Gå til sidens hovedinnhold

Norges EM-sjanser er ikke borte

Selv med 0-1-tap, holder vi Norges EM-sjanser åpne mot Ungarn på tippekupongen.

Tro meg når det føles meningsløst å skrive om gevinstene på en tragisk dag som lørdagen var. Men vi leverte ett treff - Sverige til 2,10 i odds - av to tips lørdag og vi gikk i pluss.

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1
:
Norge MÅ vinne
Oddstips 2: Jerv-eventyret stopper i Kristiansund
Oddstips 3: Portsmouth er på vei tilbake

TV-kampene: Slik ser du kampene på TV

V64 Jägersro Galopp: V64 med norske favoritter
V4 Rättvik: Spennende omgang i Dalarna

Det er en rekke spennende kamper på søndagens langoddsprogram, men Ungarn - Norge er definitivt den mest spennende. Sportspills oddsekspert er til stede i Budapest.

Bonuspotten - som utbetales til en eventuell alenevinner - er nå oppe i hele 2,5 millioner kroner!

Klikk her for å sette opp din helt egen kupong!

Komplette kampanalyser og alternative innleveringer finner du under spillboksen.

1. Ungarn — Norge
Det hele skal avgjøres og det er hjemmelaget som kommer til Budapest med det beste utgangspunktet. 0-1 på Ullevaal var et drømmeresultat og historien viser at det er svært vanskelig for Norge å snu et slikt resultat.

Hjemmelaget gjennomførte en solid kamp på torsdag og hadde flere store sjanser til å gå opp til 2-0. Til slutt var de også heldige som ikke fikk baklengs, men de spilte godt i forsvar.

Nå har de imidlertid mye å tape, og vil bli nødt til å stå imot tøft press fra Norge - får vi nesten håpe. Resultatmessig er det utvilsomt fordel Ungarn, men Norge hadde noe svært gode periode på torsdag.

For Per Mathias Høgmos del, gjelder det å finne ut hvilke bytter han må gjøre. Mohamed Elyounoussi, Marcus Pedersen og Pål André Helland gjorde alle gode innhopp og det spørs nok om minst to av disse starter i kveld.

Hvis man skal dra noe positivt ut av resultatet på torsdag, er det at nå har ikke Norge noe å tape. Det må angripes og det må scores - helst så fort som svint.

Per Ciljan Skjelbred fikk en liten skade på torsdag men kampen i kveld virker ikke å være i fare.

Vi er nok patriotiske på langoddsen, men her har vi HUB.

2. Portsmouth — AFC Wimbledon
Fra Premier League til en relativt uglamorøs tilværelse i League Two på bare noen år var neppe i kortene for Pompey-fansen. De har hatt noe å glede seg over denne sesongen, dog, og ligger tredjeplassert med 7-7-2 så langt.

På hjemmebane går det imidlertid ikke spesielt knirkefritt for Portsmouth. De har 2-5-1 på eget gress så langt i League Two, og det er åpenbart her man må forbedre seg for å fortsatt henge med i opprykkskampen.

Manager Paul Cook uttaler likevel til Portsmouths lokalavis at han neppe vil gjøre store endringer til tross for en spillemessig skuffende 2-1-seier over Macclesfield forrige helg. De har 3-3-1 de siste syv i alle turneringer.

Gjestene kommer til havnebyen med en god ligaform og tre strake seire. Forrige helg ble det imidlertid et flaut hjemmetap for lille Forest Green i FA cupen. Avgjørelsen kom helt i det siste minuttet.

AFC Wimbledon har en solid borteform, med 3-3-2 og 12-11 i målforskjell.

Vi backer hjemmelaget. H.

3. CF Córdoba — Huesca
Hjemmelaget virker fast bestemt på å klatre tilbake til La Liga på første forsøk, og har tabelltoppen med 7-1-4 så langt. De tre siste kampene har det imidlertid blitt to tap - for Alaves og Albacete. 5-0-1 hjemme er en mesterlig statistikk.

Gjestene ligger midt på tabellen, og mistet en fire kamper lang rekke uten tap da de tapte forrige runde. 2-3-1 borte er imidlertid en solid statistikk. Her kjører vi klink H.

4. Almeria — Ponferradina
Hjemmelaget var også i det ypperste selskap forrige sesong, men ligger nest sist med bare ti poeng fra tolv kamper denne sesongen. 2-4-6 er svært, svært skuffende og de har ikke vunnet i løpet av de fem siste. 2-2-2 hjemme.

Gjestene ligger bedre til og har fem kamper uten tap. Sjetteplassen gir playoff til La Liga og der ligger Ponferradina i skrivende stund. Her lukter det U. 1-1-4 borte gjør at vi utelukker borteseier. HU.

5. Real Oviedo — Gimnàstic de Tarragona
Real Oviedo er en slags kultklupp i Spania, med mange sponsorer fra hele verden til å redde dem fra konkurs. Sportslig går det ikke strålende og de har bare ett poeng de tre siste kampene. 2-3-1 hjemme.

Gimnastic de Tarragona er det tredje største laget i Katalonia bak Barcelona og Espanyol, og var i La Liga for noen sesonger tilbake. Uansett: De har innledet sesongen bra med en foreløpig fjerdeplass og de har 2-2-1 de siste fem kampene. 1-3-2 borte. UB.

6. UD Llagostera — Numancia
3-1-8 totalt og tre tap på rad er ikke en spesielt vakker statistikker for Llagostera. Målforskjellen på 13-20 er overraskende god, dog, og vitner om et lag som sjelden blir rundspilt til tross for laber poengfangst. 3-0-3 hjemme.

Numancia ligger helt oppe i playoffkampen, og avsluttet en fire kamper lang rekke med kamper uten seier da de slo Real Oviedo hjemme sist. Bør med det ha selvtillit etter en tung periode. 1-3-2 borte. HB.

7. Osasuna — Mallorca
Pamplona var alltid en fryktet by å reise til da Osasuna var i La Liga, ikke bare grunnet okseløpet, men også grunnet de rødes fenomenale hjemmestatistikk.

De har alltid vært vanskelig å slå hjemme, og denne sesongen har de fått en svært god innledning på sesongen og de ledet helt til en tung periode begynte. Ett poeng de siste tre kampene er for svakt og de to siste har endt med nederlag.

4-1-1 på hjemmebane bekrefter Osasunas gode statistikk hjemme.

Mallorca har på sin side tatt fem kamper uten å tape, men poengfangsten total sett er heller laber. 3-5-4 så langt denne sesongen gjør at de ligger på den nederste plassen som er over nedrykk.

Også laget fra ferieøya har en klart best statistikk hjemme og de tok sjelden bortepoeng da de spilte i La Liga.

Gjestene har til gode å ta en seier på reisefot, og har bare tre poeng fra seks kamper. Fire scorede mål i samme periode gjør det vanskelig å tro at de kan utrette noe særlig i Pamplona.

Her backer vi Osasuna, som har vist at de er bedre enn de siste resultatene tilsier. H.

8. Brescia — Trapani Calcio
Brescia har lenge snust på opprykk tilbake til Serie A, men tapte en fire kamper lang rekke uten tap med nederlag for formlaget Novara sist - med hele 4-0. Total har de 4-5-3 denne sesongen. 3-2-0 hjemme.

Trapani har også vært med i toppstriden lenge, men hadde en forferdelig periode med fire rake tap før de fikk en opptur mot tabellnabo Spezia sist. 5-1 der ga naturligvis selvtillit. 1-2-2 borte. H.

9. US Avellino — US Latina Calcio
Hjemmelaget fikk en rett og slett begredelig sesongstart, men tok seg opp litt. Fire kamper på rad uten tap ble stoppet da de tapte for andreplasserte Crotone sist. 2-2-1 hjemme.

Latina ligger midt på tabellen med 4-4-4 totalt, og 2-1-2 totalt. Kort sagt: Det er svært vanskelig å vite hvor man har gjestene denne sesongen. 1-3-2 borte. HU.

10. Salernitana Calcio 1919 — Novara
Det er ikke mye glede hos Salernitana denne sesongen, som har 2-5-5 totalt og null seire de siste fem. 2-2-2 hjemme, huff.

Novara smadret som sagt Brescia forrige runde, og er Serie Bs absolutte formlag med 4-1-0 de siste fem kampene. Det er en stor kontrast til den svake sesonginnledningen, da de knapt scoret mål. Novara er imidlertid Serie Bs nest beste lag defensivt. 2-2-2 borte. UB i denne.

11. Ascoli — Perugia Calcio
Mens Novara er Serie Bs formlag, er Ascoli i motsatt ende av formtabellen med grufulle fem tap på rad. Den gode sesongstarten er glemt for lengst og alt ser bekmørkt ut. 2-1-3 hjemme viser hvor poengene kommer når de først tar dem.

Perugia er et slags evig Serie B-lag. De står med fire kamper uten tap nå, og er plassert midt på tabellen. Her har nok Ascoli poengsjanser, men B er mest sannsynlig om vi får en vinner. 1-2-3 borte er svakt. UB.

12. Cesena — Bari
Vi avslutter med en skikkelig toppkamp i Serie B. Både Bari og Cesena har nylig vært i Serie A og de har absolutt ambisjoner om en retur til det gjeveste selskap.

Formen til hjemmelaget er bra, selv om de gikk på et unødvendig 1-0-tap mot Latina sist. Hjemmelaget står med den neste beste målforskjellen i Serie B, +10. 6-0-0 hjemme er en helt grei statistikk ...

Bari har på sin side åtte poeng og null tap de siste fire kampene, og ligger bare poenget bak Cesena. De har imidlertid 0 i målforskjell, og bare to tap. 2-1-2 på reisefot er ikke mer enn godkjent minus for syd-italienerne. HU.

384-rekker:

1. Ungarn — Norge HUB

2. Portsmouth — AFC Wimbledon H

3. CF Córdoba — Huesca H

4. Almeria — Ponferradina HU

5. Real Oviedo — Gimnàstic de Tarragona UB

6. UD Llagostera — Numancia HB

7. Osasuna — Mallorca H

8. Brescia — Trapani Calcio H

9. US Avellino — US Latina Calcio HU

10. Salernitana Calcio 1919 — Novara UB

11. Ascoli — Perugia Calcio UB

12. Cesena — Bari HU

Klikk her for å levere denne kupongen!

Klikk her for å levere denne kupongen på mobil!

192-rekker:

1. Ungarn — Norge HUB

2. Portsmouth — AFC Wimbledon H

3. CF Córdoba — Huesca H

4. Almeria — Ponferradina HU

5. Real Oviedo — Gimnàstic de Tarragona UB

6. UD Llagostera — Numancia HB

7. Osasuna — Mallorca H

8. Brescia — Trapani Calcio H

9. US Avellino — US Latina Calcio HU

10. Salernitana Calcio 1919 — Novara UB

11. Ascoli — Perugia Calcio UB

12. Cesena — Bari HU

Klikk her for å levere denne kupongen!

Klikk her for å levere denne kupongen på mobil!

Kommentarer til denne saken