Tirsdag skal det avgjøres om Kaiserslautern eller Dynamo Dresden spiller i 2. Bundesliga neste sesong. Kaiserslautern klinger kjent i mange norske fotballører. Det samme kan neppe sies om Dynamo Dresden.

Dette spillet gir deg 2,85 i odds på at Kaiserslautern vinner playoffen til 2. Bundesliga

Men Dynamo Dresden har faktisk vært en storklubb. Under DDR-tiden vant de serien i Øst-Tyskland åtte ganger og cupen syv ganger. På 1970-tallet kom til kvartfinalen i Europacupen ved fire anledninger. De ble beseiret én gang av de vesttyske rivalene Bayern München og tre ganger av Liverpool.

Klikk her for å se kampen mellom Dynamo Dresden og Kaiserslautern på Strim - du får 7 dager gratis her

Etter Berlinmurens fall og sammenslåing av tysk fotball kvalifiserte Dynamo Dresden seg for spill i Bundesliga. I 1995 ble norske Jørn Andersen hentet til Dresden for å redde klubben fra nedrykk. Det klarte han ikke. Etter to kamper og to tap fikk mannen som hentet ham sparken og nordmannen ble plassert på benken.

Dresden rykket ned, klubben vart slått konkurs, og med det var Jørn Andersens nesten ti år lange karriere i Bundesliga over.

I kveld kan Dresdens opphold i 2. Bundesliga være over.

Dynamo Dresden - Kaiserslautern

Odds: Kaiserslautern vinner - 2,85 i odds

Kampstart tirsdag 24. mai kl 20.30

Spillestopp kl 20.29 Live odds etter kampstart

Rudolf-Harbig-Stadion

Kampen vises på Vsport2 og Viaplay Det får du tilgang til her.

Du kan også se den på Strim - du får 7 dager gratis her

Vi tror at Kaiserslautern vinner. Det kan du spille på her til 2,85 i odds

Den første playoff-kampen mellom Kaiserslautern og Dynamo Dresden på Fritz Walter Stadion endte 0-0.

Tirsdag skal det avgjøres hvilke av lagene som spiller i 2. Bundesliga neste sesong.

Dynamo rykket opp fra 3. Liga sist sesong, men de har ikke spilt i den tyske toppdivisjonen siden 1994-1995-sesongen.

Tirsdag er det ca. 102 millioner i Eurojackpot-potten. Lever din kupong her

De har hatt en blytung sesong i 2.Bundesliga, hvor Dynamo-laget kun tok 32 poeng på 34 kamper. De endte på 16.-plass på tabellen, åtte poeng bak Jahn Regensburg som havnet på 15.-plass.

Ny trener står uten seier

Guerino Caprettis har ikke vunnet en eneste kamp siden midten av desember, men de har vært uavgjort-spesialisten den siste måneden. Dynamo har spilt uavgjort i fem av de siste seks kampene.

Capretti har fortsatt ikke vunnet med Dynamo etter at han tok over laget i mars. Fasiten viser syv uavgjorte og fire tap på de elleve kampene han har ledet laget.

Dynamo viste at de klarte å takle intensiteten til hjemmefansen i den første kampen, og de er favoritter til å vinne foran sine egne supportere tirsdag kveld.

Tirsdag er det ca. 102 millioner i Eurojackpot-potten. Lever din kupong her

Likevel har vi størst tro på Kaiserslautern. Den gamle storklubben har tette bånd til Norge. Azar Karadas, Ruben Yttergård Jensen og Jon Inge Høiland har alle spilt for klubben. Mens Kjetil Rekdal var trener for FC Kaiserslautern i 19 kamper i 2007-2008-sesongen før han fikk sparken i februar 2008.

Etter fire sesonger på nivå tre i tysk fotball kjemper Kaiserslauteren for å rykke opp igjen til 2. Bundesliga.

Rekdals gamle klubb dominerte store deler av den første playoff-kampen. De hadde 14 skudd totalt, men kun ett av dem havnet på mål.

Ikke rart de 47.000 tilskuerne gikk hjem frustrerte etter kampen.

Kaiserslautern er en gammel storhet i tysk fotball, men det begynner å bli en stund siden. Det er 24 år siden de vant Bundesligaen, 24 år siden de nådde Champions League-kvartfinalen, og 22 år siden Alavés nektet dem muligheten til å møte Liverpool i en UEFA-cupfinale. De siste 20 årene har vært en langvarig såpeopera for klubben - både på og utenfor banen.

Nå kan de få en opptur.

Kaiserslauteren endte på tredjeplass på nivå tre i Tyskland i 2021-2022-sesongen. De sanket 63 poeng på 36 kamper. Etter å ha tapt de tre siste kampene, endte de opp ett poeng bak en direkte opprykksplass.

Dresden har ikke vunnet hjemme i 2022. De står med fem uavgjorte og fire tap, men de uavgjort-kampene kom mot sterkere lag enn Kaiserslautern.

Vi tror denne kampen blir tett og intens, og vi mener det er mest spennende å gå for seier til bortelaget.

Kaiserslautern var det beste laget i lange perioder i den første kampen, men de klarte ikke å score. Vi sitter med en følelse av at gjestene gjør akkurat nok til å sikre seg en knapp seier her.

Vi tror at Kaiserslautern vinner. Det kan du spille på her til 2,85 i odds