårde i ustabilt tempo. 3-1-3 de siste syv kampene er fasiten deres, mot motstand av varierende kvalitet. 3-1-1 på hjemmebane er solid.

Crewe har fem tap de siste syv i alle turneringer, så også hjemme i ligacupen i midtuken. Jumboen er helt strippet for selvtillit og dette må da bli året de rykker ned? 1-1-3 borte sier sitt, men er faktisk bedre enn hjemmestatistikken. H.

8. Shrewsbury Town — Colchester United
Hjemmelaget er ikke i en god flyt for tiden. De står med tre tap på rad og fire nederlag i løpet av de fem siste. Mot ikke spesielt gode lag, heller. Neppe en god stemning der i gården, for tiden! 1-0-4 hjemme gjør neppe at fansen kommer til kamp med særlig optimisme.

Colchester tapte for Bury forrige helg, men hadde før de fire seire på rad, mot relativt sterk motstand. Bury hadde også slått alle i det siste. Gjestene er nok mer enn revansjelystne og har sett veldig gode ut i det siste. 2-1-2 borte. HB.

9. Southend United — Port Vale
Southend har fått et massivt oppsving i det siste og har vunnet fem av de syv siste i alle turneringer. Forrige helg tapte de riktignok for Burton, men der var de stor underdog og de slo umiddelbart tilbake mot Crawley i midtukens ligacup. 2-0-3 hjemme er merkelig svakt.

Port Vale backet vi mot Blackpool i midtuken, men de tapte faktisk den kampen - en stor overraskelse for mange. Før det hadde de imidlertid god form, nå har de 3-1-3 de siste syv kampene. Motstanden har i det siste vært svært god, og de har 1-2-2 borte. HU.

10. Swindon Town — Peterborough United
Tja, ser ikke veeeldig godt ut for Swindon for tiden. Ett poeng de siste fem ligakampene og fem tap de siste seks i alle turneringer svir garantert for den gamle storheten, som har sunket som en stein på tabellen. Helt ribbet for selvtillit, og forrige helg tapte de faktisk for Blackpool.

1-1-3 er altfor svakt for et lag som forrige sesong kjempet om opprykk.

Peterborough er et kronisk ustabilt lag, og ligger per dags dato rundt midt på tabellen. De har imidlertid tre seire de siste fem og ser bra ut, og de har endelig en slags form å bygge videre på. 2-0-3 på reisefot og her lukter det veldig uavgjort. HU.

11. Oldham Athletic — Scunthorpe United
Hjemmelaget har ikke tapt på fire kamper i ligaen, men heller ikke vunnet i løpet av de siste syv. Motstanden har i det siste være av god kvalitet, men poengfangsten har likevel vært svak. De har en svak defensiv statistikk så langt, med 16 baklengs på elleve matcher. 1-2-2 hjemme er heller ikke en spesielt solid hjemmestatistikk.

Scunthorpe er mer ustabile, men tar også mer poeng. Fem tap de siste syv, dog, hjulpet av to seire. Motstanden har imidlertid ikke vært all verden, så Scunthorpe fortjener ikke veldig mye skryt for innsatsen. 0-1-4 borte.

Bortestatistikken til gjestene gjør valget lettere. H.

12. Bradford City — Blackpool
Dessverre trekkes kampen og vi må helgardere. HUB.

384-rekker:

1. Norge — Malta H

2. Aserbajdsjan — Italia UB

3. Walsall FC — Burton Albion HB

4. Chesterfield — Gillingham FC UB

5. Fleetwood Town — Coventry City HB

6. Bury FC — Wigan Athletic H

7. Barnsley — Crewe Alexandra H

8. Shrewsbury Town — Colchester United HB

9. Southend United — Port Vale HU

10. Swindon Town — Peterborough United HU

11. Oldham Athletic — Scunthorpe United H

12. Bradford City — Blackpool HUB

Klikk her for å levere denne kupongen.

192-rekker:

1. Norge — Malta H

2. Aserbajdsjan — Italia B

3. Walsall FC — Burton Albion HB

4. Chesterfield — Gillingham FC UB

5. Fleetwood Town — Coventry City HB

6. Bury FC — Wigan Athletic H

7. Barnsley — Crewe Alexandra H

8. Shrewsbury Town — Colchester United HB

9. Southend United — Port Vale HU

10. Swindon Town — Peterborough United HU

11. Oldham Athletic — Scunthorpe United H

12. Bradford City — Blackpool HUB

Klikk her for å levere denne kupongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag