Denne ukens midtukekupong spilles onsdag og er dekket opp med tolv kamper fra 2.runde i Cupen. Bonuspotten er oppe i ca. 1,4 millioner kroner. Innleveringsfristen er onsdag kl. 17.55.

1. Arendal - Start
Arendal har virkelig funnet storformen og kommer nå fra fem strake seire i PostNord-ligaen. Nest sist slo de serieleder Moss 1-0 borte, mens de sist tok seg av Strømmen med 2-0 på hjemmebane. Det gir en 2.plass på tabellen, kun fire poeng bak ledende Moss. I cupen ble det en noe knepen seier borte mot Pors Grenland i første runde, men de vant uansett 3-2. Lagene møttes her i cupen tilbake i 2018, og da vant Start 3-0. Men Arendal virker å ha en bedre utgave denne sesongen og blir ingen enkel oppgave for de gule og sorte fra Kristiansand.

For Start viser ingen knallform for øyeblikket hvor de ikke har vunnet på de fire siste kampene. De ligger nivået over Arendal i OBOS-ligaen, men ligger ikke bedre plassert enn på en 8.plass med 16 poeng. Med 0-3-1 på de fire siste er nok ikke selvtilliten på topp, selv om 0-0 hjemme mot Stabæk sist får sies å være godkjent. Start hadde få problemer med å knuse Randesund 6-0 i første runde.

Start er vel greie favoritter på papiret, men man skal absolutt ikke avskrive Arendal som kommer med flott form. Vi dekker opp med UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Byåsen - Stjørdals-Blink
Byåsen var uheldige i toppoppgjøret mot Kolstad i Norsk Tipping-ligaen sist når de slapp inn 1-1 på kampens siste spark på ballen. Det var to poeng tapt kontra ledende Junkeren, og nå er luken opp til de økt til hele seks poeng. Men Byåsen holder fortsatt andreplassen, og de har levert en ganske så solid sesong jevnt over med 25 poeng på elleve kamper. Faktisk var det nevnte Kolstad de også slo ut i den første runden i cupen, denne gang på hjemmebane med sifrene 1-0.

Stjørdals-Blink ligger to divisjoner over, men akkurat pr i dag er nok ikke forskjellen på lagene så stor som det. For Stjørdals-Blink sliter på mange måter akkurat nå, hvor de først om fremst ligger nest nederst i OBOS-ligaen med sine fem poeng på ti kamper. Formen viser 1-0-4 på de fem siste, og sist holdt de Brann til 1-1 lenge, men nok en gang raknet det på slutten og Brann reiste hjem til Bergen med tre poeng i bagasjen etter seier 2-1. Stjørdals-Blink sliter også økonomisk, og det går mot millionunderskudd ved sesongslutt. Det prates om både lønnskutt og flere andre økonomiske grep i klubben, og det kan ikke være den beste oppladningen foran cupkampen mot Byåsen selv om laget fra Stjørdal hadde små problemer med å slå Orkla fra samme avdeling 6-3 i første runde.

Stjørdals-Blink er det beste laget her, men med tanke på hvordan laget ligger an både sportslig og økonomisk kan dette fort bli tøffere enn antatt mot Byåsen som har vært ganske solide i år. Vi prøver UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Elverum - HamKam
Elverum har nok en målsetting om å ta steget opp igjen til PostNord-ligaen, og etter snart halvspilt serie ligger de rett bak Molde 2 som er serieleder. Molde 2 har 27 poeng, mens Elverum puster de i nakken med sine 26. Formen er flott med 6-2-0 på de åtte seneste etter at Elverum vant den viktige hjemmekampen mot Førde med 2-1 sist. Elverum hadde overraskende store problemer med å slå Ottestad i forrige runde, men de vant til slutt 2-1 etter en tidlig scoring i 2.omgang.

HamKam er storebror i området, og de vil nok ikke undervurdere Elverum her. HamKam rykket som kjent opp til Eliteserien foran denne sesongen, og de har absolutt ikke gjort seg bort. Etter seieren 2-1 borte mot Jerv sist ligger HamKam oppe på en 9.plass, og man har sett at laget henger godt med i de fleste kampene. De spiller mye uavgjort, noe formen også viser med 1-5-1 siste sju, men de knuste Furnes hele 7-0 i den første runden i cupen for en måneds tid siden.

Hvis HamKam ikke går i undervurderingsfella skal de vinne greit her. B.

4. Fløy - Odd
Fløy var en hårsbredd fra å rykke ned fra PostNord-ligaen forrige sesong, men denne sesongen har det gått meget bedre. For med 6-2-2 ligger de helt oppe på en 4.plass med 20 poeng, og formen er meget fin med tre strake seire uten baklengsmål inkludert en sterk 2-0 seier borte over Strømmen nest sist. Vindbjart ble lett match i første runde hvor det endte med en solid 4-0 seier borte.

Odd har vært et ustabilt lag i årets eliteserie. Med Paco inn som ny trener har de staket ut en ny kurs, og det har gitt både god og dårlig uttelling. 2-0-2 viser de fire siste nå, og de tapte 1-2 hjemme for Molde i sin første kamp etter ferien. En 12.plass på tabellen med tolv poeng er nok langt unna hva de skulle ønske, men det skiller kun fem poeng opp til Strømsgodset på 4.plass. I første runde tok de seg greit av Hei med seier 6-1.

Helt sikre er man ikke på Odd i denne, men på en noe lur midtukekupong får de likevel tipset her. B.

5. Fram Larvik - Jerv
Fram Larvik måtte ta turen ned til Norsk Tipping-ligaen etter forrige sesong når de røk med minste mulige margin kontra Fløy. De har planer om en kjapp retur opp, og med en 3.plass og 22 poeng etter elleve kamper ligger de kun to poeng bak ledende Follo etter at Fram Larvik vant toppkampen mot Pors Grenland med 3-2 sist. Fram Larvik slo ut Ørn Horten fra divisjonen over i første runde, etter at de vant 1-0 på straffesparkkonkurranse.

Jerv kom opp til Eliteserien som en skikkelig joker denne sesongen, og klubben fra Grimstad åpnet sterkt med seire over Strømsgodset og Kristiansund i sine to første hjemmekamper. Men deretter ble det full krasj, og nå står klubben med 0-1-6 på de sju kampene etter den tid. På bortebane står de med svake 0-0-4 og 1-10 i serien, og selv om de enkelt slo Express 7-0 i den forrige runden virker det som den typiske nybegynnergiven begynner å gi seg litt for sørlandsklubben.

Jerv kan fort skli på et bananskall her, med tanke på den dårlige formen de viser for tiden. UB.

6. Gjøvik-Lyn - Strømsgodset
Gjøvik-Lyn har gjort sine saker bra etter opprykket fra 4. divisjon, og ligger på en grei 8.plass med 16 poeng. Deres store problem kommer fra bortekampene hvor de kun har hentet tre poeng på fem kamper, men til gjengjeld er de meget gode her på eget gress hvor de har fine 4-1-0 og 11-3 på fem kamper. Sist ble det tap 1-3 borte mot Brattvåg, men Gjøvik-Lyn sto for en av de store bombene i første runde når de slo ut Raufoss fra OBOS-ligaen med 2-1 etter straffer her på hjemmebane.

Strømsgodset varierer kraftig denne sesongen. De begynte svakt med et par tap på de tre første, men eter at de røk hele 0-5 hjemme for Sandefjord våknet de og spilte bra helt til sommerferien kom. Den kom tydeligvis på et kjedelig tidspunkt for deres del, for de hang ikke med i det hele tatt i den siste kampen mot Sarpsborg 08, hvor de til slutt måtte hente fem baller ut av nettet etter 1-5. En 4.plass på tabellen er uansett meget bra med 17 poeng, og de hadde null problemer med å slå Hønefoss 4-0 i første runde.

Klart Godset er greie favoritter her, men Gjøvik/Lyn slo altså ut Raufoss i første runde og er gode på eget gress. Vi dobler opp med UB.

7. Hødd - Aalesund
Hødd overtok tabelltoppen i PostNord-serien sist etter 6-1 seieren over Frigg her på hjemmebane. Og Hødd har vært meget solide denne sesongen med 26 poeng på elleve kamper. Ikke minst er de solide i forsvar med kun seks baklengs så langt, og her hjemme på Høddvoll har de fine 5-1-0 og hele 17-3 i målforskjell. Førde ble et par nummer for små i første runde, hvor Hødd vant 5-1 på bortebane.

Aalesund har begynt best av de nyopprykkede lagene i Eliteserien i år, hvor de med 16 poeng har tatt en 7.plass på tabellen. Laget presterer jevnt, og med Sigurd Haugen som en sikker målgarantist på topp ser det ut som de skal berge plassen ganske så greit. 2-2-0 siste fire viser bra form, men de slapp inn to kjappe på slutten mot Vålerenga sist og dermed glapp seieren der med 2-2. Aalesund slo Fjøra 3-0 i første runde.

Denne er mer åpen enn hva prosentene tilsier. For Hødd er enormt sterke hjemme, og her kan egentlig alt skje. Vi dekker helt opp med HUB.

8. Kjelsås - Mjøndalen
Kjelsås befinner seg i PostNord-ligaen hvor de ligger på en ganske kurant 6.plass med 17 poeng. Borte er de helt på det jevne med fem poeng på fem kamper, mens når de kommer hit på hjemmebane er de et helt annet lag. På seks hjemmekamper denne sesongen har de hentet tolv poeng, og med 17-3 i målforskjell ser man klart og tydelig at de får en helt annen drive i spillet. Sist smadret de Tromsdalen hele 6-0 her hjemme, rett etter at de hadde tapt 0-2 borte mot Træff. De måtte virkelig kjempe for avansementet i den første runden, hvor de til slutt slo Gjelleråsen 4-3 borte i en kamp det kom hele fire mål de siste fem minuttene.

Bruntrøyene fra Mjøndalen fikk en pangstart på sesongen med 7-1-0 og 22 poeng på de åtte første kampene. Og de ledet også 1-0 lenge over Ranheim i den niende, før de plutselig raknet utover i andre omgang og tapte 1-2 på slutten. I kampen deretter tapte de fryktelig 0-7 mot Brann i Bergen, og etter den tid har de hatt ferie uten kamp. Dermed er det noe vrient å vite hvor Mjøndalen står for øyeblikket, selv om de fortsatt ligger fint an i OBOS-ligaen med en 2.plass og 22 poeng. Mot Åskollen i forrige runde hadde de små problemer og vant hele 6-2.

Hva skal man tenke her da? Kjelsås er et typisk hjemmelag som tar de fleste poengene her. Mjøndalen fikk seg et par smeller like før ferien, og dette blir deres første kamp siden den tid. Vi prøver B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

9. Levanger - Rosenborg
Etter noe grums i starten på sesongen har endelig Levanger begynt å ta seire. Og de siste kampene har faktisk vært meget bra hvor Levanger har slått Hødd (2-0), Frigg (4-1) og Asker (2-0) på rad og rekke. Særlig seieren over tabelleder Hødd var sterk, og nå har Levanger klatret opp til en tredjeplass på tabellen sju poeng bak lederduoen Hødd og Ull/Kisa som begge har 26 poeng. Levanger hadde grei kontroll mot Trygg/Lade i første runde, men seieren ble likevel knepen med sifrene 2-1. Levanger har møtt Rosenborg flere ganger i cupen de siste årene, hvor Rosenborg vant 7-0 i 2015 og 4-2 i 2017.

Rosenborg er noe grøtete i år, og det er vrient å se noe særlig klar plan i det trener Rekdal ønsker å se ute på matta. De varierer fra det elendige til det mer fantastiske, og etter at formen viste stigning med 2-2-0 i de fire siste før ferien var det mer uggent mot Lillestrøm i den første kampen etter avbrekket når det også endte med tap 1-3 etter at det var Rosenborg som tok ledelsen 1-0 i første omgang, En 8.plass med 14 poeng viser faktisk hvor nivået ligger akkurat nå, og det er ikke akkurat en plassering trønderne er vant med å se. 6-0 over Verdal i 1. runde var som forventet.

Rosenborg spiller ikke akkurat champagnefotball, men Levanger skal de uansett slå, om så ikke med noe kalassifre. B.

10. Moss - Sarpsborg 08
Moss er den store snakkisen i PostNord-ligaen i år, og klubben med Thomas Myhre bak roret har overrasket de aller fleste. De leder fortsatt tabellen med 27 av 30 mulige poeng, og med 9-0-1 er det kun Arendal som har klart å knipe poeng fra Moss denne sesongen. Moss har hatt en enorm evne til å avgjøre de jevne kampene, hvor fem av seirene har kommet med et måls margin, mens de fem andre har vært med to måls margin. Den tendensen så man også i 1. runde i cupen hvor Moss slo Sprint/Jeløy 3-2, etter at de lå under 0-2 etter 57 minutter.

Sarpsborg 08 har funnet fin flyt under ledelse av Billborn. Og de siste par kampene har vært meget gode med 5-0 borte over Jerv og 5-1 hjemme over Strømsgodset. En 5.plass på tabellen med 16 poeng er klart godkjent, og ikke minst har de begynt å score en del mål hvor de med 13 mål på bortebane er mestscorende selv om de kun har spilt fire kamper på fremmed gress. Østsiden ble statister i første runde, hvor Sarpsborg 08 ikke ga seg før det sto 7-0 på tavla.

Moss har imponert kraftig i år, men Sarpsborg er nok fortsatt storebror i området. B.

11. Tromsdalen - Alta
Dette er et oppgjør mellom to lag som til daglig spiller i samme avdeling i PostNord-ligaen. Tromsdalen ligger nede på 9.plass med 14 poeng, men har tatt hele tolv av disse her på hjemmebane hvor de står med 4-0-1 og 8-2 på fem kamper. Kun Hødd har klart å slå Tromsdalen her, mens de fire andre kampene har Tromsdalen vunnet uten baklengsmål. I cupen slo de Finnsnes med 4-2 i første runde.

Alta ligger bedre plassert i serien med sine 18 poeng og 4.plass. Men i likhet med Tromsdalen er Alta klart best på hjemmebane hvor de har hentet hele 15 av sine 18 poeng. Med 1-0-5 på bortebane strever de voldsomt på reise, men de slo Asker 1-0 i sin siste bortekamp for ti dager siden. De slo Bossekop 2-0 borte i første runde, men Tromsdalen byr nok på sterkere motstand.

Tromsdalen vant 3-1 her i serien i fjor, og tar man med treningskamper etc har Tromsdalen 6-4-0 her de ti siste årene. HU bør holde.

12. Vard Haugesund - Viking
Vard Haugesund har ikke fått det til å stemme i PostNord-ligaen i år, og etter ti kamper har man kun hentet sju poeng og dermed har de havnet under streken. 0-1-6 på de sju siste er meget svakt, hvor de har tapt 0-2 mot både Sotra og Kvik Halden i de to siste. Vanligvis er de ganske så sterke på hjemmebane, men denne sesongen står de kun med fire poeng på fem kamper. De var ute i en meget tøff kamp mot Træff i den første runden, men de vant til slutt 5-4 etter straffer.

Viking fortsatte den sterke avslutningen fra forrige sesong med å ta 20 poeng på de åtte første kampene i årets serie, men så har både spill og form stagnert veldig i de fire neste. 1-1 mot Tromdsø og HamKam var bekymringsfullt, mens etter 2-3 mot Strømsgodset og 1-2 mot Sandefjord i de to siste lyser nå varsellampene rødt for forrige sesongs bronsevinnere. Kanskje kan de følge opp 4-1 seieren over Rosseland i første runde og skape litt ro i leiren igjen?

Viking trenger en opptur nå for å skape ro i gruppa, og et Vard Haugesund som sliter voldsomt er kanskje det man trenger å møte nå. B.

Sportspills 96-rekker:
1. Arendal - Start UB

2. Byåsen - Stjørdals-Blink UB

3. Elverum - HamKam B

4. Fløy - Odd B

5. Fram Larvik - Jerv UB

6. Gjøvik-Lyn - Strømsgodset UB

7. Hødd - Aalesund HUB

8. Kjelsås - Mjøndalen B

9. Levanger - Rosenborg B

10. Moss - Sarpsborg 08 B

11. Tromsdalen - Alta HU

12. Vard Haugesund - Viking B

Sportspills 432-rekker:
1. Arendal - Start HUB

2. Byåsen - Stjørdals-Blink HUB

3. Elverum - HamKam B

4. Fløy - Odd B

5. Fram Larvik - Jerv UB

6. Gjøvik-Lyn - Strømsgodset UB

7. Hødd - Aalesund HUB

8. Kjelsås - Mjøndalen UB

9. Levanger - Rosenborg B

10. Moss - Sarpsborg 08 B

11. Tromsdalen - Alta HU

12. Vard Haugesund - Viking B