Gå til sidens hovedinnhold

Norges unggutter kan nå EM

Det går trått for Norges A-lag, men U-21 laget kan nå EM-sluttspillet.

Mandagens langoddsprogram er i all hovedsak viet kvalifiseringen til U21-EM, der blant annet Norge har bra mulighet til å nå playoff. Totalt er det 36 spilleobjekter på mandagens liste. I tillegg til disse kampene er det også irsk fotball på listen, samt noen kamper fra norsk 2 og 3. divisjonsfotball.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

14 nasjoner skal til omspill hvor det kjempes om sju plasser til mesterskapet i Israel til sommeren. Arrangørlandet er som vanlig forhåndskvalifisert. De ti gruppevinnerne, samt de fire beste toerne går til playoff og de sju vinnerne av disse playoffkampene får billett til sluttspillet. Sju nasjoner er allerede kvalifisert (Nederland, Tsjekkia, Spania, Italia, Frankrike, Tyskland og England).

Dagens langskudd
Bosnia-Herzegovina U21 - Tyskland U21
Gruppe 1 der Tyskland allerede er kvalifisert og det er varslet mange endringer på det tyske laget før denne kampen. Bosnia blir garantert toer i denne gruppen, men må nok vinne kveldens kamp for å ha mulighet til å bli blant de fire beste toerne. Motivasjon er alltid spennende i slike oppgjør og da er 4,30 på at Bosnia slår et redusert og muligens umotivert Tyskland det soleklare valget i denne kampen.

Dagens avslag
Brann 2 - Nest Sotra
Overraskende nok er det Brann som har det beste rekruttlaget i Norge i øyeblikket og laget. Laget ligger helt oppe på andreplass før kveldens kamp og vil komme a poeng med serieleder Vard Haugesund med seier i kveld. På den annen side vil Nest Sotra (som trenes av karismatiske David Nielsen) avansere til fjerdeplass med seier i kveld. Brann 2 består av mange svært lovende unggutter, men mange av dem har vært på reise med aldersbestemte lag den siste uken. Øystein Øvretveit, Jonas Grønner, Eirik Birkelund og Bård Finne startet alle treningskampen for U-18 mot Danmark lørdag, mens Kjetil Kalve var ubenyttet reserve. Det blir derfor rokeringer for Brann 2 i kveld og da er 1,38 på hjemmeseier totalt uinteressant mot Nest-Sotra som står med 3-0-1 på sine fire siste.

Dagens spill
England U21 - Norge U21
Det blir veldig bingopreg over kveldens U21-kamper all den tid noen lag allerede er klare, noen lag ikke kan nå sluttspillet og noen kjemper for å nå sluttspillet.

Med sin 2-0 seier borte mot Aserbadsjan torsdag sikret England en av omspillplassene uansett utfall av denne. Jonjo Shelvey og Steven Caulker scoret målene for England i den kampen. Totalt står England med 6-0-1 i denne gruppen, tapet kom borte mot Belgia (1-2). England stilte med disse elleve i bortemøtet med Aserbadsjan: Ben Amos (Hull), Martin Kelly (Liverpool), Steven Caulker (Tottenham), Craig Dawson (West Bromwich), Jason Lowe (Blackburn), Danny Rose (Sunderland), Jordan Henderson (Liverpool), Jonjo Shelvey (Liverpool), Marvin Sordell (Bolton), Wilfred Zaha (Crystal Palace) og Thomas Ince (Blackpool). I kveld må Dawson sone karantene.

Norge slo et sterkt endret Belgia 3-1 i Beveren torsdag kveld etter scoringer av Hahmeet Singh, Jo Inge Berget og Bakenga. Det sendte Norge opp på andreplass i gruppen og muligheten for at Norge blir blant de fire beste toerne er god uansett utfall i kveldens kamp. Marcus Pedersen pådro seg gult kort og må stå over. Norge stilte ellers med disse elleve mot Belgia torsdag: Arild Østbø, Thomas Rogne, Stefan Strandberg, Vegar Hedenstad, Hahmeet Singh, Anders Konradsen, Valon Berisha, Omar Elabdellaoui, Marcus Pedersen, Jo Inge Berget og Håvard Nielsen. Trolig er det Bakenga som erstatter Pedersen i startoppstillingen i kveld.

Norge står med 5-1-1 i denne kvalifiseringen og det eneste tapet kom i hjemmemøtet med England (1-2). All den tid England allerede er sikret en plass i playoff, er det ikke garanti for at England er på sitt aller beste i kveld. Norge spilte på seg selvtillit borte mot Belgia torsdag. Vi utelukker ikke at Per Joar Hansens menn kan klare uavgjort i kveld og all den tid oddsen på England er begredelige 1,30, synes vi 3,75 er veldig høyt.

På en elendig spilledag blir vårt valg at England og Norge spiller uavgjort i Chesterfield i kveld. Kampen kan spilles som singel og vår innsats er som vanlig kr 100.

Spilleforslag mandag (spillefrist kl 19.55):
Kamp 102 England U21 - Norge U21 1,30 3,75 7,15
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill