SLOVENIA - NORGE 20-28:

STOCKHOLM (Nettavisen): Norge tok en historisk EM-medalje lørdag da Slovenia ble slått i bronsefinalen. Dette er håndballherrenes første EM-medalje noen gang.

Det norske laget hadde rett og slett mer krefter enn et slitent Slovenia og løp etter hvert motstanderen i senk og sikret seg tredjeplassen i turneringen.

TV3-profil: - Ganske tydelig

Samtidig ble også Sander Sagosen historisk da han scoret i første omgang, hans 62. fulltreffer til da i mesterskapet. Han ble med det den mestscorende spilleren i et EM-mesterskap noensinne og slettet rekorden til Kiril Lazarov fra 2012.

Sagosen pyntet på den statistikken med ytterligere tre scoringer.

LES OGSÅ: Bergerud avslører uvanlig hendelse under EM-dramaet: - Merkelig

Torbjørn Bergerud sto nok en god kamp bakerst for det norske laget, mens kantspillerne Magnus Jøndal og Kristian Bjørnsen var toneangivende i angrep.

Det var imidlertid to slitne lag som entret banen i Tele 2 Arena lødag kveld og kampen bar preg av at begge lag spilte semifinale dagen før.

- Det er ganske tydelig at det er to lag som spilte tøffe semifinaler i går, sa TV3-kommentator Daniel Høglund underveis i første omgang.

Han fikk støtte av makker Kristian Kjelling.

- Både kropp og hode er godt brukt, sa Kjelling.

Tøff belastning

Første omgang av bronsefinale bar preg av tunge hoder og tunge bein. Både Norge og Slovenia spilte semifinaler fredag kveld og hadde kun fått få timer med hvile.

For Norge var Magnus Jøndal den toneangivende spilleren. Kantspilleren har hatt et godt mesterskap og vartet opp med hele fem scoringer de første 30 minuttene.

Noe målkalas ble det imidlertid ikke. Etter 20 minutters spill var det kun scoret 12 mål i Tele 2 Arena i Stockholm. Sju til Norge og fem til Slovenia.

LES OGSÅ: TV3-ekspert Erevik kritisk til det avgjørende valget. Norge-profilen er totalt uenig

Både Torbjørn Bergerud i det norske målet og Klemen Ferlin i det slovenske målet sto meget godt i første omgang og bidro til at det ikke ble så mange fulltreffere.

Sagosen-rekord

Sander Sagosen har vært enorm for Norge gjennom hele EM, men i første omgang lørdag hadde ikke trønderne sin beste dag. Han noterte seg likevel for en scoring.

Det betyr at Sagosen sletter scoringsrekorden til legenden Kiril Lazarov fra EM i 2012 og står igjen som den spilleren som har scoret flest mål i et og samme EM-mesterskap.

Lazarovs rekord fra 212 var på 61 mål. Sagosens fulltreffer i første omgang tok ham opp i 62 scoringer på det tidspunktet i årets mesterskap. Han topper også assiststatistikken.

Norge hadde et lite grep om kampen gjennom hele omgangen og da signalet lød for pause var de norske gutta foran med tre scoringer, på stillingen 12-9.

Avgjorde kampen

Andre omgang åpnet på ypperlig vis for Norge, som scoret fem ganger før Slovenia fikk sitt første mål etter pause. Dermed var ledelsen raskt økt betraktelig til 17-10.

Bergerud fortsatte å stå svært godt bakover og det norske forsvaret skapte også store problemer for slovenerne, selv om det ble noen tominuttere på nordmennene.

12 minutter inn i omgangen hadde Slovenia kun scoret tre ganger og det ble mer og mer tydelig hvor bronsemedaljen kom til å ende.

Slovenia kom litt bedre med utover i omgangen, men spesielt takket være strålende kantspill fra det norske laget, klarte de aldri å tette luken på resultattavla.

Kristian Bjørnsen nettet fem ganger, mens nevnte Jøndal endte på sju mål.

Det var mer enn nok til en historisk norsk EM-bronse.

Bronsekampen kunne du følge minutt for minutt i Nettavisens livesenter: