Gå til sidens hovedinnhold

Norsk 18-åring får sjansen i konkurstruet engelsk klubb

Norsk-engelske Thelo Aasgaard skrev proffkontrakt med kriserammede Wigan Atletic før denne sesongen.

Thelo Aasgaard har herjet for de aldersbestemte lagene til Wigan i to sesonger. I juli skrev 18-åringen under proffkontrakt for League One-laget, og han har fått trøye nummer 30 i Wigan. Nordmannen var i troppen til Wigans bortekamp mot Ipswich, men kom ikke på banen.

Portsmouth + Birmingham er lørdagens dobbelttips. Det gir 3,19 i odds. Lever dobbelttipset her

Portsmouth - Wigan 1,52 - 3,55 - 4,70 H (spillestopp kl. 15.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

League One. Aasgaard var ikke i troppen til forrige helgs kamp da Wigan tapte 2-3 mot Gillingham. Da spilte han U23-kamp for klubben, hvor Wigan-rekruttene snudde 1-2 til 3-2-seier mot Sheffield Wednesday. Thelo Aasgaard scoret 2-2-målet.

Ca. 14 millioner kroner i Lotto-potten. Lever kupongen her før lørdag kl. 18.00

Wigan står med to tap på rad og ligger på nedrykksplass før lørdagens bortekamp på Fratton Park. Portsmouth på sin side har spilt 0-0 i begge de to første kampene. Vi tror de tar sine tre første poeng mot et Wigan-lag i krise.

Kun én spiller igjen

Wigan, som rykket ned fra Premier League i 2012-2013-sesongen, ble satt under administrasjon i begynnelsen av juni og idømt 12 minuspoeng. Ifølge den britiske avisen The Guardian ville ikke klubbens nye Hongkong-eiere ville plutselig ikke skyte inn mer penger i klubben, og dermed var ikke Wigan istand til å betale forpliktelsene sine.

Klubben ville på sine sportslige resultater ha berget plassen i Championship med klar margin og endt på 13.-plass, men med straffen havnet «The Latics» nest sist og rykker ned i League One.

Konsekvensene har vært brutale. 18 spillere har forlatt klubben, og fire låneavtaler er sagt opp, ifølge Transfermarkt. Kun Kal Naismith av spillerne som startet den siste Championship-kampen til Wigan mot Fulham var i startelleveren i første League One-kampen mot Ipswich.

- Mot Ipswich startet Wigan med fire spillere i startelleveren som var juniorer sist sesong, sier Kent Kristoffer Rabben som tidligere drev den norske supporterklubben til Wigan Atletic.

- At Wigan er under administrasjon betyr at de har svært begrensede muligheter til å hente nye spillere. Thelo Aasgaard er en av dem som har fått sjansen som følge av situasjonen i klubben, sier Rabben.

Samme agentbyrå som Gareth Bale

Thelo Aasgaard kom til Wigan i september 2015 etter å ha vært innom akademiet til Liverpool. Nå spiller han på lag med James Carragher, sønnen til Liverpool-legenden Jamie Carragher.

Nordmannen er også knyttet til agentbyrået Steller Football. Det er et svært byrå som har spillere som Gareth Bale (Tottenham), Mason Mount (Chelsea), Jack Grealish (Aston Villa) og Saúl Ñíguez (Atletico Madrid). Det betyr at det er folk som har tro på ham.

Ca. 14 millioner kroner i Lotto-potten. Lever kupongen her før lørdag kl. 18.00

På Wigan sine nettsider beskrives Aasgaard som en kreativ og intelligent offensiv midtbanespiller, som kan skape målsjanser og score mål. Han har rukket å spille tre U16-landskamper for Norge under den tidigere Chelsea-proffen Erland Johnsen.

- Skulle det komme inn nye eiere før overgangsvinduet stenger, så vi det bli hentet inn nye spillere. Da vil veien frem til førstelaget bli lang for Thelo Aasgaard, men med en del skader og et tett kampprogram i League One, så er det ikke umulig at han vil slippe til i løpet av høsten, sier Kent Kristoffer Rabben.

Se alle de nye draktene til Premier League-klubbene her

Birmingham - Rotherham United 2,10 - 3,05 - 3,30 H (spillestopp kl. 15.55)

Championship. Birmingham har fått en solid start. De har tatt fire poeng på de to første kampene, til tross for at de har møtt Brentford og Swansea som begge er opprykkskandidater.

Sjekk alle dagens oddstips her

Rotherham skal være en enklere motstander, og Birmingham har en god statistikk mot gjestene fra Yorkshire.

Birmingham har kun tapt én av de siste 15 ligakampene mot Rotherham (8-6-1). Hjemmelaget er naturlige favoritter i denne kampen etter å ha holdt nullen i begge de to første kampene. Rotherham tapte 0-1 hjemme mot Millwall i forrige serierunde.

Her kan du skrape Flax på nett.

Gjestene har dårlige minner fra St Andrew's De har tapt syv av de siste ni kampene der i ligaen, og som et nyopprykket lag er oddsene deres enda dårigere. Birmingham har nemlig ikke tapt en liga match mot et nyopprykket lag siden fenruar 2018. Da tapte de mot Millwall. De er ubeseiret i 14 kamper mot nyopprykkede lag siden den gang.

Birminghams nye manager Aitor Karanka har spilt tre hjemmekamper mot Rotherham tidligere, og vunnet alle. Birmingham skal vinne her. Oddsen er finfine 2,10.

Portsmouth + Birmingham er lørdagens dobbelttips. Det gir 3,19 i odds. Lever dobbelttipset her

Kommentarer til denne saken