U21-landslaget skal møte Kroatia, Finland og Aserbajdsjan i EM-kvalifiseringen i juni. For å gå til EM må Norge vinne alle kampene.

Norges U21-gruppe vidåpen. Det ligger an til å bli en thriller-avslutning på EM-kvalifiseringen. Dersom de norske U21-guttene vinner nøkkelkampen mot Kroatia fredag vil de kunne styre sin egen skjebne.

Her kan du spille på norsk seier mot Kroatia til 2,45 i odds

Men da må de gjøre noe kun ett norsk U21- eller A-landslag har klart tidligere: Å vinne mot Kroatia.

Da U21-lagene møttes på Gradski Sadion Varteks i oktober i fjor vant Kroatia 3-2. Dermed har Norge tapt alle fire U21-landskampene de har spilt mot kroatene siden 2009. Målforskjellen viser 4-13 i favør laget fra Balkan.

Se den splitter nye drakten til Norges landslag her

Det norske A-landslaget for herrer har kun vunnet én gang mot Kroatia på fotballbanen. De har spilt fem kamper mot kroatene siden 2007, og den eneste seieren kom i EM-kvaliken i 2015. Da vant Norge 2-0 på Ullevaal.

Fredag tror vi de norske U-21-guttene kan klare det samme.

Norge U21 - Kroatia U21

Odds: Norge vinner - 2,45 i odds

Kampstart fredag 3. juni kl 18.00

Spillestopp kl 17.59 Live odds etter kampstart

Marienlyst

Vi tror at Norge vinner mot Kroatia. Det kan du spille på her til 2,45 i odds

Det norske U21-landslaget har ikke vært i mesterskap siden 2013. Under Leif Gunnar Smerud, som er i sin fjerde kvalik som U21-trener, har Norge fortsatt ikke lykkes med å ta seg til EM.

Denne gangen har de en god mulighet til å klare det, men da må de slå Kroatia i fredagens kamp på Marienlyst. Det tror vi de norske guttene kan klare.

Norge har et spennende lag med spillere som Erik Botheim (kontraktsløs), Jørgen Strand Larsen (Groningen), Hugo Vetlesen (Bodø/Glimt), Emil Konradsen Ceide (Sassuolo) og Martin Njøten Palumbo (Juventus) i troppen.

Her kan du se den nye norske landslagsdrakten til Norge. Hva synes du om den?

De norske U21-guttene fikk en drømmestart på EM-kvalifiseringen. De sto kun med ett tap på de fem første kampene.

Men med tap i nøkkelkampen mot Østerrike i mars fikk Norges EM-muligheter seg en kilevink.

Østerrike gikk forbi Norge på tabellen, og er på plassen som sikrer playoff til EM 2023, men østerrikerne har spilt to kamper mer enn Norge. Med fire poeng i de tre siste kampene vil Norge være sikret andreplassen i gruppen.

Norge tapte nemlig 1-2 mot Østerrike i mars, men vant 3-1 hjemme på Marienlyst. Dermed har de østerrikerne på innbyrdes oppgjør. Det teller før målforskjell i EM-kvalifiseringen.

Det er ca. 171 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Kroatia gikk i mars på et overraskende tap mot Finland, men beholdt førsteplassen i gruppen. Norge er nå ett poeng bak Østerrike og fire poeng bak Kroatia før fredagens kamp i Drammen.

Flere forfall i Norges tropp

Smerud har fått en del forfall. Verken spissen Noah Holm fra Rosenborg eller midtbaneduoen Markus Solbakken (Viking) og Elias K. Hagen (Bodø/Glimt) er på plass i U21-landslagets tropp før gruppefinalen.

Men Norge har hentet inn gode erstattere.

Blant andre Juventus-spilleren Martin Njøten Palumbo er kommet inn i den norske troppen. Radværingen har scoret to mål etter kun å ha vært på banen i 136 minutter for Norges U21-lag. Han kan bli en joker mot kroatene i fredagens skjebnekamp.

Også Anderlecht-spilleren Kristian Malt Arnstad er løftet opp fra G19-landslaget og at Brann-spissen Aune Heggebø er kommet inn som ekstra cover i troppen.

Det er ca. 171 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Den størst stjernen i det kroatiske U21-laget er Leipzig-spilleren Luka Sucic. Han er ifølge den tyske nettsiden transfermarkt verdt 20 millioner euro.

Til sammenligning er hele Norges U21-tropp verdsatt til 26,5 millioner euro, mens den kroatiske troppen er verdsatt til nesten 70 millioner euro.

Kroatia har scoret i alle tre bortekampene sine i EM-kvalifiseringen, mens begge lag har scoret i fem av de syv kampene til Norge i kvaliken.

Norge har kun klart å holde nullen i to kamper, begge mot Estland som er bunnlaget i gruppen. Estland har foreløpig ikke scoret et eneste mål i kvaliken.

Statistikken gir oss gode argumenter for å spille på at begge lag scorer på Marienlyst, men oddsen på et slikt spill er bare 1,50. Det frister ikke veldig.

Da er det mer interessant å spille på Norge-seier.

Norge gikk på et knepent 2-3-tap mot Kroatia på bortebane i oktober. Det er ikke umulig for Norge å slå dette kroatiske laget. Når det norske A-landslaget kunne slå Luka Modic, Mario Mandzukic, Ivan Perisic og Ivan Rakitic i 2015, så kan de norske U21-guttene slå Josip Stanisic, Josip Sutalo og Luka Sucic.

Vi tror at Norge vinner mot Kroatia. Det kan du spille på her til 2,45 i odds